Tırıvırı mücadelemiz kaldığı yerden...

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    1-Ercan ( balık kurdu )
    2-Kaan ( Draco ) 1 otomobil
    3-Koray Peksayar ( Korayp )
    4-Günay Turhan ( son mohikan )
    5-Yücel Usta ( yucelusta )
    6-Erdem Özsoyeri ( eozsoyeri )
    7-Yasin (m-a-v-i)
    8-Sennur (simendifer)
    9-Umut Keskin ( umutkeskin 7 )
    10-Murat Sülüş ( eşkina_man )
    11-Yücel Kayhan ( sky54 )
    12-İbrahim Güçlü ( menopiko )

Koca forumda tırıvırıya karşı olan kişi sayısı bu mu? :confused: Hadi o gün sınav var ve ben sınavda görevliyim (ki görevi iade etmeyi düşünüyorum, daha kesinleşmediği için adımı listeye yazdırmadım), listedeki 12 arkadaştan başka herkesin mi işi var? Pes!!
    Lafa gelince mangalda kül bırakmıyoruz, eller taşın altına denilince, tısssss! ;)

2. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Ben de bu olaya destek vermek isterdim. Fakat arabam sanayiden çıkmıyor. Bir türlü randıman alamıyorum.
    Bu tırıvırı illeti ile her zaman mücadele ediyorum zaten. Çoğu zaman da "Sana ne lan" tavırlarıyla karşılaşıyorum.
    Böyle bir girişimi sonuna kadar destekliyorum. Fakat bu işi bizim dışımızda, bu işle görevli olan jandarma gibi kolluk görevleri yapabilse keşke. O zaman "Sana ne la" cevaplarından da kurtuluruz kanaatindeyim.
    Bu siteden önce başka bir sitede (ismi lazım diil) Tırıvırı kullananlara TIRIVIRI ADAMLAR diye yazmamdan dolayı benim e mail adresime virüs yollamaya kadar saldırdılar, banladılar. Üstelik o site de amatör balıkçılıkla ilgili idi.
    Gerisini siz hesap edin.
    Saygılar.

3. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Nedim bey,
    Yazdıklarınıza ne yazık ki şaşıramadım :( Tek başımıza mücadele etmeye kalktığımızda hepimiz benzer arsızlıklarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle, o gün orada olabildiğince kalabalık olmamızın önemlini görmemiz gerekiyor ;) :)

4. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Tırıvırı ile mücadelenizi sonuna kadar destekliyorum, zaten desteklemeyenin aklına şaşarım,

Tabii avlak yerleri dolaşıp amatörleri bu konuda bilinçlendirme fikri gerçekten çok mantıklı, ama bilinçlenecek insanlar sizlere karşı ne kadar mantıklı olacak birde bu açıdan bakmak lazım.

Başımdan geçen 3 tane uyarıyı size anlatayım.

1- Adam ormanda dev gibi ateş yakıyordu, uyardım, dayak yemediğim kaldı. En sonunda Orman Genel müdürlüğü ile Jandarmaya ihbar ettim geldiler adamları götürdüler.
    2- Av sezonu olmamasına halen sazan avı yapıldığını gördüm, duydum ve biliyorum. Hatta bu hafta sonu yağmurlu olmasına rağmen evde oturmaktansa ormanda bir yürüyüş iyi gelir diye bir dolaşayım dedim, bir baktım 15-20 kişi oturmuş keyifle avlanıyorlar, bana mısın demiyorlar her zamanki gibi uyarı hakkımı kullandım. Sonuç yine aynı, (Ormanın içinde kimseye dayılanmaya gelmiyor) sessiz sedasız bölgeden ayrıldım.
    3- Tırıvırı meselesine gelince, elmalı barajında sürekli tırıvırı kullanan birileri var, akşamları işten çıkınca yolumun üzeri görüyorum, hem yasak dönem hem tırıvırı, birkaç defa uyarıda bulundum. Ben yapıyorum oluyor, kimseye hesap verecek durumum da yok, ben kurt yem uğraşamam, ya iki tane atıp çekeceğim, bilmiyordum ama birdahaki sefere böyle bir yola başvurmam deyip, bildiğini okuyanlar çıkıyor,

Sadece 1 kişiyi ikna ettim geçen sene ona da yemimin yarısı ile kendisine bir dip oltası yapıp verdim, karşılığında tırıvıyı aldım.

Benim sizlere nacizane tavsiyem şu olacak.

Tırıvı ile mücadele başlığı altında balık malzemesi satan yerlere broşürler dağıtalım, ve bunları gelen müşterilerine vermelerini tavsiye edelim, en azından karşımızda bizi dinleyecek anlayacak birileri olur,

Bizim tavsiyemiz bir işe yaramaz deniliyorsa, kanunu olarak nasıl fiş almak mecburi ise bu malzemeleri satanların bunları dağıtmalarını mecbur kılacak girişimlerde bulunalım.

Hem satan hem alan bilinçlenmiş olur diye düşünüyorum,

Yoksa meşhur bir ata sözü var bizim durum ona benziyor

“ ADIN NE REŞİT, SEN SÖYLE SEN İŞİT “

Saygılarıma.

5. axselvi

axselvi A.KADİR SELVİ

merhabalar süper bir yaklaşım ama bir tek tırıvırı değil ki mevzu troller gırgırlar belirlenen millerden daha kıyıda avlandıkları için yasak olan av alanlarında gayet rahatlar bence bu işin içinde sahil güvenlik kanunlara göre hareket edemiyor .bir ikincisi arkadaşlar bence onlardan da önce şu kurbaga balığı yani diğer bir ismiyle balon balığı na çözüm bulmak gerekli bence araştırmacı arkadaşlardan ricam önce bu balığa çözüm bulunsun yoksa şu an balıklarıyiyen bu hayvan iki yıla kalmıcak insanları yemeyede başlayacak benden sölemesi

6. deniz 34

deniz 34 DENİZ GÖKBAŞ

Favori Kamış:
    YOK AÇIKDENİZDE ELLE
    Favori Makine:
    TEKNEDE AVLANMAYI SEVERİM
    En İyi Avı:
    1985te kofana 3kg
    emeğinize sağlık böyle bir organizyonu düşünen,uygulayan,yardımcı olan ve katılan bütün arkadaşları canıgönülden tebrik ederim.ben bodrumda olduğum için size katılamayacağım çok üzgünüm ancak bütün kalbimle size desteklıyorum.buradaki amatör balıkcı arkadaşlara sizlerin çalışmalarınızı tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı okutarak onlarında benim gibi bilgilenmesi için çalışıyorum.size başırılar dilerim kolaygelsin.

7. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Sayın Deniz Gökbaş,
    Akıl değil, cesaret verdiğiniz için teşekkürler :)

8. volkan_soli

volkan_soli volkan

allah yardımcınız olsun çok güzel ve çok onurlu bir davranış sergileceksin herşey gönlünüzce olsun keşke denizlerdeki aç gözlü şu kendini balıkçı sanan teknelerede müdahale edebilsek ne yazık artık oltaları boş çeker olduk :(

9. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Onları görmezden gelmiyoruz, sadece sıralı gidiyoruz :) Şimdi sıra tırıvırının ;) diğerleri için ayrıca çalışmalar yapılacaktır. Yeter ki yapmak isteyelim :)

10. firivay

firivay yasın

sımdı benım bılmedıgım seyler var bunları ogrenmek ıcın sızlere bazı seyler soracagım bu tırıvırı ne oluyor ve acemı balıkcılar ne yapmalıdır

ben tamamen yenıyım bu ıste saysan belkı balıga 15 kere gıtmısımdır
    gecetıgımız pazar tepecıge gıttım hem temız hava hemde bıraz balık tutarız dıye
    tepecıge gıttıgım saat sabah 6 ıdı bır baktıgımda sail kenarı nerdese dolluydu sasırdım kendı kendıme dedım kı sabahın 6 sında kım gıder dıye ama adamlar aksamdan sabahlamaya gelmısler dogaldır eglence ıcın gelenlerde vardı bır kacını dolstım adamın bırı yaklasık 30 yakın sazan tutmus yaklasık 10 kg ya yakın adama sordum abı dedım sazan tutmak su an yasak deilmı gecen sıteden bırı 15 hazıranda yasak bıtecek demıstı ordan hatırladım adamın cevabı ama yıgenım bos ver dedı bıraz sert cıkıstım ve bundan sonra tutma abı dedım adamda bırazdan gıdecem zaten dedı sıgarayayı bahane etdı gıttı bırını gondermıstım :) sonra bırazdaha ılerı gıttım adamın bırı 8 9 tane tutmus sazan neyse dedım bosver bırsey soyleme dedım sonrasında sazanların altına bakın ca 2 tane yayın gordum ve kuycuktu yaklasık 40 cm kadar adama dedım abı bunlar yavdu deilmı yok dedı yayın balıgı 40 cm buyuk olmalıydı dıye dusundum tam cocemedım yavrumu deyılmı dıye ama sok sınırlendım ve uzuldum sonra ne yaptım bılıyormusun eve gerı geldım bu boyle olmamalı bu ıs zevk ıcın olmalı he eger yıyeceksen yıyecegın kadar tutulmalı adam 10 kb tutmus hemde yasak olmasına ragmen bence bızım mılete hıc bırsey anlatamayız adamlar farkı bakıyor bu olaya bırde bu tırıvırı ne dır ... saygılar

11. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
  12. TASMACI

TASMACI ergun

slm arkadaşlar bende aranızda olmak isterdim ama şehir dışında olacagım için gelemiyorum ben zaten o kişileri gördüğüm zaman uyarıyorum .birde bir arkadaşımızı göremiyorum .kadri kalemci gözükmüyo? herkeze slm

13. firivay

firivay yasın

cok sagolda lınk atmısın ama orda ne oldugunu yazmıyor sadece resımler var balıklar aglara dolanmıs bırsekılde bu turuvırı ne amacla kulanılır onu anlamak ıstedım ben tırıvı bır agmıdır bunu kulan ınsanlar ne macla kulanıyor yanı bu ollayın kutu bır yol oldugunu anladım da maksatları ney tam acılım yazarsan sevırınır abla

Son düzenleme: 7 Haziran 2010
  14. ARCHERY

ARCHERY Hikmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE
    Favori Makine:
    Okuma
    Ortada her türlü haşere ve sinek üreten bir bataklık var. Biz havadaki sinekleri kovalamanın peşindeyiz. Bence bataklık kurutulursa daha kesin çözüm alınır. Bu tür malzemeleri satan satıcıların dükkanları önünde kalabalık bir grup olarak yasal protesto eylemi yapılırsa daha etkin sonuç alınır kanaatindeyim.

15. firivay

firivay yasın

edit by firivay

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Sevgili Yasin , 1 . tiriviri o gördüğün ağın adıdır, kopupta suda kaldığı zaman 100 yıl sonra yok olur ,içine giren her canlıya mezardır, öyleki bir tane balık yakalansın ve çürümeye başlasın o balığı yemeye gelen her balık aynı sonla karşı karşıyadır.
    2. Diren abimiz değil ablamızdır ve kendisine abi diyenlere cevabıda imzasında mevcuttur.:confused::p:)

17. simendifer

simendifer Sennur

Maksatları balık tutmak ama kullandıkları bu tırıvırı denen materyal, doğaya ciddi zararlar veriyor. Dediğiniz gibi, bir tür ağdır. Daha ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz. Verdiğim linkte mümkün olduğunca ayrıntılı şekilde anlatmaya çalıştım, yine de sorularınız olursa severek cevaplarım.

http://www.balikavi.net/dokuman/tiriviri.shtml

18. firivay

firivay yasın

verdıgın bılgıler ıcın tesekur ederım artık tırıvı nın ne ısse yaradıgını bılıyorum ve kullanılmaması gerektıgınıde
    not : Diren ablamiz dan özrümü dilerim afeder isanlah

Son düzenleme: 7 Haziran 2010
  19. firivay

firivay yasın

sagolun hepınız

20. isavasci

isavasci ismail

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.