Nasıl bir beleadır bu tırıvırı.. bundan bırkac sene oncesıne kadar galata koprusu ve bogazda anadoluda bırcok nehır yatagında kullanılıp dere kenarlarında eskı ızlerını gormuslugum hatta kendım uzakyol gemılerınde ıkıncı kaptan ıken gemıye bır murettebatın getırmesı akıllara zarar bır olaydır... ama ılkkez vıdeosunu arastırdım ve karsıma bu üzücü örnek cıktı.. sımdı burda tırıvırının kullanılmasına mı kızalım.... tırıvırının takılmasına mı kızalım.. o gencın brajın suyuna kendını tehlıkeye atarak gırmesıne mı kızalım... yoksa hepsını gectım bu gencın babasının oglunun hem tırıvırısını kurtarısına hemde balıgı tutusuna sevınısıne mı kızalım.......... http://www.youtube.com/watch?v=-wDFmP29f1A
Bunlar a.m.k gazetesi var oraya manşet haber yapmalı... kesinlike böylesi evrim geçirememiş neohendertal çağdan kalma insanları diyemeyeceğim çünkü insan bile değilller üremeleri engellenmeli ...
tırıvırı Değerli arkadaşlar,videodakilerin yaptığı yanlış,o insanlar belkide hayatlarında amatör,veya profesyonel balıkçılık nedir okumamış kişilerdir.belkide evlerine ancak bu yolla balık giriyordur bilemeyiz. bizler gibi yüzlerce liraya olta sahibi olamamışlardır. her ne kadar iyi niyetinizden kuşku duymasamda yurdumuz insanına lütfen hakaret etmeyelim.
Videoda baştan sona doğru birşey yok ve bu tip insanlardan çok var. Bu tırıvırı satıldıkça daha çok şey görürürz.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49217 adlı konuda demişim ki Karacabey ve MKpaşa da tırıvırıcı patlaması ================================================================================ Bayram dolayısıyla,tırıvırısını kapan Ulubat göl çıkışı ve Mk.paşa çayı kıyılarını ziyaret ederek, dere içi ve dere kıyılarına tırıvırı dışkılarını boşaltıp,tuttukları balıkları dere kıyısında ,binlerce pet şişe,poşet,plastik tabak çöpleri arasında zıkkımlanıp,yeni ürettikleri pislikleri aynı yerde bırakıp evlerinin yolunu tuttular. Kendi kendilerine ,doğanın ne kadar güzel olduğunu,yoğun iş güç arasında her fırsatta bu eylemi gerçekleştirmek gerektiğini söyleyerek,derin uykuya daldılar. Onlara tırıvırıyı satan mk paşalı olta malzemecileri,civar köy bakkalları,ulubat köyü bakkalı, karacabey balık malzemecileri,ve bu duruma göz yuman mk.paşa ve karacabey tarım ilçe müdürü,orman müdürü,emniyet müdürü,jandarma komutanı,köy muhtarları ... hepinizin bayramını kutlarım...
Suç, toplumun hoşgörüsü yüzünden büyüyen bir canavardır... Tırıvının idam cezası ile çarptırıldığı bir ülkeye koyacaksın bunları, ozaman bilinçsizlik nedir çeksinler cezasını...
emre bey bende bir uzak yol başmühendisiyim ,uzun yıllar gemide çalıştım ama gemiye neden tırıvırı ağ getirdiler anlamadım zira sinaritler,engüzel baraküdalar ve kalamarlar gemilerde tutuluyordu hemde kolayca
Hangi insanlar, o videoda insan varmıydı? Video kaydı yapacak kadar parası olanın olta alacak kadar da parası vardır. Yanlış gerekçelerle hoşgörüde bulunmamak lazım bence.
Yazıları okudum da genelde videodaki kişilere kızıyoruz! tamam kızalım bütün herşeyi diyelim sonuç? yine devam tırıvırıya... Nedenmi! adam gibi denetim yok olsunda bakalım tırı vırı satmak kullanmak azalıyormu azalmıyormu ? işi kökünden çözmek içinde satışına ağır ceza vermek lazım vede uygulamak lazım yasakları. Yasaklar uygulamamak için yapılıyor sanki! Piyasada dolu Odun var hangi birini keselim hangi birini yontalım.. en iyi si odunlara malzeme vermeyelim odun odun gibi kalsın öyle.
Sevgili Lütfi bey bir yönden çok haklısınız ama küçük emrah doğaçlamasıyla konuya girmeniz bence doğru değil sonuçta hayvandan bahsetmiyoruz ...insandan bahsediyoruz değil mi!! insan olabilmek balıkçı olabilmek için yüzlerce liralık olta sahibi olmak belli bir zenginlik imkan sahibi olamk gerektiğini düşünmüyorum gerekmiyor da.... öyleyse madem ki insandan bahsediyoruz insan insanlığını bilmeli hayvan hayvanlığını ben yurdum insanına hakaret etmiyorum bunu yapan benim evladım da olsa babamın oğlu da olsa iki şamar ağızına vurup keşke engel olabilsem ama ele karşı anca bu kadar nazik olabiliyorum ben arkadaşları tanımam etmem ne alacağım vardır nede vereceğim zaten vereceğimi de düşüncelerimi dile getirerek fazlasıyla vermişim o da yaptıklarının karşısında az bile vermişima neyse...konu ajitasyon yaparak yurdum insanı diyerek damardan girmeyle kan kabartmayla olmuyor bu işler madem yurdum insanı öyleyse bende sizin yazınızın girişinde emrah doğaçlamasıyla giriş yaptığınız gibi bende öyle devam edeyim ''Madem Yurdum insanı''öyleyse her milletten yüce olduğumuzu düşündüğümüz insanımız senin benim çocuklarımızın hatta hatta geleceğimizin torunlarımızın hakkını çalacak ...ben ağızımı kapayıp susamam arkadaş...şahsi fikrimdir,,, bunlar benim yurdumun insanı olamaz demiyorum...olmaya layık değiller diyorum zannetme buradan böyle yazarken nefretle yazıyorum her satırımı benim de kalbim var kardeşim benim de kendime göre doğrularım ve yalnışlarım var onlara gözümün önünde birşey olsa bende üzülürüm ama işte.... umarım birgün yaptıkları yalnışın farkına varırlar ....
Ne görüntüler yok ki çarpmayla pulsuz sazanı yaralayıp azat edenler mi aynı videoda sonlarına doğru herhalde oğlu olacak eline eline vermiş G3'e benziyor otomatik tüfekle nişan almış neredeyse ateş edecek...,, http://youtu.be/_D0owcEw0qs
malzeme satanlarda kasnaklı oltalarda var. 1 tl ye kurşunu misinası hepsi içinde bunlar insan olsa onu alırlar .olta alacak parası yokmuş vs hikaye. cahil olan mesela tebliği bilmiyordur ufak balığı alır salmaz yada ne bileyim 3 tane tutacağına 10 tane tutar .ama oltayla en azından kasnakla tutar.
yaptıkları yanlış.ama asıl yanlış burdaki yurdum insanından çok devletimizin.tırıvırıyı sonuçta evinde imal etmiyor.atölyede imal edilişi nakledilişi bir dükkanda satılışı filan.bu genç zurnanın son deliği.