Sanırım kıyıdan avlanmayı düşünüyorsun. Önceden belirlenmiş bir yer yoksa uygun yer bulmak için biraz yorulursun sanırım. Geceli gündüzlü kamp yapmayacaksan sazan düşünmemelisin. Kızılkanat'a hayır demezsen biraz eğlenebilirsin. 7-8 numara sinek iğneli küçücük kıstırma kurşun ve fındık şamandıra, 5-7 m. göl kamışı, 0,15- 0,20 fc misina kombinasyonu yeterli olabilir. Yem olarak konserve mısır. Akşam üzeri su üstünde öbek öbek oynaşmalar görürsen beyaz çapari at ona da gelirler. Sahtelerinle Turna'ya atçek yap diyecem ama şansın az. Kızılkanat oltana zil takıp bir yandan atçek yapar nasibini ararsın diyeyim. Pahalı sahteleri sona sakla. Turna sahtenin fiyatını bilmez. Canın yanmasın. Beyaz silikon, klasik krom kaplama kaşık tavsiye ederim. Turnada kararlı isen ve iddialı da olmak istiyorsan, 2,40 veya 2,70 spin kamış, 30luk bir spin makine edinmelisin. 0,20 mm.lik ip misina sar ki daha uzaklara erişebil. Rüzgarlı havalarda ip misina tercih etme. Yedeklerin olsun, çünkü kıyıdan avlarda çok takım heba oluyor. Hadi rastgele
arkadaslar bız haftaya terkosa gıdıcez sazan yasagı varmıs fılan dıye duydum haberı olan varmı bu konuyla ılgılı
arkadaslar buğun ıstoctan bunları altım toplam 35 tl sazan ve turna ıcın terkosda avlıcam ınsalla sızce bunlardan neler ıs yapar
Ozan, Yukarıda bir arkadaş yazmış bak, sazan yasağı var şu an. Hem yasak olmasa da o küspeli takımlar külliyen yasak.
sazan yasak evet ama turna malzemelerım nasıl onlara bakın bıde ben acemıyım malzemeyı aldıgım yerde bu kuspelı takımıda satıyolar bol bol neden satılıyor bu ve neden yasak bılenvarmı
Küspeli olta yasak Ozan kanun böyle diyor şunu bir ara baştan sona oku http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php İçsularda amatör avcılık (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Turna malzemelerin tabiki işe yarar ancak ben sana bir silikon önereyim.. bu silikonun 29:silver olanı turnada çok işine yarar.. http://www.avmarketi.com/asp/product/11949/SAVAGEAR-SGLB-GRUP-8CM
Küspeyle avlanmanın yasak olma sebebi, yarın sular çekildiğinde oralarda otlayan hayvanların küspeleri yerken ağızlarına iğnelerin batmasını engellemek içindir, ayrıca haziran ayına kadar sazan avıda YASAKTIR.
TERKOS AH TERKOS gelıyorum bekle benı su malzemelere bakabılırmınız hangısını kullanayım nasıl kullanayım turna ıcın sahtelerı nasıl baglıcam kursun fılan takmam gereklıjmı
Azimlisin Ozan... Cevap gelmedikçe kendin mesaj atıp ısrarla arıyorsun. Muhtemeldirki sahada da bu ısrarcılığını sürdürüp muvaffak olacaksın. Turna takımı kadar kolay bir takım olamaz. En basit şekliyle; Makaraya sarılı misinanın ucuna sahteni takıp atacaksın. Terkosta kıyıdan turna almak kolay değildir. Ama belli olmaz....
cok saolun tessekkur ederım hala cok heyecanlıyım bı sefer daha gıtmıstım terkosa ama hava satrları kotuydu balık tutmanın tadına varamadım bogaza gıderım genelde ıstavrıt vs sımdı bırdaha terkosa gıdecegım hava guzel olursa ordan kayıkta kıralamayı dusunuyorum bıldıgınız bırılerı varmı telefonları vs olduruyo benı bunun heyecanı bıran once hafta sonu gelse