Öneri için teşekkürler, sapı kısa kamış düşünmüyorum. Kolumun altına oturmalı. Sağ kolum çok ağrıdı wtd yaparken.
Volkan bey elbetteki bu forumda sayısız levrek avı yapan sayısız üstad vardır. Fakat herkesin avlandıgı mevki mera farklıdır. Sizin avlandıgınız yerde 0.20 misinayla sadece rapala kaybına ugrarsınız o avlakda balıklar iğne kırıyo 0.20 misina mı dayanır Ayrıca bu tarz avlaklarda su bulanık oldugu için 0.40 bile kullansanız farketmez göz gözü görmüyo zaten Su üstü rapalasına hiç gerek yok. 20 metre arayla balık alınıyosa sorun sizde hic kusura bakmayınCünkü bu kadar cok sahte değistirilmez. O balık alanların cogunu tanıyorum.Benim size tavsiyem düzgün bir silikon bulun kafa kursunu takın 10 gr lık 0.30 misinanın altına düsmeyin en önemliside inatcı olun 10 tane sahte degil güvendiginiz 3 silikon veya sahteyi kullanın ve saat 01:00 sularında avlakta olun. Saygılar.
Ayrıca 7-8 kg lık balıklar yakalayan orada bi sahıs var isim vermeyim şimdi kamısı 10 tl makinası 70 tl bilginiz olsun.
Öneriler için teşekkür ederim. Sorun bende olabilir lakin benim bulunduğum bölgede kimse balık almadı. Hadi ben acemiyim 10 kişi içinde hiç mi usta yok Sahte değiştirmeye de sabah gün iyice ağardıktan sonra saat 09.00 dan sonra başladım. Ayrıca güvendiğim bir sahte veya silikon yok. Henüz ciddi bir balık alamadım. Bende biliyorum iğne açan balıkları. Değiştireceğim zaten misinamı. Kurşun kafalı silikonda alayım bakayım. Rastgelsin...
Hani nerde balıklar Volkan eller tutarken sen baktın haa kardeşim bak suyun akış yönü,meranın şekli şemali önemlidir bunları merayı sık sık takip ederek öğreneceksin, meranın bir a giriş yeri birde b giriş yeri vardır, b giriş noktasın da giriş çıkış daha az olur,bunları tecrube etmen lazım,yer değiştirerek bulabilirsin, sahte aksiyonlarına gelince, bir gün pahalı gagalı sahte kullanan denk gelirse takip et aksiyonunu bir arka kuyruk kısmını sallıyanlar vardır çok hafif den yalpada yapanları vardır, bunlar 11 cm civarlarına çıkar, 11cm üstü sahteler de yanlara yalpa başlar boyu uzadıkca daha da yalpa yapar, bunların aksiyonları böyledir cam rapala nın aksiyonu na 5 vermişsin,yanlış anlama ama bazı şeyleri eksik yapmışsın kardeşim aynı sahteyi ben bu gün denedim,aksiyonu gayet iyi konuyu biraz dan açarım...
Bende az önce tıpış tıpış döndüm eve su üstü dalan ne varsa denedim nafile bu mereti yakalamak icin her türlü fedakarliga hazirim yakaladigim ilk essek sıpasını pisirmeden yiyecegim
Eller tuttu valla Kadir abi. Hem de ne tutmak. Valla ben gesi hiç beğenmedim abi. Dalgalı denizde iş yapar belki ama durgun suda levrek alacağını sanmam. Tabi gene de ustalar bilir. Doğrusunu öğrenmeye hazırım...
Slm Silikon yem kulanırken kafa kurşunu taktık ve 1 mtre veye 1,5 metre sonra batarlılığı ayarlanan mantar kullanıyorum bu doğru bir metodmudur. ayrıca Kafa topu takılınca yüzerliliğini nasıl ayarlıyoruz yardımcı olurmusunuz. Son olarak ben at çekte dalgalı ve bulanık sularda Bojin Ghost 0,35 kullanıyorum FC (kaplama değil ) misina olmasının yanında çeker olarakta çok iyi herkeze tavsiye ederim.
Bugun lineaeffe witch minnow denedim yüzüsü cok tatli geldi hatta onu yüzdürürken bide capari yapiyim dedim okadar gercekciydi sanirim avlak degistirme vakti geldi
Aga ne güzel anlatım olmuş öyle!Eline sağlık.Ekurim kullanıyıor okuma salina sea spin 2 paarça full karbon vs..üstüne tanımam bilmem sert ve cok haif wtd ın kralını yapıyor 100 t kadar avmarketınde.Gece ıkın parcasının ustune bastı kırdı yedek parcasını hemen buldu cengi balıkcılıktan.Kesinlikle tavsiye ederim.Max rap tan şaşma derim.ben sallamıyodum hıc 13 cm sahtemı olurmus dıye ama ustune ınan yok.selamlar.
Kafa kursunu 10 gr takın samandıraya gerek yok biraz hızlı sardıgınız taktirde her yerde takılmaz fakat silikon ignesini sırtından cıkarmak kaydıyla.
Teşekkürler Emre. Okuma Safina X Spin 2.40 bende de vardı. Çokta memnundum, ucunu elim bir kaza sonucu yitirdim (2. parçası) İzmirde bulamadım, ilk parçası olduğu gibi duruyo. 2 parçalı çok güzel ama taşıması zor. Teleskobik düşünüyorum ama bu gidişle alacam aynı kamıştan herhalde...
Volkan selam Ben sıksık İstanbula gidiyorum ofisim Karaköyde orda Spot Balıkçılık var hem iyi dost olsuk hemde ilgilenirler gibime geliyor çünkü bende SILSTAR kamışımın en son parçasını kırdım orginalin buldular değiştirdiler. İstersen gitmeden önce haber veririm sorabilirimde oraya gittiğimde.
Olcak Volkan denemeye devam Anladığım kadarıyla o bölgede balık olmasına rağmen çok kalabalık, buda işini zorlaştırıyor. Başka bölgelerde dene arasıra. Kamış illaki 2.40 olsun dersen sap kısmı kısa olacaktır. 2.70 ve üzeri uzun oluyor genelde. Benim kullandığım shimano catana BX 2.40 ve sert aksiyonlu. Tavsiye ederim. Rasgelsin...
İçtenlikle yazmışsınız, harika bir rapor. Bence sizin durum artık ne ekipmanla ne de acemilikle açıklanır, bunun adı düpedüz bahtsızlık. İnşallah bir an önce kötü şansınız kırılır da kavuşursunuz ilk levreğinize, bir de güzel bir salıverme videosu çekersiniz imkanınız varsa, tabi ısırmadan levreği Ama tabi şunu da eklemek lazım, balığa ne kadar çok sık giderseniz şansınız da o kadar artıyor, ben de ayda bir balığa gidebildiğim dönemlerde çoğu zaman hüsranla döndüğümü bilirim balıktan.Ondan sonra binbir bahane bul; yok dolunay vardı, yok barajın suyu yükselmiş, yok suyu çekilmiş, yok balık akara çıkmış, yok çok gümüş var vs.vs Masraflar önemli değil de, uykusuz gecelerin meyvesini yakında alacağınızı hissediyorum. Son olarak WTD aksiyonu için kamış kadar misina da önemli bence, yine masraf olacak ama örgü misinayı özellikle power pro yu tavsiye ederim. Rastgelsin...Artık!
konu sahibi Volkan ortalıklarda gözükmüyor idk gören varmı Volkan yoksa su kenarına çadırmı kurdun evi filan terk etme levrek tutacağım diye gelince bana meranın detayını özelden yaz, derinliği ne kadar,karşı kıyı ile aran ne kadar,akıntı en çok nerelerde çoğalıyor,senden tarafdamı karşı tarafdamı,su ne kadar kuvvetli akıyor,kıyı şeridi kayalıkmı vs, suyun tabanı nasıl...
Teşekkürler, şimdi döndüm İzmir'e. Yardım teklifiniz için teşekkür ederim. Spot'la güzel alış verişlerim oldu vakti zamanında Kamışın ikinci parçası yok birinci parçasını göndersek olur mu demesinler