terkosun acı yüzü

Konu, 'Tebliğler' kısmında morucan tarafından paylaşıldı.

1. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Aykut tehlikeli türlerin av limiti av yasağı dönemi olmayan balıkların avlanmaya tümüyle yasak olan bölgelerde avlanmak yasak olmuş olabilirmi sence her iki açıklama bir biriyle çakışıyor bu konuda yanlış birşeymi dedim acaba?

2. aykut1970

aykut1970 aykut

Kardeş bu konuyu biraz daha açabilirmisin ;)
    önceki mesajında büyükçekmecede avlananları av yasağı var diye uyarıyordun:confused: :confused:

3. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Aykut arkadaşın biri av yasağı olan bölgeleri uzuncana yazmış içinde istanbul terkos, b.çekmece yazdığını belirtmiş buralarda av yasağı varsa b.çekmecede ekolojik açıdan tehlikeli türler içinde olan israil sazanı var bu balığın av yasak dönemi yoktur limit yoktur değilmi peki bu iki şey bir biriyle kesişiyor b.çekmecede yaşayan diğer tür balıklar avlanmaya yasak bölge içinde olduğundan pullu, aynalı sazan,levrek, yayın bunları avlıyamayız ama dediğim gibi bu avlanmaya yasak olan bölgede israil sazanı azınlıkta ve avlanma yasağı yok bu balıkta bu yasak kapsamında olsa sonuçlarını düşünebiliyormusun peki? jandarma seni arasa sadece israil tuttuğunu açıklasan ve tebliğde yasak dönemi olmadığını açıklasan hiç bir sorunla karşılaşılmaz sebebi pullu,aynalı,yayın balığı yakalamadığından bu yazımda çok ters bir şey demiyorum sadece 2 kural bir biriyle çakışıyor

4. aykut1970

aykut1970 aykut

Ergin o metin ticari tebliğlerden alınma bir metindir dolayısı ile amatör avcıyı bağlamaz;)
    israil sazanında ise sana şunu belirteyim bir gölde balık avcılığı yasak ise tüm türler için geçerlidir buna israil sazanıda dahil;)
    mesela sazlıbosnada balık avcılığı yasaklandı diyelim ozaman bu yasağa israil sazanıda dahil oluyor adı üstünde balık avcılığı yasaklanmış oluyor:( :(

5. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Aslında bunu ciddi bir şekilde araştırmak gerektiğini düşünüyorum herkezin kendince bir anlayış tarzı olduğu belli bana amatör avcılıkta çok garip geliyor bu konu, ticari amaçlı bir madde olduğunu belirtmişsin o konuda birşey diyemem deniz olan bölgelerde tatlı su ticareti yapılmasını bile ters karşılıyorum yinede dediğim gibi en iyi şekilde araştırması yapılması gerektiğini düşünüyorum bizler sadece amatör avcılarız bu tür sorunlar için beyaz masa oluşturulabilir yetkililerce iyi geceler dilerim sanada Aykut abi
    Herkeze RASTGELE

6. aykut1970

aykut1970 aykut

Bu konuda aynı kanıdayım kardeş ;) :) :( :(
    sanada iyi geceler:)