valla bu olmadı şimdi serdar abi bende shimano ultegra cı4 modelini düşünüyodum.hem devrinin düşük hemde hafif olması yemli ve özellikle boğazda rapalada işimi görür diye düşünmüştüm.bende nexave modeli var memnunumda açıkçası.ama hiç daıwa kullanmadım.araştırdım ama mesela emcast modellari biraz ağır 650 gr üzeri diye hatırlıyorum yanlış değilsem windcast lar içinde tatlı su için olduğu söyleniyo .abi bana şöyle surf özellikle sahte için ve hafif olan bi daıwa modeli önerirmisin.fiyat 550 tl ye kadar olabilir.sizin gibi daıwanın tarihini yazmış birisinden bi tavsiye alabiliriz inşallah
abi ne kadar çok biliyorsun gözünü seveyim ya;sanki kamışın imalat atölyesinde çalıştın. yazdıklarını okuyorumda iyisin hoşsun ama bazen ne yazacağını şaşırıyorsun serdar abi.
valla konuyu ben actım serdar abıde onerılerını soyledı sagolsun ama dun gıttım baktım ve ultegra cı4 xta modelını aldım 6 bılyeli devri düsük 485 gr tıtanıum kaplama makıne baya ii en azından benım ıcın oyle tavsıye ederım
5.3 gibi bidevir boğaz için çok da düşük değil .bildiğim kadarıyla boğazda 4.9n un üzerine çıkmayın diyolar.makinan hayırlı olsun gülegüle kullan.
tesekurler cok anlamam makıneden sagolsunlar hem forumdan hem toptancı arkadslardan cok yardım aldım netten onlarca makıne baktım ettim en caydırıcı ozellıgı hafıflıgı oldu aldım bende tekrar tesekurler
Evet bu kamışı Üsküdar da Yabomax ürünlerinin distribütörü satıyor. Eski bir dükkan hiç reklam ile uzaktan yakından ilgileri olmayan bir yer. Yaklaşık 5 seneden beri yabomax bull dog 200-400 gr atarlısını kullanırım dediğiniz gibi 200 gr.ın altındaki kurşunlarda sağır kalıyor hiç bir kamışın gerçek anlamda atamadığı 175-200 gr kurşunları da çok rahat atıyor ve ayrıca bu markanın Panther modelinide kullanıyorum hatta bir arkadaşımda denedikten sonra ayrıca 2 adet daha aldı Partner modelinden, inanın Shimanonun bx yada cx neyse o modellerinden aşağı kalır yanı yok fazlası vardır nerdeysede yarı fiyatının altındadır 150-200 gr arası çok iyi çalışır atış mesafeside çok iyidir. Yukarıda yazdığınız cümleye şu şekilde katılabilirim ancak, eski bir gümrükte çalışan olarak, İthalatı yapanların birçoğu ürün geldikten sonra bu tür fiyat politakasına katılırlar.Ufak büyük firma farketmez.
Ağzına sağlık Serdar. Yıllardır balık avcılığı yaparım daha ilk shimanomu geçen ay aldım. O'nu da bir arkadaş almış hiç kullanmamış %60 eksiğine sattığı için aldım. Mutlaka her ürünün bir ikamesi vardır. Eğer takıntı haline gelmiş saplantılarınız varsa marka değeri(!) olarak fazladan %30 ödemeye razı oluyorsunuz demektir. Bu marka takıntısını da bizler oluşturuyoruz. Kaç yıldır saat gibi kullandığım makinalarım shimanoların yarı fiyatı bile değilken neden daha fazla ödemek zorunda olayım. Es geçtiğimiz diğerlerinin de harika makinaları var. Geçenlerde makinaların bakımını yapmak için bazılarını açtım. 30 Liraya aldığım Quantum diye bir makina vardı. Çok severek kullansam da hiç beklemezdim. İçini açtığım anda malzemenin kalitesini, rulmanlar için yapılmış özel koruyucuları gördüğümde keşke dedim birkaç tane daha alsaymışım. Ama makinayı adetli getirmiş olan av bayii arkadaşım çoktan tüketmişti bile.