terkosa neler oluyor?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında dalmala tarafından paylaşıldı.

1. dalmala

dalmala ali

arkadaşlar hepinize selamlar!
    gecen hafta terkosa gölünün ormanlı deresine gittim.(01.07.2007)hava cok sıcak vebunaltıcıydı,kuzeydoğu rüzgar esmesine rağmen!neyse akşama doğru birkac balık vurdu.üç beş capak aldık.asıl niyetimiz karabalık yakalamaktı olmadı.yanlız capakların ağızlarından solungaclarına doğru pas renginde bir kahverengilikoluşmuş.daha önce hiç görmemiştim.ayrıca balıklarda parazit oluşumu fazlaca.etlerinin içinden beyaz iplik gibi kurtcuklar cıkıyor.daha öncede turnalarda rastlamıştım.tabi insanın içi kalkıyor bunları görünce.

sular cok sıcak ve göle deniz suyu basıyorlarmış!deniz suyunun yukarıda anlattığım şeylere etkisi olurmu?bu gördüklerimden sonra ne yalan söyleyeyim hiç gidesim yok artık terkosa.bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın da bende aydınlanayım.
    hepinize saygılar iğneniz keskin misinanız sağlam kovanız balık dolsun

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    :rolleyes:
    :rolleyes:
    ilginç bende merak ettim şimdi:confused:

3. adra

adra

balıklar şokamı girdi acaba sonuçta tatlısuda yaşayan balığın ortamına tuzlu su ilave edilirse bi terslik olması kaçınılmaz.

4. dalmala

dalmala ali

Namık kardeş deniz suyunun basılmasının sebebi kuraklık yüzünden.gölün seviyesi düşmesindiye belli oranda tuzlu su basıyorlar.son zamanlarda ceşmelerden akan(istanbul için söylüyorum)suların tadı bi değişik farkettiyseniz.adamlar kendilerine göre haklılar çünkü daha hissetmedik ama gercekten az buz olmayan bir kuraklık yaşıyoruz.bunada şükür ben onbeş yirmi gün gelmeyen susuz günleri biliyorum!

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    ali bey namik beyin dedigi gibi oksijen orani dusmus suda baliklar bu tip hastaliklara yakalanir...
    1-balik herzaman vucudunda parazit tasir bunlar ic ve dis parazit olarak ayrilir...ic parazitler kurtlar,kanser,verem ve benzeri mikro bakterilerdir.dis parazitler ise beyaz benek ,mantar(pamuksu bir gorunumu vardir)kancali kurtlar,fungus(baligin derisini curuten bir tur mantar)ozellikle baligin vucunda kizarikliklara pullarinin kabarmasina neden olur ve baligi yavas yavas oldurur..bunlarin icinde en tehlikelisi solungac parazitidir..bulastigi baliga ilac uygulamadan yasamasi imkansizdir...
    2-kum bir filtredir suyu temizleyen kumdur ve dengeleyen minareller acisindan ve elementler.kum sudaki amonyak ,nitrat gbi cok tehlikeli elementleri dengeler ve fazlasini icerisinde hapseder..eger suda devir dayim yani yenileme olmazsa ve sicaklik artarsa o zaman bu isiyla beraber kumun icinde olusan cesitli gazlar amonyak nitrat aciga cikar buda kotu su kosullarini ortaya cikarir...bu kosullar ise baligin vucudunda tasidigi tum bakterileri canlandirir yani bizlerdeki grip hastaligi gibi herzaman vucuttadir ufak bir usutsek aciga cikarir ve bizi hasta eder...
    3-tuzlu su pompalama olayi na gelince eger uzmanlar kontrol yapti ise orda tuzlu suyu tatli sudaki zararli bakterileri oldurmek icin kullaniyor olabilirler ve suya oksijen mineral ve tazelik vermek amacli olabilir....bilindigi uzere tatli su baliklarinda bakterileri oldurmek icin tuz kullanilir...cunku tatli suda yasayan bu hayvanlar tuzlu suda yasamlarini surduremezler akvaryumdaki balikta benek mantar gibi hastaliklar olusunca akvaryuma tuz atilir veya baligi tuzlu su dolu kapta banyo yaptirilir...tuzlu su baligi icinde tam tersi tatli su banyosu uygulanir...
    unutmayin bir sisede su 1 hafta degismeden beklese sararir ve kokmaya baslar bunu bizim icemedigimiz gibi baliklarinda icinde yasmasi mumkun degildir..
    4-cok konustum kusura bakmayin:)
    5-saygilarima....

6. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    evet Ali abinin dediği doğru göl suyu fazla olduğunda kapaklar açılarak tatlı su denize karışıyormuş, su azaldığında ise yine kapaları açarak göle tuzlu su (!) takviyesi yapılıyormuş....

saygılar

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    göle tuzlu su basılmasının sebebi göl suyunun seviyesini pompaların üstünde tutmak, bu olay gölde su seviyesi çok düştüğünde yapılır.Yapmadıkları takdirde gölden su sağlamak mümkün olmaz zaten

8. dalmala

dalmala ali

mustafa bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.inanın cok yararlı oldu.
    yanlız şuda varki benim bahsettiğim ana dere neredyse terkosu besleyen en büyük dere ve dereye ara ara ıstranca derelerinin üzerine kurulan dokuz adet barajdan taze su akımı yapılıyor.zaten bu barajlar olmasaydı bugün elimizi yüzümüzü zor yıkardık,abartılı ama bu böyle.diyeceğim şu ki dere devamlı akımı olan bir yer ve buna rağmen balıklardaki değişiklik fazla göze batıyor.
    birde şunu sormak istiyorum size:balıklardaki bu parazitlerin insanlara zararı olabilirmi?mesela ben uzun zamandır sudak yemiyorum çünki derisinin altındaip gibi ince uzun kırmızı bir şerit var,bu yüzden tiksindim ne yakalıyorum nede yiyorum.bilgileriniz varsa lütfen aktarın.

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    ali bey bildigim uzere baliklarda bulunan hastaliklarin insana gecme olayi yok...kizgin yagda iyice pisirilirse bir sorun olmaz....diger sorunuzda dereden taze su akimi oldugu halde baliklarin hasta olmasi bu konuda su analizi yapilmasi lazim mutlaka suda zararli seyler var...belkide su cok sert ph acisindan.....ve bir cok balikta deri altinda kirmizi serit bulunur bu normaldir...tatli su baliklarini sahsen ben yemiyorum cunku ne tur olursa olsun mutlaka sasimsi bir koku bulunmakta buda benim istahimi kiriyor...ama deniz baligini affetmem:)