terkos turna avı - yine sonradan yayınlamaya kara verdiğim bir rapor

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bluefinjack tarafından paylaşıldı.

1. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    av eylülün ilk haftası gerçekleşti fakat hangi gün olduğunu hatırlayamayorum. Aslında o gün o saatte tek başına terkosa o kadar yolu gitmeye karar vermem. botu kur, aküyü taşı, botu taşı o kadar hamallık. çoğu insana mantıksız gelir ama balık sevdası mantık dinlemiyor. Zira 15 senelik bir özlemdi gerçekleştirmek istediğim bu turna avı.15 sene önce ortaokul-lise yıllarımda kayabaşı deresinden kaşıkla bir çok defa tutmuştum. fakat botla terkosta turna avı gerçekleştirmeyi uzun zamandır istiyordum. öğle vakti dükkanda sıkılmış bir halde otururken yeğenim çıkageldi.

-yeğenim öğleden sonra dükkana göz kulak olabilir misin?
    -tabi dayı
    -:))

sabahtan beri youtube'da izlediğim turna avlarından yeterince gaz alınmıştı zaten. botu aküyü motoru takımları yükleyip yola koyuldum. yolda da bir taraftan bu kadar acele bir şekilde çıktım. kesin bişey unuttum diye düşünüyodum ki cevabı botla açıldığımda bulacaktım. KEPÇE

öğleden sonra 3 gibi göle vardım ben botu kurarken avdan dönen bir tekne vardı. yanaşıp balık nasıldı diye sordum. balık sabahtan iyiydi dediler. ama senin yerinde olsam çıkmam dedi yaşlı olan. yağmur geliyor.hava lodostan poyraza döndü dedi. turnanın hava değişimlerini pek sevmediğini okumuştum bir yerlerde. ama mecbur oraya kadar geldim çıkacaktım. ıslansam da çıkacaktım. livarlarına baktım 8-9 tane turna bir kaç tane çapak benzeri fakat daha iri türünü bilmediğim balıktan vardı.

avda at-çek denesemde, daha çok sırtı yaptım. oltada terkosta iyi çalıştığı kanıtlanmış derin dalan firetiger ve kırmızı sarı ağırlıklı sahteler kullandım. koyu renk sahteler de denmeme rağmen balıkların hepsi kaşığa atladı. gelen ilk balık resimde görülen 60 cm lik turnaydı. kepçesiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan bota aldım. fakat bu fotoğrafı çektikten sonra balığı önüme koymamla çırpınmaya başlaması bir oldu. anlayıp dinleyene kadar kuyruk darbesiyle fotoğraftaki x-rap ları göle gönderdi. suyun dışında gösterdiği mücadeleni çeyreğini suda gösterse kepçesiz onu da alamazdım. batan sahteler olduğundan sahtelere elveda deyip sırtıya devam ettim. aynı yerden geçerken daha ufak boylarda 2 turna daha atladı kaşığa fakat kaldırırken takla atarak iğnelerden kurtuldular. hele bir tanesi 2 defa botun kenarında sekerek düştü:) görülmeye değerdi. çok da üzüldüm diyemem. zaten salıvermeyi düşünüyordum. bu arada yağmur gelmedi ama rüzgar şiddetini arttırdıkça arttırdı.

2. rko

rko mustafa

Güzel bir gün geçirmişsiniz tebrik ederim xrap lar için üzülmeye değermiş:)

3. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Tebrikler.

Terkos'da turna avı yapmayı bende çok istiyorum. İnşallah yakın zamanda yapabilirim ;)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel geçmiş av. Ben yeğene acıdım esasen. :D

Benimde teknede 2 kez seken lüfer anım var. :D Maalesef teknenin içine değil dışına düşmüştü sizin turna gibi ve 30 cm kadar vardı. :(

Nice güzel avlarınız olsun. :)

5. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    iyi dilekleriniz için teşekürler

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhbalar huseyin bey avinizi tebrik ederim,

Suya gomulen sahtelere uzuldum,

Sormak istedigim aklima takilan bir husus var,

Neden konu acmaya sonradan karar verdiniz ?

7. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Avda fotoğraf çektiğimi hatırlamıyordum..Bugün yazdığım lüfer raporu için telefonumda fotoğrafları ararken bu avın fotosunu da buldum

8. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tek resim güzel balık.tebrikler.rastgelsin.:)

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Tek basina botu indir bindir akuyu tasi vs vs biraz yorucu olabiliyor,

Ozellikle tek basina foto cekmekde zor oluyor bence,

Ama cektigimiz fotolar anilarimizin canli kalmasi icin cok onemli,

Avinizi tebrik ederim rastgelsin.

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    avınız için tebrikler, sahtelere gerçekten bende üzüldüm, hem tek avlanıyorsunuz hem sırtı yapıyorsunuz hiç dinlenmiyormusunuz :D,

avlarınız daim olsun esen kalın

11. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrikler abi güzel bir turna olmuş her daim rastgelsin :)