Teorik Rapala Düzeneği Görseli

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında EMRE FISHING tarafından paylaşıldı.

1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm

Teorik olarak görselde belirttiğim takım kendi kullandığım ve sonuç aldığım takımdır. Bölge ve zaman şartlarına göre tüm fiziksel özellikleri değişiklik gösterebilir. Kısa sürede takımın en başından son haline kadar olan uygulamalı videosunu ekleyeceğim.

RASTGELE...

2. tayfunkizilates

tayfunkizilates Tayfun

Favori Kamış:
    Albastar 2804 Hulk Surf Kamış 4.20 80-170 gr
    Favori Makine:
    Remixon ...
    En İyi Avı:
    Levrek 35 cm
    Teşekkür ederim.
    dün rapala aldım artık yem kesip takmaya uğraşmayacağım.:)

3. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Emre bu sistemi tekeneden mi yapıyorsun yoksa kıyıdan mı?

4. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    rapala veya kaşık hiç kullanmadım ama kullanmaya meraklıyım en azından denemek istiyorum , kursun konusunda bir sorum olacak acaba kursun gezer kursun olsa ne fark eder, veya artısı eksisi ne olur sankı bu sekılde kursun mısınayı atma esnasında veya cekme esnasında dolaştırır gibi geliyor bana

5. tanertan

tanertan Taner

Bu takımı zaten kıyıdan kullanamazsınız,tekne için geliştirilmiş bir sistem bence
    ayrıca gezer kurşun kullanılsa daha iyi sonuç alınır.

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

İstanbul'da boğaz avcılarının bir çoğu, bu ve buna benzer düzeneklerle kıyıdan avcılık yapmaktadır.;)

7. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Fırdöndülü kurşun yerine sıyırtma kullansak ne olur? Emrenin çizimle verdiği uygulama doğru örnek, ancak atışlarda rapala ana bedene dolanabiliyor. Çoğu kez bu dolanmalar misinada gam yapıyor. Rapalanın ana bedene dolaşmasını engellemek için sıyırtma çözüm olabilirmi ? Rapala atanlara dikkat ettiğimde kurşun yükseldiğinde rapalanın bedene dolandığını farkettim. Yani kurşun suya düşmeden misinayı tutup rapalanın ana bedenden ileriye düşmesi teoriside bu durumda işe yaramıyor.

Son düzenleme: 28 Aralık 2009
  8. LapinCash

LapinCash

Ben o fırdöndülü kurşun yerine sıyırtma kurçun veya yani genellikle iskandili deniyorum daha güzel bence.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    biz genelde orta kısımdaki kancayı misinaya dolandığı için çıkartıyoruz . yani bana öyle söylendiği için ben o şekilde kullanıyorum. :) rapalayla avlanmak gerçekten zevkli oluyor :)

rastgele...

10. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Aşağıdaki konuları incelemeniz yararlı olacaktır.

İstanbul Boğazı kıyı rapala avcılığı taktikleri,uygun rapalalar

İstanbul Boğazı kıyı rapala avcılığı taktikleri(2)

11. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Selamlar,ben bulunduğum Bandırma bölgesinde at-çek tarzı avlarda genellikle kaşık kullanırım.Sadece ben değil yöremizde herkes bu şekilde avlanır,gelgelelim rapala ile avcılığın da at-çek tarzında çok önemli bir güzelliği ve çekiciliği var.

Spin kamışlarla çeşitli denemeler yapsamda rapalamı hedeflediğim avların gezindiği uzaklığa eriştiremedim.Çare olarak olabilecek en ince misina seçeneklerini dahi denedim.Buralarda maalesef spin kamış mesafesinde levrekler çok çok nadir bulunur.Bu nedenle daha çok lüfer ve palamut avlarında yoğunlaşıyorum.Bu nedenle rapalamın ortalama en az 30-40 metre uzaklığa düşmesi gerekiyor.

Mevcut spin kamışla bu uzaklığa erişemediğim için yukarıda bahsi geçen düzenek ideal çözüm gibi duruyor.Konuda bahsedildiği gibi kurşun yerine sıyırtma düzeneğinin altına bağlanan rapala ya da sahtenin daha verimli olacağına ben de katılıyorum.Bu konudaki fikrimi bölgemizdeki av dostlarımızdan Balıkçı Pehlivan-Bülent ağebeyin tecrübesiyle sabit görüyorum.

Bence sıyırtma düzeneği daha faydalı olacaktır ayrıca sahtenin gövde altındaki iğnenin çıkarılması da lüfer için faydalı bir teknik olacaktır zira levreğe nazaran lüfer avının kuyruk kısmına daha fazla saldırıyor.Buradan bakıldığında alttaki üçlü iğne gereksiz kalabiliyor.

12. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    at çek

Sevgili arkadaşlar bu konu daha önce de konuşulmuştu.Yaptığım defalarca denemelerde en başarılı olduğum Aslıhan kardeşimin de belirtiği gibi sıyırtma ile yapılanıdır.Bizzat kendim denedim denedim ve başardım kıyıdan sahte atıcaksan sıyırtma ile atıcaksın güzel yanı ise havanın durumuna göre kurşunun ağırlığını değiştirme şansın var herkese bol şanslar