Terkos Turna av raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında katsumoto tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Terkosta konustugum bir balıkcı gecen hafta 150 adet turna yakalamıs..bugun kayık kıralıcaktık hava musait degildi.. Turna tutkunlarına duyrulur..

2. volgym

volgym Volkan CANSEVER

o balıkçıya (balıkçı değil aşka bi şeyde neyse) birazdan gerekli cevabı verirler merak etme ;)

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    :mad: ben bole ınsanlara solıyecek kelıme bulamıyorum.bu kadar kotu bu kadra dusuncesız bır hareket bu kadr bılıncsızlık ve bencıllık yha pes dıyorum baska bır sey demıyorum.bunun gıbılerıne omur boyu av yasagı getırmek lasım.hak somurucu ınslar bu yaptıklarını bıde gururla anlatırlar.solıyecek cok sev var ama saygı sınırlarını asmak ıstemyıorum.!!:mad:

Son düzenleme: 28 Eylül 2008
  4. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Buna Av raporu denmez buna katliam denir.Bu tip bilinçsizce avlanan vatandaşlar bu işi balıkçılık olsun diye değil ticaretini yapmak için tutarlar.Bırakalım bu tip bilinçsizce avları sizde gidin tutun 150tane 200 tane ileride 1 tek turna bile bulamazsınız.Başka söylencek konuları diğer arkadaşlarda birazdan yazar zaten.

5. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bana soylediği bir haftanın toplam balık sayısı 150 diye yinede buyuk bi rakam.. Balıkcıyı savumuyorum dogru bisey de demiyorum..
    Sadece Terkos golu Turna yapıyo bayramda balık tutmak istiyenler icin iyi bir alternatif...
    BU NEDIR YA SANKI BEN TUTMUSUM YADA 150 TANE TUTMAK ICIN OARAY GITMISIM.. YANLISMI ANLADIM YOKSA BANA MI BU SITEM 'GIDIN GIDIN 150 TANEDE SIZ TUTUN'
    DİYE.. BALIKCININ BANA SOLEDIGINI YAZDIM BURDA ...TANIMAM ETMEM...

Son düzenleme: 28 Eylül 2008
  6. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    nerde insanlık!:mad: ... bu resmen katliyam. :( 150 tane nedemek arkdaşalar!!! kınıyorum, allah bildiği gibi yapsın mubarek günlerde.

7. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Merak etme bayrama kalmaz bu gidişle.:(

8. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr

sevgili hasan sana sitem ettiğiiz falan yok. ama eski bir kızıldereli ata sözu var bilirsin. biz bu doğayı atalarımızdan değil, torunlarımızdan miras aldık diye böyle bilinçsizlere bir şey demezsek, torunlarımız değil çoçuklarımız o balıkları göremiyecek.

9. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bende sizlere katılıyorum arkadaşlar...ama malesef bu duydugumuz bir olay bilmedigimiz neler oluyor kim bilir...

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah Allah dahada çoklarını nasip eylesin :D:D

11. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    o arkadaş sormak lazım bence mevlütmü okutacakmış.yoksa ömrünün sonu geliyorda tutacağı son balıkmı olacakmış.insaf yahu...

12. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    maşallah maşallah:mad:

Bence boşuna çağrı yapıyosun... Bayrama bişey kalmaz.. o arkadaş hala icraattadır:mad:

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Balıkçı profesyonel ise ve yakaladığı balıklarda boy limitlerinde sorun yoksa bu tepkilerin anlamı yok arkadaşlar. Lütfen biraz daha farklı mantık yürütelim.
    Profesyoneller illa ki ekmekleri için yapıyorlar bu işi yeter ki, boy limitlerinde geçerlilik olsun. Profesyonel avlanma limitlerinde geçerlilik olsun.

14. dalmala

dalmala ali

buda bişey mi?

Arkadaşlar o balıkcının bir haftalık yakaladığı balıkmış.bence o kadar cok abartılacak bir şey değil.günlüğe vurusanız 21.5 balık yapar.
    ama öbür yandan,gelip bir görseniz ana derelerdeki ağları ,menterleri günün yirmi dört saati suyun içinde!iki iki tane yöntem varki tam şerefsizce bir yöntem !sanki adamlar balıklara savaş ilan etmişler!derenin iki yanına makara sistemi kurmuşlar büyük bir ağı suya yatırıyorlar ve boydan boya dereyi kesiyorlar.gelen balık sürüleri ağdan gecemiyor.ama o sırada ağı zorladıkları için mantarları oynatıyorlar,ağın ucu balıkların arkasında kaldığı için topladıklarında torba gibi balıkların hepsini alıyorlar.bu sistemden iki tane var!
    bu ve benzeri av sistemleri yaz kış kullanılıyor yasak dinlenmiyor,kulak bile asılmıyor.insanımız bilinçsiz,yetkililer vurdum duymaz,görevlerini yapmıyorlar!
    yani anlatmak istediğim terkos gölünde okadar cok katliam yapılıyorki o turna yalakalayan vatandaşınki masum kalır!
    adam ağ atıyor on beş gün sonra gidip ağlara bakıyor.tabi ağın içi ölü balık dolu!!!
    yakaladıkları kızılkanatları ağlarda bırakan şerefsizler mi istersiniz,zamanında bakmadığı ağlarda ve livardaki balıkların ölüp kokmasına sebep olanlarımı istersiniz!!!!nasıl bir doğal katliam ve soykırım isterseniz bu gölde yaşanıyor ve buna göz yumuluyor!!
    Arkadaşlar doğa bize iyi dayanıyor!!gerçi kuraklıklarla bizi ikaz ediyor ama yağmurlar yağınca o da unutuluyor!!!
    Büyük cekmece gölünde yaşanan rezaletler apayrı bir konu!aslında bu rezaletleri yapan insanlar ,yardımcıları da kanunları koyup ta uygulanmasını denetlemeyen yetkililerdir!!!!!
    YANİ ARKADAŞLAR NERESİNDEN BAKARSANIZ BAKIN HER YERİMİZ DÖKÜLÜYOR BİR KARADÜZEN CALAKALEM YAŞANTI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR ESKİ ALIŞKANLIKLAR KANUN KİTABLARINDAKİ KANUNLARLA UNUTULMUYOR İCRAAT LAZIM DENETİM LAZIM CEZA LAZIM.
    BELGEYİ ZORUNLU TUTANLAR BİR SENE SONRA GEREK YOK DİYORLAR.DANSÖZLÜKLE OLMAZ BU İŞLER.
    YA ŞİMDİ AĞZIMI BOZACAĞIM BU ŞEREFSİZLERE MÜBAREK ARİFE GÜNÜ EN İYİSİ BURADA KESEYİM.
    HEPİNİZE HAYIRLI BAYRAMLAR

15. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Dogru soyluyor belgemiz var bir gun olsun kimse sormadı varmı yok mu diye...

16. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    :mad: Yurdumun insanı neden böyle ben anlayamıyorum bu kadar aç gözlülük olur mu yaaaa :mad: Yakın bir zamanda hiç balık bırakmayınca avlanacak balık bulamayınca kına yakar kutlarlar artk :mad: Bu kadar mı olur Çok sinirlendim kusura bakmayın

17. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Arkadaşlar terkos'dan balaban'dan çok tanıdıklarım var.Söylediklerine göre gölde kılçık yok.Geçen hafta 2 tekne çıktık 2 tane çivi denk geldi sadece.Adamlar tekneyle kimseyi gezdiremiyoruz,balık yok diye kan ağlıyorlar.Hangi 150 turna?Görünüşe göre "balon" balığı göllerede sirayet etti.

18. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Terkoz gölünde bu gün saat 16.00-19.00 arası denemediğim kaşık silikon rapala kalmadı mevki olarak (akyarlar hamam suyu arnavut burnu askeriye yazlık koy) kılçık dahi yok yukarıda 150 turna tutmuş taklidi yapan balıkçının boş yere günahını almayın :D :D :D
    Sonuç olarak ne vardı diye soracak olursanız örümcek ağı misali göl yine çevrili jandarma bu işe el koyana kadar terkoz gölünü unutun.......

19. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bende yarın gitmeyi dusunuyordum..O gun konustugum balıkcıdan oncede ordan tanıdıgım birkac kisi turna yapıyor demişti bana..hani balıkcı salladı dıyecem 150 taneyi kayıgına musteri bulmak icin de..Hakkatten balık yokmu simdi... hava durumuyla bir ilgisi olabilirmi acaba balık yakalayamaman ....
    gitsem mi gitmesemmi kararsız kaldım

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bukadar tepki boşuna herkes bilmeden balıkçıya atıp tutmuş lanet okumuş yazıktır yav siz zevk için balık tutarken onlar tekne alıp tuttukları balıkları satıp geçimlerini sağlamaya çalışan profesyonel balıkçılar hem biliyormusunuzki siz onlara kayıklarına türk bayrağı asma mecburiyeti var ve bu bayrağı asmak içinde belge isteniyor ve bu belge bile onlara parayla satılıyor sizler ise elinize 30 ytl'lik kamışla amatör belgenizi bile almadan bedavaya balık tutuyorsunuz yazıktır arkadaşlar bilmeden insanların ardından atıp tutmayın unutmayınki profesyonele limit yok adım gibi eminimki bu foruma üye olan arkadaşlarımızın %95'i limitler kaldırılsa şov yapmak için katliam yapar tüm yorumculara saygılar