Tekneden Lüfer Nasil Tutulur?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında tanertasarim tarafından paylaşıldı.

1. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba balıksever dostlarım,
    Benim bir teknem var. Şimdiye kadar Lüfer balığı hiç tutmadım.Nasıl tutulduğu hakkında forum sitemizde birçok yazı okudum. Herkesin kendisine göre metodları var. En etkin metod hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz. Sorularım aşağıda yazmaktadır:

1.Lüfer takımı nasıl olmalı? Bu takım tekne sabit mi? Gezer mi? kullanılmalı.
    2.Makaraya sarılı misina kaç mm olmalı?
    ve diğer inceliklerin neler olduğu hakkında bilgilerinizi bekliyorum. Herkese selamlar....

2. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Uzun olta ile lüfer avı konusunda araştırma yaparsanız, tekneyle en verimli av şekillerinin başında gelir, saygılar.

3. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Yalın abi teşekkürler. Bu doğrultuda Uzun oltaya nasıl bir takım yapayım arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Saygılar.

4. 29519

29519

Uzun olta ile en güzel yem canlı zarganadır lakin forumda yeterli bir arama yaparsanız eğer onlarca bilgiye ulaşırsınız.

5. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Forum sitesinde birçok yazı okuduğumu ve araştırdığımı yazdım ancak zarganayı (canlı yem) nasıl bir takıma bağlayacağımı ve nasıl bağlamam gerektiği bilgisini göremedim.saygılar.

6. nidya78

nidya78 Aydın

Takım budur;

http://www.spotdeniz.com/CELIK-TELLI-UZUN-OLTA-TAKIMI-ZARGANA-YEMLI,PR-4707.html

İlk iğneyi zargananın gagasından takacaksınız kalan iğnelerin birini sidiklikten diğerini kuyruktan takacaksınız. Takımın hazırlanışı ile ilgili aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz. Özellikle Serdar ve Aliço abinin tiyolarını dikkate almanızı öneririm.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28975

7. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Teşekkür ederim.Sağolasın.

8. fish founder

fish founder Özgür

taner bey merhaba,

bazı uygulamalar vardır ki,ne kadar okursanız,araştırsanızda kesinlikle görsel uygulamayı görmeniz gerekir,

bence bunların başında tekne/sandal'dan uzun olta çekmek geliyor,

merada gezmenin şeklinden,tekneye verilmesi gereken devir,uzun olta düzeneğine zargananın nasıl maksimum canlı kalacak şekilde takılması, vs...

şahsi tavsiyem bu konuda ciddi tecrübesi olan bir forumdaşımızla ve veya sadece uzun olta çeken bir balıkçı ile beraber suya çıkmanız ve tüm bu uygulamayı görsel olarak alıp,kendi teknenizde kişiselleştirmeniz yönündedir,

9. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.

Özgür bey size katılıyorum. Forum sitesinden daha önce görüştüğümüz bir arkadaşın tecrübelerinden yararlanacağım.Teşekkürler.

10. nidya78

nidya78 Aydın

Rica ederim. Keşke İstanbulda olsaydınız o zaman daha çok yardım edebilirdim.

11. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Bursa'da oldugunuz icin ben de paylasimda bulunmak istedim.

Gecen sene Narli'da 3 kez izmarit avina gittim tekneyle. toplamda en fazla 90 tane izmarit tutmusumdur. 3 adet izmariti cekerken de guclu bir asilmayla eminim luferlere kaptirdim. Oradaki balikcilar da dogruladi, hatta genelde izmaritin kafa kismi gelirmis bende komple gitti. bu demektir ki her 30 izmarit cekisimde 1 kez lufer vurmus.

Bu sene lufer takimini izmarit tuttugum yerde, tuttugum izmaritleri kullanarak surekli dibe indirip cikartacagim. Bir yandan canli yem tutup diger yandan da lufer icin indir kaldir yapacagim. hem de hizli bir sekilde. Bahsettigim vuruslari cok hizli cekerken almistim o yuzden izmaritin canli olup olmamasi da cok onemli olmayabilir belki. 40 metre derinlikte son 10-15 metrede geldi luferler bu arada...

Canli izmarit bence lufer icin guzel bir yem, Fistikli limaninda gecen kis 4-5 izmariti koseye sikistiran bir luferi bizzat gordum.

Rastgele...

Son düzenleme: 29 Eylül 2010