Teselli avlarıma devam, sırtıya gelen Çupra

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet

Herzaman savunduğum aslında senin yazdıklarınla örtüşüyor.

O berbat alışkanlıklarımda olmasa,şöyle boğazımı tutsam şu göbeğimi bir eritsem o tekneyede çıkarım,dalarımda,yüzerimde.

Balık avı tutkusu,bu hevesi herdaim en azından hissetmek dahi insanın hem ruh ve hemde beden sağlığına direkt müspet tesir eder.

Sevgimle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Valla seni bilge bir kişi bilirim.

O teknenin yar olmayacağı konusundaki fikrini ise,ne bileyim,kendimi fazlaca kaptırıp,biryerlerde kaybolup gitmek gibi bir sonuçla sona erebileceği gibi bir ihtimal olarak düşündüm.

Gerisi ise koca bir boşluk,azda olsa kimileri,olacağı belliydi,aranıyordu,aksiydi
    cezasını buldu diye yorumlarken,coğunun ise,hasıl olabilecek boşluğu acıklı kelamlarla dolduracağını sanırım.

Rapalaya çupra takılmıştır,ekstra bir ustalığı yoktur.

OLtacılığımla ilgili herşeyim afillidir benim,arada sergiliyorumda zaten.

Sade sana neden olsun engellilikki,aramızda menfi bir durum olduğunu sanmıyorum.Kimseden almadığım kadar ruhumu titreten hitapları senden almış biirisiyim.Bunların nezdimde değeri yokmu sanıyorsun.

Sana bir abi tavsiyesi.Fazlaca kafanı ona,buna takıyorsun.Bu durum naif ruhuna menfi tesir eder diye korkuyorum.

Sevgimle kal

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Mustafa

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Çok haklısın sevgili Engin.

B ir hesap yapalım.Günde iki paket sigara eder 13 YTL.

Bir ayda eder,nerdeyse 400 YTL.

Bir senede eder nerdeyse 5000 YTL.

BUda ne eder senede 2 adet 2013 Siyah Shimano Stella 10000.

Oh be en iiiyisi böyle yapayım Stellalarıda kapayım,hem bir taneside 30000 oluversin.

İlgi ve yorumlarına ise ayrıyaten teşekkür ediyorum.

Sevgimle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tabiiki öyle yaptım.Sorunki en güzel takımlara sahip olma konusunda heveslenin.Balığa gitmediğiniz günlerde dahi o güzel oyuncaklarınızla oynarsınız,çocukluğunuzun o artık geri dönülmez senelerinin benzer keyfini arada yaşarsınız.

Sevgiler

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Vedat amca. van stall göz kamastiriyor :)

bu husky jerk modelinin kirmizi kafa seffaf beden olan rengi ( kod: GRH ) bende mevcut. boyu ayni olsa gerek. düz çekimde yüzüsü çok soft ve çok az zigzag yapiyor. jerking teknigi ile bir kaç sefer kullandiysam da hiç bir hereketlilik alamayinca takim çantamdan çikartip stok malzemelerin içine koydum. hangi hava ve su kosullarinda kullanilabilecegi hakkinda bir görüsünüz var ise ögrenmek isterim.

7. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    yıllardır uğraşıyorum şu melanuru rapala ile yakalamaya ama ekmekten başka birşey ile yakalayamadım bu sene de allah izin verirse full melanur ile uğraşacağım :)

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakan

Balıkcılığımda bir milad olarak addettiğim Saroz avlarıma başlama süreme az kaldı.

Şansa inansamda,balıkcılık faaliyetlerinde bu faktöre güvenmek yerine onu kendimin yaratmam lazım geldiğine hep inandım.

Ancak bu kere elbette techizatım her türlü takımım behemahal tam ve eksizksiz olmalıdır bunu sağlarım,azmimi,bilgimi ortaya kor netice almaya çalışırım.
    İşte sigara illeti b unların hemen hepsine bir noktaya kadar engel olmaktadır.

B ir kere günde iki paket sigara içmek,sıhhatimişn yanısıra maddi olarakta beni zorlamaktadır.

En azından azaltmalıyım.

Sevgimle kal

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Mevsimi ve yerine denk gelirsen pekala yassı pullu balıklarıda sahte ile alabilirisn.Bunların arasında Melanur başta gelir.Üst,üste dahi alabilirsin.Hatta yatay jigler kimi halde daha iyi bile çalışır.

Ayrıca 4,5 yada 6,5 cm simli şeffaf silikonlarla özellikle akşam suyunda git,gel Melanur alabilirsin.Hatta gece saatlerinde bile rapalayla kimi zaman şapırtılı su üstü sahteleriyle bilegelir.İkinci derecede gelen ise Sargozdur(Baltabaş Karagöz)Çupra ise kimi zaman tesadüf eseri gelebiliyor işte.

Sevgiler

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler pamuk dede:). Senin avuntuların çoğumuzun hayallerinin sınırlarında dolaşıyor. Sargozu atçekle avlayabilmemiz için önerebleceğin sahte-sistem varmıdır? Bir ay önce önü çabuk derinleşen bir merada kilo üstü bi sargoz 13cmlik fayunun peşine takıldı beni görünce geri döndü. Hala gözlerimin önünden gitmiyor:D.

Birde; kaşıklarla ilgili bi konu açmıştım Vedat Amca. Oy kullanmışsın ancak detaylı bir yorumda yazarsan bizleri aydınlatmış olursun. Mesela akya için verimlimidir kaşık? Geçen yıl tamda bu günlerde 15 kilolukları cirit atıyordu bir merada. Albastar 605 toby kaşıkla açığa çalışsam kandırabilirmiyim yoksa büyük poppermi atayım? Oda en fazla 40 metre gidiyor kaşığı 100 metre atabiliyorum. Ayrıca bahsini ettiğim kaşığın 2 ve 3 numaralarını kıyı jigi olarak deneyebilirmiyim ne dersin?
    Başka bir soru; özellikle merak ettiğim baracuda, akya, lagos ve sinarit-fangri türlerinde verimliliği nedir kaşığın? Bu soruların hepsini cevaplayabilecek çok az kişi var bu forumda. Ben henüz forumda çok yeniyken sen bana soru sor diyordun Pamuk Dede:) büyük ihtimal hatırlamazsın. Bende sana diyordumki sıradan soruların cevaplarını her türlü buluyorum zaten seni uğraştırdığıma değmez. Ama bunların cevaplarını bulamadım tam olarak bi bakıver:).

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54393

Hem sen hemde diğer üyeler kusura bakmasın soruyu burdan sormak zorunda kaldım:). Sağlıcakla kal. Kafana takma hiç bişeyi:)

11. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    Yazık valla ne guzel balıklar tutardım orada.
    Gerı saldıgımız ıstakarozları mecburen alıkoyuyoruz.Balık yok yok yok Assos ta.
    Kolyozlar bolca cıkıyor ama ben tekneden avlanmadıgım ıcın faydası yok.
    Senın beyanlarına gore bu yazda bereketsız gececek.
    Kal saglıcakla Vedat abı.

12. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Vedat Abi her zaman ki gibi.Tebrikler.

13. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    bilgiler için çok teşekkür ederim vedat amca..