TFT ADINA JIG ILE LAMBUKA VE ISTAVRIT AZMANI :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında armpa tarafından paylaşıldı.

1. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Adam görerek yakaliyorum diyor hüseyin bey :)
    Ege ve akdenizde lambuka yakalayacaz diye çiktiğimiz açik sularda acep tüm günümüzü geçirsek tutabilirmiyiz ?
    Böle bir durumda söz konusu :)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emre

Facebooktaki görüşmelerimizde hedef balıklardan birisinin Lambuka olduğunu söyleseydin bazı yavsiyelerde bulunurdum.

Eğer halen orada kalıp avlanma imkanın varsa şu şekilde avlanmalısın.

Lambukalar hemen her türlü jiglere ilgiş gösterselerde,başına toplansalarda onları jigle bolca kandırıp yakalamak zordur.

Kullandığım jigler arasında en fazla Awa-Shima Corsair jiglere itibar edip bolca yakalanmışalrdır.

Şöyleki bu flat jig suya indkten sonra batma aşamasında az bir yardımla kendi eksni etrafında dönerken,aynı zamanda dairesel hareketlerde yaparak,saçtığı parıltılarda lambukayı çok fazla tahrik eder ve atlayıp yakalanmasına sebep olur.

Ancak hareketsiz bir tekne üzerinden bu balığı yakalamanın en verimli yolu,fazla ağır olmayan kısa ve hafif(4o-80 gr arası gibi)yatay jigleri olabildiğince uzağa atmak,beş,on metre kadar batmasını bekleyip,sonrasında makaranızı kapatıp,hiç aksiyon vermeden bile hem derine giderken ve hemde tekneye doğru yaklaşırken kendi kendine atlayıp yakalanmasını beklemek olacaktır.

Hele arkasındaki 3'lü iğnesine ufak bir parca,bgayri muntazamda olsa bir balık parçasıda takarsanıznerdeyse her atışınızda bir lambuka alabilirsiniz.

Sevgiler

3. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    SELAMLAR VEDAT ABI...
    ONCELIKLE ILGIN ICIN SAOL.. LAMBUKAYI BUNDAN 10 SENE ONCE DUBAIDE CANLI ISTAVRITLE YAKALAMISTIK CELIK BEDEN UZERINE BUGUNKU TECRUBEMIZIN AKSINE TAMAMEN ILKEL METODLAR ILE..
    2010 SENESINDE ISE ISPANYA TARAGONADA YINE TEK KOSTEK VE ISTAVRITTEN KESILME FILETO ILE..
    BULUNDUGUMUZ BOLGEDE YANI UMMANDA BALIKLARIN GUNU GUNUNE TUTMUYOR VE HERGUN DAHA FARKLI BALIKLAR GELMEKTE..
    MESELA GUNDUZ JIGLE YAPTIGIM AVI GECE FOSFORLU JIGLERLE DENEMEMDE BARACUDAYI ALDIGIM HALDE IKI HAFTA SONRA JIG ILE SADECE BU ISTAVRIT AZMANLARINI YAKALABILDIM.. YINE IKI HAFTA ONCE IGNENIN AZIZLIGINE UGRAYIP TAKTIRAMADIGIM 4 ADET BLUEMARLINI SU YUZEYINE KADAR BIRKAC KERE CIKARABILDIM FAKAT O ZAMAN SHIMANO SAHTEMI TAKMAMISTIM KI CEYHUNDAN ALDIGIM TAVSIYEDE SHIMANO JIG SAHTESININ COK BASARILI AVLAR CIKARDIGINI OGRENDIM..

SIZIN BAHSETTIGINIZ JIGI ISE BURALARDA BULMAM KISITLI LIMANDA KALMA SUREMIZ , VE TAKSININ SEHRE 80/90$ CIVARI GIBI YUKSEK MEBLAGLARA GOTURMESINDEN VE GIDIPDE BULUP BULAMAYACAGIMI BILMEDIGIMDEN DENEYEMEYECEM..

FAKAT BIRDAHAKI PERSONEL DEGISIMINDE GRUPTAN ARKADASLARDAN ALIP BANA ULASTIRMALARINI ISTEYECEGIM KESINDIR..

ILGINIZ ICIN TEKRAR TESEKKURLER..

RASTGELE