tırıvırıda nesil aktarımı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında estergon44 tarafından paylaşıldı.

1. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    geçenlerde malatyada sultansuyu barajına hem piknik hemde nasip olursa balık avı maksadı ile gitmiştim.fakat gördüğüm manzara karşısında tüm moralim alt üst oldu.avlandığım yerin tam karşı tarafında avlanan başka insanlarda vardı.arabalarıyla ailece gelmişler.yanlarında 4-5 tane küçük çocukta var.adamlar tırıvırıları almışlar balık yakalamaya çalışyorlar.onlar için limit diye bi sorun yok tabii.tuttuklarını öyle bi zevkle alıyorlarki görmelisiniz.işin kötü tarafı yanlarındaki çocuklara bi de utanmadan tırıvırı kullanmanın inceliklerini anlatıyorlar.çocuklardaki heves ve heyecanı görmelisiniz.yani biz tırıvırının adını bitirmeye çalışırken cehalet müptelası insanlar bi de bu işin nesil aktarımını yapıyorlar.eminim şu an okuyan arkadaşlar sessiz kalıp kalmadığımı merak ediyorlar.sessiz kalmamız mümkün mü?elbetteki üstümüze düşeni en ağır şekilde yaptık.ama bu herşeyin çözümü değil.neticede hergün oralarda bulunamıyoruz.ya lütfen insanlar artık şu zıkkımın satışını ve kullanımını bıraksınlar.aklıma elazığda uygulanan bir yöntem geliyor.bi aralar elazığ emniyet müdürü elazığdaki şiddet olaylarını engelleyebilmek için açık bi kampanya başlatmıştı.bıçağı getir kalemi götür diye.ya bizde acaba tırıvırıyı getir insanlığı götür diye bi kampanyamı başlatalım bilemiyorum.sonuçta her ikisininde verdiği zarar benim gözümde aynı.şikayetler yapılıyor müracaatlar yapılıyor ama halen insanlar bu lanet malzemenin satışını yapmada inat ediyorlar.ya da 50 kyrş ye satılan bu üründen kaç lira ayda kazanıyorlarsa çıkıp söylesinler bizler bu lanet kazancın parasını verelim diyecem ama neticede bu işten zevk alıyotrlar bırakacaklarını hiç sanmıyorum. artık bu insanlar lütfen bi barajlara , göletlere ve akar sulara gidip durumu bi görsünler.yakında kendileri dükkanlarını kapatmak zorunda kalacaklar.çünkü bu gidişle balıklar ülkemizde tarihe karışıp gelecek nesile dinazorlar gibi geçmiş zaman hikayeleri olarak anlatılacak.dolayısıyla olmayan bir şeyin av malzemesini satamazlar.kusura bakmayın biraz dolmuş haldeydim ,yazımı o yüzden farkında olmadan uzatmışım:eek: .paylaşmak istedim.tırıvırısız günlerin gelmesi ümidiyle herkese malatyadan saygı selamlar...

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Tırıvırı denen illet gerçekten su içerisindeki popülasyonu ciddi şekilde etkiliyor ,gerekli birimler bunları üretenlere göz açtırmasalar bir şekilde önleyebilriz diye düşünüyorum ,birde bu tırıvırı denen illeti kalpazanlığa yani ( emek harcamadan ) balık tutmaya yaradığı içinde kullanıyorlar ,dediğin gibi bizden sonra geleceklere bu gidişle bir tane bile balık bırakamayacağız

3. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    1 austos gunu izmir ekemeraltında hisar balıkcılıka malzeme almaya gıtmıstım. bir müşteri geldi. tırıvırı varmı diye sordu. çalışanlşar yasak oldugunu soyledıler. nerede bulabılrıım dıye ısrr ettı musteri. yasak bulamassın falan dıye gecıstırdı satıılar.
    demek ıstedıgım su musterı bunun yasak oldugunu bılmıyor. demekkı yasak konusunda daha etkılı yontemler yapılmalı. hatta cevre bakanlıgı desteklı televızyonlara reklam verılmelı dıye dusunuyorum. yararı ourmu dersenız, belkı kullanmak ısteyen vıjdansızlar ıcın olmaz ama daha cok ınsan bılınclenecegı ıcın sıkayaet mekanızması gelısmıs olur.
    saygılar

4. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    sevgili fatih ben bu illetle yillardir ugrasiyorum memleketim malatya da en sonunda sayin malatya valisi olaya el atti emniyet gerekeni yapiyor bildigim kadari ile cunku bana öyle dediler bu is su kenarinda avlanan bir kac kendini bilmezle ugrasmakla bitmeyecek asagidaki linklere bi goz at ben almanyada yasiyorum ama bak malatyada neler olmus
    http://www.malatyahaber.com/haberler/templates/malatya-new.asp?articleid=12875&zoneid=1&y=

http://www.haberler.com/malatya-da-balik-avinda-tiriviri-parasut-ve-katil-haberi/
    http://www.malatyatv.com/news_detail.asp?id=4042&category=0
    http://www.malatyatv.com/news_detail.asp?id=4042&category=0 (alttan 4. haber)

http://www.anatoliafishing.org/forum/index.php?action=printpage;topic=1664.0

daha buna benzer yuzlerce haber yazi elestiri var malatya gazetelerinde
    onun icin mucadeleye devam fatih

5. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    haşim umarım istediğimiz noktaya ulaşırız.ve malatyadada bu mücadeleyi artırıp bu satışı durdururuz.durmak yok yola devam toprağım;)

6. kadirakkas

kadirakkas Kadir Akkas

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    tatlısu kefali
    ömür biter trıvırı bitmez ...:(

7. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    herkes malatya valiliği kadar duyarlı olsa tırıvırı biter kardeşim bitmez diye bir şey yok ama duyarlı oılmak lazım haşim arkadaşımıza ve bu konuda uğraş gösteren herkese malatya valiliğine teşekkür ederim

8. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    herkes kendi bölgesinde yerel sitelere gazetelere vs devamli yazip ugras sa birgun mutlaka sesini duyurur
    ben aylarca yazdim usanmadan bikmadan hatta bircok kisiden elestiri aldim ama sonunda gerek valilik gerekce emniyet gerekeni yapti ve yazili olarakta cevap verdiler
    ondan öncede malatyada bircok av bayisine mail atarak uyarmistim ama cevap olarak duyarliliginiza tsk ler gerekeni yapacagiz olmustu ama satmaya devam etmislerdi simdi ise isterse satsinlar bakalim
    zaten malatya emniyet mudurlugu bizler denetlemeyi yapiyoruz ama sizlerin bildigi saticilar varsa lutfen bildirin diye de yazdilar
    yani bu isler hemen olmuyor ugras istiyor sabir istiyor onun icin bizler dernek olarakta birey olarakta ugrasiyoruz hic birsey yapamayan arkadaslarimiz da amator olta balikcilari derneklerine kaydolarak sesimizin daha gür cikmasina yardimci olabilirler
    bende sonucta sizin gibi bir olta balikcisiyim ve sizlerin benden cok cok daha fazla mucadele edeceginize ve sesinizi cok daha fazla duyuracaginiza eminim eminim cunku ben yurt disinda yasiyorum.
    tiriviri satan bir yeri emniyete sikayet ederseniz ve onlarda gerekeni yapmazlarsa o zaman hakkini arayacaksin kolluk kuvvetlerinin gorevi ihmal etme gibi bir durumu ortaya cikiyorki kanuni haklarini bilen bir vatandas bunun ne anlama geldigini bilir
    sadece sikayet etmekle yetinme kontrol et bakalim halen satiliyormu sikayete ragmen satiliyorsa bu sefer sucu saticida arama kolluk kuvvetlerinde ara ve hakkini aramaya devam et bi ust kuruma muracat ederek
    bu illetle savasta mutlaka ve mutlaka bir gun galip taraf biz olacagiz saygilarimla

9. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    haşimcim senin ifadelerini okuduğum zaman inancım artıyor.canımsın.yufka yüreklerle çetin yollar aşılmaz,inanmak başarmanın yarısıdır.bu bağlamda bu memleketin bir geçmişini birde geldiğimiz noktayı kıyaslayalım.eskiden otobüslerde fosur fosur sigara içiliyordu.insanlar bir gün geldi içilmesi yasaklanacak dediler.insanlar olurmu hiç dediler.20 saat yol gideceksin sigara içmeyeceksin.yok canım uygulatyamazlar dediler.arkadaşlar şu anda iş yerlerinde kapalı tüm mekanlarda sigara yasak.ve bakın insanlarımız nasılda uyuyor bu kurala.bunun gibi nice örnekler verilebilir.bizler sessiz kaldıkça bu işin çözümü elbetteki mümkün değil.çalan razı çalınan razı durumu ortaya çıkar.halbuki bizler kendimizi bu zincirden koparmayıp görevimizi yapsak bakın neler olur.selamlar...

10. toledo3543

toledo3543 MEHMET

gecen haftaıcı yaptıgım avda yaklasık olarak gol ıcınden altı adet cıkarttım hepsını yaktım