Tırıvırı ile mücadelemiz devam ediyor, afiş, broşür dağıtımı ve fotoğraflar

Konu, 'Genel Konular' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Yaklaşık 4 -5 yıldır bu illeti ya sattık ya kullandık yada hiç yüzünü görmedik.
    Bu illetin ne kadar zararlı bir şey olduğunu site arkadaşları olarak ögrendik ve netiçede bir araya gelebildik.
    Bundan sonrası için hepberaber bu iletle şavaşmaya başladık .
    Tırıvırının zararlarını çok iyi bilenlerden biriyim.
    Bü illet ülkemize tekstil kotosu ile girmekte
    Bazı yıllar tekstil kotomuzuda doldurmaktadır.
    Misine ağı gömlegi halen ülkemizde yapılamakta,
    Balık malzemesi ürünlerinde yüzde 18 KDV alınırken,
    Misine ve ona bağlı olarak misine ağında yüzde 8 KDV alınmaktadır.
    Bu illetten tam anlamıyla kurtulabilmemiz için ithalinin bir an önce yasaklanması
    içinde çaba göstermemiz lazım.

2. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit

Birşey değil abi ozaman satmıyorsa malzeme almaya devam edebilirim önceden devamlı bundan alıyordum o tırıvırı yı gördüm malzeme almayı kestim

3. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    biaz uzun sürsede elimizden geldiğince tırıvırı çalışması

Kaya balık galerisi sahibi Kaya bey ve ben

Bu çalışmada benden yardımını esirgemeyen gerçek balık sevdalısı kaim dostum Murat ve Kral av galerisi sahibi Hasan bey

Edirne tunca nehri tırıvırı kullanan insanlar

Fotoğraflar cepten çekildiği için çok net olmayabilir. Bu çalışmalar sırasında broşür yapıştırıp fotoğraf çekemediğimiz üç nokta daha var. Nedense izin vermediler. Yinede sağolsunlar en azından broşür yapıştırabildik. Tırıvırı satıp bu çalışmadan sonra satmayacağına söz verip raftan kaldıranlar oldu. Hepsine Balıkavı.net nezdinde teşekkürü borç bilirim.

Son düzenleme: 2 Mart 2008
  4. balikci

balikci

Emeklerinize sağlık arkadaşlar, halen aktif olarak tunca nehrinde tırıvırı kullanılmasıda çok üzücü bir durum.

5. balikci

balikci

Namık abi sizler sağolun asıl bu projeye destek verdiğiniz için ;) değerli çalışmalarınızı ve emeklerinizi en iyi şekilde muhafaza etmekte bize düşüyor ;)

6. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet ağabey ve sevgili Zeynel, emeklerinize ve yüreğinize sağlık. :) İnşallah bu çalışmalar bir yol kat etmemiz açısından işe yarar. Tamamen bitirmeyeceği kesin, ama en azından bir kişinin bile bilinçlenmesini sağlasak kar kardır diye düşünüyorum. Bu arada Zeynel, son yazdığın paragrafla ilgili olarak, Tarık ağabey bir mail göndermiş. Onu da buraya aktaracağım birazdan. ;)

7. simendifer

simendifer Sennur

Tarık Ersal ağabeyin gönderdiği mail aşağıda...

Sevgili Sennur,

Firsat buldukca verdigin linkten sizin faaliyetleri de izliyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18061&page=17 de Zeynel kardes Fofograf karesine girmek istemeyenler oldugunu yazmis.
    Dogrudur. Cogusu girmek istemiyor. Cunku bizleri iyi bir is yapiyorsun diye yaglayip, goklere cikaranlarin bir cogu bu illeti tezgah altindan satmaya devam ediyor. Cunku TIRIVIRI ya ticari anlamda bir kurtarici gozuyle bakiyorlar. Ben yokken afis getirmisler diyerek siyirmak akillarinda. Delil vermek istemeyisleri, fotograf karesine girmeyisleri bu yuzden.:-((

Yapistirdiginiz afisleri bir hafta, on gun sonra yerinde gorebiliyorsaniz o bayiiye inanin derim. Gerisi yalan. :))

Av bayiileri mesleki anlamda kan agliyor. Kurusiki tabanca satisina gelecek olan kisitlama, havai fiseklerin bulundurulmasi ve satisi icin belediyeler hakli olarak denetliyor, sikistiriyor.
    Bilmem biliyormusun? Ruhsati olan bir av bayii ancak 5 kg. patlayiciyi dukkaninda bulundurabiliyor. Gerisini deposunda bulundurmak zorunda. Depo sartlari da denetleniyor.

Yani TIRIVIRI satisi ticari anlamda vasat veya vasatin altindaki av bayiileri icin bir kurtarici gibi algilaniyor. Parca basi az bir kari olsa da, surumu yuksek ve kar orani cok yuksek.

O yuzden her vaz gectim diyene inanmayin.

TIRIVIRI ninda en azindan patlayicilarla ayni oranda, hatta daha yogun denetlenmesini saglayamadigimiz surece bu ise halloldu gozuyle bakmayalim. Bu konuda cekilen fotograflar cok buyuk fayda saglayacak. Denetim ile yetkili ve sorumlu Resmi kurumlara biz bunlari yaptik, ya siz gerektigi gibi denetliyor musunuz? Deme hakkini elde ettik.

RASTGELE-DER imkanlari ile sayin Bakan veya Mustesara kadar bu konuyu goturecegime, olan durumu anlayana kadar anlatacagima soz veriyorum.

Onlerine ulkemizde var olan durumu ortaya koyan bir dilekce ile tum dayanisma platformu uyelerinden gelen CD ler dolusu fotograflari koyunca konuya egileceklerine eminim.

*Ne olur cekilen fotograflarin adini elektronik ortamda verirken Av bayiinin adi ve sehrin adini (hatta buyuk sehirlerde semt adini) da yazmayi ve CD ye kayitli olarak bize yollamayi unutmayin.

Emek veren her arkadasima tesekkurler ve selamlar. Onlar bilsin ki, gercekten bu ulke icin harika bir eylem icindeler. Kendileri ile gurur duymalilar.

Tarik ERSAL

NOT:
    Bu yazimi da istedigin yere kullanabilirsin. Kolay gelsin.

* CD işini ben halledeceğim arkadaşlar... (simendifer)

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Zeynel ,Ellerine emeğine sağlık dostum ,Edirneden 1 kare sende alabilmişssin en büyük sorun bence EDİRNE de ,tırıvırı üretimini yapan yerler olduğu söyleniyor ,yapmak ta o kadar zor değilmiş, misina ağ örmesini bilenler yapabilirlermiş .

Türkiyeye bu illetin Bulgaristan göçmeni bir adam tarafından geldiği tahmin ediliyor.

Bence Edirnede de bir org yapmamız gerektiğini düşünüyorum ,tırvırıyla ilgili

Son düzenleme: 3 Mart 2008
  9. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Sevgili kardeşim Sennur,
    Şu anda Afyonkarahisar Dinar ilçesindeyim burada bulunan 2 av bayii'sine afişleri izah ederek vitrinlerine yapıştırıp bayii sahipleri ile görüntüledim perşembe gününe diğer bir kaç bayii resimleri ile yayınlayacağım;
    tabi Dinarda sadece bayii ile sınırlı kalmayıp İlçe Tarım md.lüğü ve İlçe Jandarma K.lığında yetkililerlede görüşerek konuyu anlatıp broşür ve afiş verdim kendilerine inan çok memnun oldular.Çarşamba günüde Sandıklı ilçemize uğrayıp bayii ve diğer Jandarma ve Tarım ilçe md.lüklerine ziyaretim olacak;ancak bu arada çok önemli bir konuyu öğrendim ki bu en fazlada saygı değer Tarık Ersal beyefendiyi ilgilendirecek bu konuyu gerekirse telefonla gerekirse özelden paylaşmak isterim öncelikle!Görüşmek dileğiyle.
    Rast gele...

Son düzenleme: 4 Mart 2008
  10. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    devam ediyoruz

Üsküdarım Esnafı da duyarlı Balıkçısıda
    ilk önce umut av malzemelerinde idim sağ olsun dostlar kapıda karşıladılar bizi
    resimlerimiz

sohbet edip ayrılıyoruz arkadaşlarımızdan umut avmarket üsküdarımızın güzide esnaflarından biri hassasiyeti onurlandırıyor bizi teşekkür ederiz canlar Allah kazancınızı arttırsın

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mart 2008
  11. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet ağabey ve Necmi ağabey, ellerinize ve emeklerinize sağlık. :) Mehmet ağabey, fotoğraflarını bekliyorum sabırsızlıkla. :)

Necmi ağabey, umut balıkçılığa kaç kere uğramak istedim, ama her geçişimde yanımda afiş yoktu, bir türlü uğrayamamıştım. Kısmet sanaymış, uğramış olmana çok sevindim. Emeğine sağlık. :)

12. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Değerli Yöneticilerim bu organizasyonlardan sonra Edirnede Org yapsak sizce nasıl olur :) Tırıvırıyla ilgili olarak ta yapabiliriz

13. simendifer

simendifer Sennur

Olabilir neden olmasın. Gelebileceğimden emin değilim ama en azından katılmak isteyenler olacaktır. ;):)

14. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    sevgili kardeşim Ben Teşekkür ederim Elimizden ne geliyorsa YApacağız

15. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Tamamdır Sedat arkadaşım.Birkısmını ben alayım Çorbada benimde tuzum bulunsun :)

Son düzenleme: 5 Mart 2008
  16. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Tuncay konudan senin haberin yok. Bende afiş ve broşürler var. Şimdiye kadar 2 malzemeciye astım. Biliyorsun çalışınca haftasonundan başka vaktimiz olmuyor. Geçtiğimiz haftasonu da İstanbul'daydık afiş konusunda birşey yapamadık. Vaktim oldukça bu faaliyeti sürdüreceğim. Eğer ki sen ''benim elim boş ben bu işle ilgilenebilirim'' dersen benden afişleri alabilirsin.

17. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar, iş yerinde yalnız olmam ve ayrılamamam nedeni ile Tırıvırı Konusundaki Afişlerin Asılması konusunda yardımlarından dolayı ALİ45 abimizin sevgili oğlu Manisa Belediyesi ÇEVMAN lerinden sevgili Berk kardeşime çok teşekkür ederim.

Manisa belediyesi tarafından da kendisine Bilinçli Bir Doğa Dostu olduğu için ÇEVMAN lik üyeliği verilen Berk kardeşimiz, Tırıvırı ile olan mücadelemizde de bir kez daha doğaya olan sevgisini, yaptığı çalışmalarla bilinçli bir birey olduğunu bizlere de gösterdi.
    Tüm genç kardeşilerimize örnek olduğu için bir kez daha teşekkürler.

Berk

Berk kardeşimizin Manisa Belediyesi ÇEVMAN lik Arması

Tahir COŞGÜL Av ve Balıkçılık Malzemeleri
    Tahir COŞGÜL
    Çarşı Mh. Boyacılık Sok. No:72/A MANİSA
    0-236-231 23 58

Öz Övgü Ticaret Av ve Balık Malzemeleri
    Bülent ÖZÖVGÜ
    Beyazfil Pasajı No:2/C MANİSA
    0-236- 231 29 14

Aktif Avcılık
    İbrahim GEÇMİŞ
    Çarşı Mh. 8 Sk. No:6/B MANİSA
    0-236-234 05 09

Karaman Av Malzemeleri ve Pazarlama
    Hamza KAHRAMAN
    Çarşı Mh Çarşı Bulv. No:39 MANİSA
    0-236-237 60 50

Bugün Manisa daki Av Bayilerinden 4 tanesini ziyaret etme şansını bulabildik. Yarın ve ilerleyen günlerde ziyaretlerimiz devam edecek.

Bizlere destek veren tüm Manisa lı malzemeci abilerimize teşekkür ederiz

18. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Berk kardeşime helal olsun gözlerinden öperim Ali45 dostuma da tebrikler böyle hayırlı bir evlat yetiştirdiği için . Kardeşim seninde eline sağlık ;)

19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aşkın kardeşim bugün bukadar geze bildik yarın berk ile ( balıkçıberk ) av derneklerinide gezeceğiz oralarada asacağız.

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler ellerinize sağlık ali ve berk abilerim kardeşlerim :D:D