Tekneyle balık tutmaya gitmek isteyen arkadaşlar bi bakın isterseniz.

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında brsdmrc tarafından paylaşıldı.

1. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    barış a sormak lazım;)

2. colonel-62

colonel-62 arif

Özür......Barışa soracaktım.İsimler karıştı başka biriyle...:p

3. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Bugün herkesle kontak kuracağım, 7 Kasım pazar günü için gelecek arkadaşlar haberdar etsin. Şimdiden söyleyeyim, 300 grlık ve 500 grlık kurşunları hazır edin , ona göre çaparileri de.(çinekop, istavrit) he bide rapala
    Yemek hususuna gelince: sayımız yeterli ve kaptanın talep ettiği parayı karşılayınca yemekte kaptandan olabilir, detayları kesin listeyi oluşturup kaptanla konuşunca ayarlayıp herkesi haberdar edeceğim. Sorusu oan varsa buyursun sorsun, cevaplamak benim için bi zevk.....

4. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Barış,
    kullanmanız gereken malzeme ile ilgili benimde bir parça katkım olsun size :)

KURŞUN
    : 200 - 250 ve 300 gr (en azından birer adet olmalı.

İSTAVRİT ÇAPARİSİ :
    10 veya 15 iğneli (15 iğneli tavsiyemdir) İğneler siyah veya galvaniz olabilir ama kıyı avcılığındaki 10-11 no iğneler tekne avcılığında pek kullanılmaz, tavsiyem iğnelerinizin 8 numara olması yönünde olacaktır. Köstekler, ortalama 20 cm olmalı ve 0,20 den daha ince olmamalıdır. Beden kalınlığı için ise 0,25 yeterlidir. Çapari rengi genelikle yeşil fuloştur, beyaz fuloşta iş yapar.

ÇİNEKOP ÇAPARİSİ :
    Katılımcı sayınızın fazlalığı ve teknede rahat manevra edebilmeniz münasebetiyle 10 iğneli takımlar kullanmalısınız. İğneler 3-4 numara galvaniz olmalı, köstekler min. 20 cm uzunluğunda, kalınlığı ise 0,30 olmalı. Beden kalınlığı için 0,32-0,35 ideal. Çapari renginde öncelikle kırmızılı beyazlı fuloş, daha sonra ise yeşilli beyazlı fuloş kullanmalısınız.

MAVRUKALI TAKIM :
    Bu takımıda yanınızda bulundurmakta fayda var. Öncelikle 150 gr lık bir mavruka kurşunu temin etmelisiniz. Bu kurşunun alttaki deliğine 25-30 cm uzunluğunda ucu hırsız iğneli bir köstek yerleştirilmeli, kurşun ile fırdöndü arasındaki ana beden ise bir kulaçı geçmemeli. Bu bir kulaçlık mesafeye yine hırsız iğneli 2 veya 3 köstek ilave edilerek bu takımı kullanabilirsiniz. İğneler 2 ve 3 numara galvaniz, köstekler 0,30 floracarbon(görünmez) olursa süper olur.

ZOKALI TAKIM :
    Bu takım özelllikle Sarıkanat Çinekop avında etkili bir takımdır, lakin her avlakda kullanılamaz, ayrıca kalabalık teknelerde de kullanmak çok zordur, verim almaktan ziyade baş ağrısı olur.

EL OLTASI :
    Teknede el oltası kullanmak, benim her zaman tercihimdir. Kullanacağımız el oltasındaki misine kalınlığı için 0,50 idealdir. Burada dikkat edeceğimiz husus, el oltası kullanımı esnasında misinenin gam yaparak avcılığı zorlaştırmasını engellemek için, kullanacağımız misineyi kasnağa sarmadan önce geniş bir alanda misinenin ucunu bir yere sabitleyip (bağlayarak) diğer ucunu bulana kadar açmak ve neredeyse düğüm yerinden patlayana kadar gerdirmektir. Bu işlemi yapmak çok önemlidir. Bu işlemden sonra misine kolay kolay gam yapmaz.

YARDIMCI MALZEMELER:
    Kova, bez,makas, pense.

5. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    serbülent abi değerli bilgilerin için teşekkürler..rezerve ediyorum bunları;)

6. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Rice ederim Yunus,
    aklınıza takılan başka bir husus olursa buradan bana sorarsanız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

7. fish founder

fish founder Özgür

ufak bir dipnotta ben ekleyeyim,

tekne kalabalık ve herkes suya takım indirdiği noktada,

tüm takımların kurşun ağırlıklarının eşit olması ve ilk önce tekne arkasında avlananların takımları suya indirmesi karışmayı minimuma indirir,

8. merthan39

merthan39 Mert FIŞKIN

Favori Kamış:
    Lineaffe Baia Grande
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Kefal , 1,5 kilo
    Serbülent Bey aktarmış olduğunuz bilgiler bizler gibi tekne balıkçılığına yeni başlayan kişiler ( Kıyı balıkçılığının durumu malum) açısından ders niteliğindedir. Bizleri bilgilendirmek adına değerli vaktinizi harcadığınızdan ötürü teşekkür ederim.

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Yer var mı teknede? özelden bilgi verir misin?

10. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    haberler balığın açık ve dipte olduğunu gösteriyor bu da bizim için güzel bi haber..işlerden dolayı ne zamandır gidemedim balığa pazar gününü sabırsızlıkla bekliyorum rüyalarıma giriyor artık:) teknede yerime oturmuşum Ramazan abi balıkları topluyor kovaya:D

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tekne büyükse el oltasıyla biraz zor avlanırsınız .
    serbülent abinin dediği gibi iğnler 8 ve ya numara olmalı, biz bu hafta sonu çinekop çaparisine bile istavrit aldık hemde 3 lü 5 li geldiler, çinekop çaparisindeki iğneler 2 -ve ya 3 numara.

ayrıca özgür abinin de dediği gibi akıntı durumuna göre önce arkadakiler atar sonra onlar dibledikten sonra sırayla öne doğru gider, oltalar iyi takip edilmeli birden dibe salınmamalı, arkası hemen salabilir ama önler yavaş yavaş tutrak salmalı ki ben genelde öyle salarım çünkü salarken bile balık bindiririm oltaya özgür abi iyi bilir :D
    aynı zamanda surf kamışlarla tekneden avlanmak çok zordur bunun yerine 200 -500 gr arası atarı olan parçalı bot kamışları kullanılması hem sizin için daha kolay olacaktır hemde bot kamışları hafif olduğu için az yorulucaksınız.

12. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Bu arada arkadaşlar katılımde yine sorun var gibi, haberiniz olsun. 8 den az kişi olursak iptal edeceğim. Mesaj attığım arkadaşlar, abiler zahmet edipte bana geri dönerlerse iyi olur...
    Şimdilik kesin liste:
    Barış-brdmrc +1yada 2 kişi
    Yunus-yavluk

Maalesef aradığım arkadaşlardan olumsuz veya kesin olmayan cevaplar alıyorum.
    Anadolu yakasından gelme olayına gelince, eğer siz kesin niyetliyseniz bişeyler yapılır mutlaka... Bana kesin cevap verin lütfen.
    İlginen arkadaşlar benden özel mesaj beklyeceğine bana tel, yer ve müsait zamanlarını belirten özel mesaj atarsa sevinirim...

13. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    slm barış..
    pazar saat kacda olacak , nerden kalkacak tekne , ücret ne olacak vs. bu konularda bilgi verirsen sevinirim.. birde sarı kagıt gerekiyormu?

14. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Sarı kağıt bize gerkmiyor, çünkü balıkçı teknesi değil gezi amaçlı. Fiyat 225 tl /kişi sayısı (9 kişi ayarlamaya çalışıyorum kişi başı 25) ve pazar öğleden sonra. Sabah olmasını isterdim ama malum pazar günü saat 5buçukta toplu taşım araçları çalışmıyor yenikapıya... Varsa arkadaşlarınızıda getirirseniz kadroyu daha çabuk toplarız...

15. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Bu arada süre ise sabah 6dan öğle 1-2 ye kadar yada 1veya 2 den akşam ne kadar istersek...

16. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    sabah cok erken 5 gıbı cıkarsak balık alabılırız sabah suyunda balık oluyor ustadlara danıştım .. sabah erken ayarlanırsa ben gelirim pazar sabahı.. 25 tl okey..ben etilerden gelcem 3 4 kişi alabılırım etiler kumkapı arası uygun yere cıkacak arkadaşlar olursa.. biz daha once balıkcı ruhsatı olmayan bır tekneyle balıga cıkmıştık sahıl guvenlik tekneyi bagladı sabah sabah gunumuz balık tutamadan bıtmıştı kaptanı bu konuda uyarmak lazım diye duşunuyorum.

17. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    kaptan zaten bu işi sürekli yapan birisi, gezi teknesi olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Sabah olursa beni Şişane den siz alırsınız o zaman. :)

18. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    abi ben nasıl gelicem bahçelievlerden;)

19. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    yürüyerek... ne var 2 adımlık yer

20. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Oturduğun yer Serkan Abiye yakındı galiba, ben bi Serkan Abiyle konuşayım hallederiz senide