Tercan Gölü Alabalık Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bhdreren tarafından paylaşıldı.

1. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Avlak : Tercan Gölü
    Tarih : 10.06.2012
    Saat : 14:00 - 21:00 arası

Teknik : Şamandıralı Olta ve Kaşık At-Çek

Alabalık Avımız

Daha BalıkAvı.net ailesinin çiçeği burnunda üyesi iken ilk trofemi, büyük ustaların özverili yardımlarıyla almanın gururunu yaşıyorum. Büyük Usta balli (Nuri Ağabeyim), Değerli hocamız Muharrem Hoca, Balık Rekortmeni :) Ahmet Ağabey ve Kıymetli kayınpederi Hacımız. Tam teşekküllü çıktık yollara. Tabi ustaların yanında, en zayıf halka ben. Hoş beş eğlene eğlene, ustalar birbirlerine takıla takıla, eski avlar, yorulan kollar, yapılan masajlar :p derken geldik göle. Göl sakinleri tarafından çok sıcak karşılandık. Bir izzet, ikram, gölün en değerli yerine botla ulaşım vs. ulaştık avlağımıza. Büyük Usta Nuri Ağabey hemen derse koyuldu, başladı engin bilgilerini anlatmaya.. Ben o ara takım çantamı çıkarayım derken, güldü ve -Ooo çeyizin de düzmüşsen ola uşağğh :D.. Aldı, baktı tek tek, koca koca kancalar, alakasız yemler, dev gibi klips-fırdöndüler.. Gölde avlanıcaz güya, rapalalar vs.. Anlayacağınız hepsi alakasız şeyler. :eek: - Bunnarın heç biri bi işe yaramir.. Ne ettin sen nerden aldın bunnarii gubane. Teze gelin gibisen ola gardaş :D ..... Dakika bir fırça bir. :p İlk travmamı geçirirken, sağolsun ustam açtı çeyizi, yaptı yakıştırdı oltalarımı..Aldım elime kaşıklı oltamı, bir yandan at-çekeme , atama-hiçç çekeme, arkaya fırlatıp-öne çalılara takma :p vs.. alıştı elim az biraz.. 3-5 mt öteye atabildim kaşığı.. Tabi tık yok.. Tek temennim acemi şansı.. Eee o da yok.. banghead .. Şamdıralı takımda yanımda onda zaten hiç bir kıpırdama yok.. Her ne kadar uzun bir süre göle baksam da, şu oltayı gölün taa ortasına fırlatayım diye aklımdan geçirmişken( 4-5 saat geçti tabi geldiğimizden beri), bir balıkcağız halime acımış olmalı ki, çekti şamandırayı gölün dibine :eek: . Bende bir panik makarayı mı sarsam, oltayı mı kaldırsam derken, asıldım makaranın koluna. Ben sarıyorum o açıyor, ben sardıkça o kaçıyor. Herhalde 20 kg lık bir av olsa gerek.. turnayı gözünden vurdun Bahadır :cool: asıl oltaya reeling derken, balığın sırtı suda göründü, avucumun içi kadar birşey kerata.:mad: Meğer benim kalama tam açıkmış :p .. üflesen açıyor yani mübarek :))) neyse çaktırmamaya çalışayım dedim yanımdaki balık sniper'ına (Muharrem Hocam) , ustam sağ olsun hazırlamış bile kepçeyi. Velhasıl ilk trofemi aldım. Güzel bir Gökkuşağı Alabalığı. Tabi ben o tek balıkla yetinirken Muharrem Hoca ve Ahmet Ağabey livarlarını doldurmakla meşguldular. 2 hediye balığımı da Muharrem Hocadan aldıktan sonra yüzüm güldü biraz tabi :D

Velhasıl oldukça eğlenceli, ve güzel bir gün geçirdim sayenizde.. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım kıymetli üstadlarım.. :thumb:

Başka avlarda görüşmek dileğiyle...

Not: Balık heyecanıyla çok fotoğraf çekemedim.. Üyelerimizden özür dilerim.

-
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    - (Gölde sıcak ilgisiyle ulaşım sorunumuz ve çayımızı eksik etmeyen İsa Ağabey'e de ayrıca teşekkür ederim..)

2. Sergen_34

Sergen_34 sergen

Afiyet olsun.

3. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler,
    Her daim bereketli avlar dilerim.
    Rast gele...

4. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    afiyet olsun
    manzara harika böyle bi yerde olmak bile insana yeter

5. Ilıcalı Ahmet

Ilıcalı Ahmet AHMET

Bahadır kardeş sen balık tutmayı öğrenmeden önce belliki nuri abiden önce rapor hazırlamayı öğrenmişsin.Nuri abi yine yapacağını yapmış.......güzel bir rapor olmuş..eline sağlık...aramıza hoş geldin kardeş........

6. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler Bahadır,dostluklarınız daim olsun...

7. urlbro

urlbro Ural Kulikoğlu

En İyi Avı:
    Her avda daha iyisini umuyorum
    Bahadır kardeş rastgele afiyet olsun, (Güzeldir benim memleketim haziranın son haftası bende Tercanda olacağım )

8. king_barracuda

king_barracuda

güzel bir paylaşım ..mekan güzel orda içinize çektiğiniz nefes bile kar sayılır. temiz temiz.

yalnız iyiki resmin altına çay veren abinin ismini yazmışsın yoksa adam şahin K.İle balığa çıkmış dicektim :)

9. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Teşekkür ederim abicim. sağolasın.. Ayrıca mesaj yollayan herkese teşekkür ederim. Rasgele...

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Bahadır. Maşallah, çok hızlısın. Foruma yeni üye oldun, ama konuları art arda sıralıyorsun. İlk balığını da böylece tutmuş oldun, hayırlı olsun. Artık narkozu aldın, kolay kolay iflah olmazsın:D
    Yeni güzel avlarda buluşmak üzere hoş kal.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Masallah.. masallah... :)

12. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Sizlerden öğreneceğim çok şey var daha kıymetli hocam.

Görüşmek dileklerimle.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel bir yarım gündü. Öğlen sıcağında kavrulup yansakta, 2 adet gökkuşağı, ikisi de aynı derinlikten olmak kaydıyla oldukça iri 2 adet siraz, çokça gümüş ve tahta balığı saldığımdan livarım boş kalsa da dostlarla birlikte olmanın keyfi her şeyin üstündeydi.

Sirazlar; hocaya göre onlar Şabut/Caner (Barbus grypus) idi. Anlattık dilimizin döndüğünce lakin tür konusunda anlaşamadık tabi. Öyle ya “uydurma yav kaplumbağa ne arar burada ama bak, yayın pekala olur” demişti. Demişti ancak henüz kıyıya ayak basmıştık ki 3 metre önünden bir kaplumbağa cumburlop suya. Avlağı terk edene kadar da olta attığı mevkide gah kıyıya çıktı gah suda yüzdü. O hala onu yayın sanıyordu ama olsun.:eek: :D

Şaka bir yaya, Hocam şunlara bir bakıver hele; fotoğrafta, aynı avlakta geçen ay çiftlik sahiplerince uzatma ağı ile yakalanmış 2 farklı tür balık var. Birlikteydik yine, hatırlarsın. Bana göre yakın plandaki balık Fırat ve kollarında yaşayan şabut/Caner, diğeri ise siraz. Ne dersin?;)

Teşekkürler Bahadır. Günümüze ayrı bir renk kattın. Avladığın balığı trofe addetmekte haklısın, hakikaten çok güzel bir ödüldü senin için. O gökkuşa en az senin yarın kadar:p biz de sevindik. Daim olsun abici ve de gönlünce.;)

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İlk raporun ve avınız çok güzel olmuş tebrikler.:) Nuri abiyi ve diğer üstadlarıda ilk avda değerlendirmen ayrı bir güzellik katmış. Daha nice güzel avlar dilerim...

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Valla, Bahadır yüzümüzü kara çıkarmadı. Azmetti, çalıştı, hınk dedi, mınk etti sonunda aldı trofesini.:p Takımları da bu işe biraz daha uygun olaydı, bana öyle geliyor ki limitler konusunda uyarmamız gerekecekti kendisini.:)

Sana da gönlündeki avları dilerim Fatihcim.mrsparkle

16. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Fatih kardeşim teşekkür ederim. Nuri abim sayende bu güzelim hobinin hem adabını hem de ustalığını öğrenmeye gayret edeceğiz. İyi ki tanımışım sizi. Çok teşekkür herşey için..

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Karıştırıyor olmayasın: O kaplumbağa değil, sadece bağa idi. :D :D
    Sorma ya, kaplumbağa o suda hiç beklediğim bir şey değildi. Ama beni yalancı çıkarmak için sözleşmiş gibi gelip gelip gözümün içine girdiler. Birisi livarımın üstüne çıktı da çekip gitsin diye kamışın ucuyla kabuğuna bir iki "Tık, tık, tık... Eyi günler!" yaptım:D :D

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abicim şanslıymış yine almış bir şeyler, ben ilk gittiğim zamanları düşünüyorum, uygun olmayan takımlarla çok elimiz boş döndük. :D Bu haftalarda bizde ayarlayabilirsek İsmail'le senatör kovalamaya gidiyoruz. İnşallah nasibimizde vardır İsmail trofesine kavuşur. :)

19. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Her şey iyi çok güzel Balli ile yaşadıklarına gelince her gencin başına gelen Ve her gencinde ne hikmetse Ballinini başına musallat olduğu bir durum.Yani şimdi senin başka işin yokmu yada sana birimi öğretti balığa gide gitmez ballinin yanına git adam bir tane balık tutacak onada engel ol.Gİne ey seni suya basmamış ucuz kurtulmuşsan.
    Bu arada isa abey gine paşalar gibi ağırlamış milleti.
    Her şey iyi demiştim ama arazda Ehmed'i göremedim bir tene resim var oda Ehmed'e benzemir bu yabaniniyi nerden bulduz.

Ehmet nede Ehmeeeeet

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Stresim benim, ne yapıyon?

Heç kimse senin kadar dayanamıyor bu abine. Hemen yan çiziyorlar. Bir kaş çatsam bir hafif dellensem hemen pısıp kalıyorlar. Amma sen olacaksın ki, beni sinirlerimin en ucuna kadar ajite edip hırpalayasan. Vola ne güzel.!! Ben de açsam ağzımı, yumsam gözümü Allah ne verdiyse sallasam. Yetmedi, kayaları yerden toplayıp en galiz küfürlerle sana savursam. Sen yine nanik yapsan, ağzın gözün oynatsan ama nerdee? Hepsi çıtkırıldım, nezaket fırsat vermiyor ki içimizdeki enerjiyi boşaltalım.:eek:

:D :p

Hazırlıklar tamamdır ele? Allah izin verirse sağ selamet gelin, gavuşun. Olta takımlarını da getirmeyi unutmayın. O uyanığı, cimbolik doligi, minikkızi, hepinizi çok özledim yahu.!!;)