Tokat Almus.Sazan Yayın ve Alabalık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sefatoyer tarafından paylaşıldı.

1. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Selam abilerim kardeşlerim.15-16 Temmuz tarihlerinde iki gün süreli Almus barajında balık avı gercekleştirdik.Öncelikle bölge halkının yayından şikayetinden bahsetmeleyim,sazanı hayli hırpalıyor.Ayrıca su ürünlerinin avlaktaki yırtıcılar yayın ve alabalığa yem ihtiyacı amacı ile saldıkları,Almus'luların 'Ringa' adını verdiklerini gümüş tarzı yemlik balıklarda sazanın yumurtasına musallat olmuş.Sazan popülasyonu oldukça düşmüş.
    Yayın egemenliğini ilan etmiş,zıpkınla avlayıp,'ağla yakalandıda,çıkarırken vurduk' süsü verilen 40-60-80 kiloluk balıklar boy gösteriyor:)
    Biz yayın bölgelerini denedik.Doğal olarak sazandan randıman alamadık,birkaç kiloluk sazan nasip oldu şükür ki,mısır yemlere.
    Yayına danadişi,solucan gibi yemler kullandık.Bir kaç balık aldık,salmamız gerekeni saldık.
    Ayrıca yakın bir akarsuda meps ile alabalık avladık.El değmeyen soğuklukta ki berrak sularda,alabalığın mepsin peşinden gelmesine,saldırmasına şahit olduk:)
    Kırmızı benekleri aradık,gelmedi,nasipte gökkuşağı varmış.
    Herkese rastgele,Saygılar:)

Uploaded with ImageShack.us

Buda ağ balıkçılarının yakaladığı 8 kilogramlık dev:)

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sefa yayının biri bembeyaz albino galiba:) saldığınız balıklar için sevindim ama yalnış anlamazsan keşke o iki yayını da salsaydınız biraz ufak değiller mi sence ne dersin birdahaki avınızda dedeleri gelsin inşallah rastgele

3. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Abim beyaz olan yayın iğneyi oldukça iyi yutmuştu,10 dakikaya kadar uğraştım,dikkat ederseniz solungacından organı çıkmış,ölmek üzereyken livara attım,fakat ölmüş,suda beyazlamış.Teşekkür ederim:)

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sefa bende aynı şeyi tahmin etmiştim hatta aklımda tam yazacaktım soracaktım ne olduysa unuttum yazmayı,açıklama için teşekkürler abicim

5. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Rica ederim abim,ne demek:)
    Saygılar

6. onurSah

onurSah onur

köyümde bunları görmek ne kadar sevindirdi beni anlatamam sana kardeşim :) kısmetse seneye bende almus alan köyünde yeşilırmakta alabalığa olta sallayacağım.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sefa yeğenim o büyük saydığın yayınlar da henüz üreme şansı bulamamış yavru bebişler. Dikkat edelim, sonraki avlarımızda 90 cm. den küçüklerin tamamını salalım.:)

Selamlar, tadında avlara rastgelsin.;)

8. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

merhaba ustam yayın da sınır nedir 70 cm mi yoksa 90 cm mi?Benım bildiğim ve uyguladığım 70 cm üzeri balıkları alıkoyyrmbilgilendrirseniz çok sevinirim:)ayrıca sefa ark. tuttugu yayınlar hakıkaten ufak keşke balıkalr yaralanmasaymış da geri salınma şansı olsaymış:(

9. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    inş kardeşim,rastgele:)

10. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Ben onları büyük saymıyorum abim,onlardan bi çok alıp saldım,bu balıklar oltayı çok kötü yutmuştu,yaşayamadılar.iyi niyetimle sizinle paylaştım,aksi takdirde atmazdım.
    saygılar.

11. Berat Demir

Berat Demir BeRaT

Güzel Bir Av Geçirmişsiniz Tebrikler

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gül yüzünden belli zaten, iyiniyetinden şüphem yok canım benim.;)

Ama bir de şöyle birşey var: Geri salınamayacak derecede yaralanmış limitaltı avlarımızı da resimlemeyelim mümkünse. Bana kalsa limitaltı her avı salmayı yeğlerim ister yaşar ister başka bir duruma uğrar. Ben bilemem, bildiğim odur ki hasbelkader oltaya gelmiş ve de limitaltıysa her halukarda onu alıkoymam için bir sebebim kalmamıştır diye düşünürüm ve balığın durumu ne olursa olsun salarım.

Tercih senin, sen alıkoymuşsun ancak forumdaki durumu biraz farklı. Bir elinde sazan diğer elinde 2 minnacık yayın olunca veya özenle resimlenmiş altına da imza atılmış fotoğraf eşiliğinde "yayın avı" konusu açılınca diğer tüm gerekçe ve açıklamalar bir anda devre dışı kalabilir.

Bir diğer konu ise; 24 satte kişi başına en fazla 1 adet balık için - ki yayında günlük limit 1 adet ve minumum 90 cm.- aynı meradan çokça limitaltı balık gelmesi de bize bir başka ipucu verir. O ipucu da o merayı terketmek-rahat bırakmak olabildiği gibi, hedef balığı değiştirmekte olabilir. Her gelen limitaltıysa artık yapılacak olan bu olmalı di mi abicim. 2-3 balık sonrasında durum netleşir zaten.

İnşallah trofe yayınlarla, gönlünce avlar dilerim.:)

13. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    Balıkların gerçekten çok güzeller fakat küçük olanları salalım ki büyüsünler.

14. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    iltifatlarınız ve nasihatlarınız için çok teşekkür ederim canım abim,o senin güzelliğin:)
    Ancak acizane biraz açıklama yapmak isterim;benim fotoğrafçılık merakım vardır,özellikle okudum bölümdende alakalı olsa gerek(Resim-İş Öğretmenliği) bu işe oldukça meraklıyım.Avcılık ve balıkçılık ise benim tutkum.Avladığım her avı-balığı fotoğraflar,arşiv niteliğinde saklarım.şu an elimde nredeyse bütün türlerin tanımlayıcı özelliklerini barındıran,boydan ve portre çekimlerim var,bunlardan mutlu oluyorum.Malumunuz gece karanlığında,flaşla çekilmiş bir fotoğrafında hiç bir değeri olmaz,bende gece avlanan balıkları livarda saklayıp,gün ışındığında fotoğraflayıp salmayı planlamıştım.Sabah olduğunda canlıları saldım,ölüleri alıkoydum;Almusta ilk ve belkide son olacak avımdı,ve bu yıllardır hasretini çektiğim ilk yayınımdı..
    Bölge konusuna gelince,biz 95 km uzaklıktaki Zileden geldik,Almuslu bi abimizin bizi oraya götürmesi ile avlandık,başka bölge bilmiyorduk,yer değiştirelim demeyede yüzümüz tutmadı.İnş beni anlarsınız,saygılar:)

15. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim,daha iyileri sizin olsun:)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    90'lı yılların başı, Zileli yurt arkadaşım Yılmaz'dan matematik dersi alırdım. Kıvranırdı saatlerce bir iki formül-denklem öğreteceğim diye. Sonunda pes ederdi:

- lang olumg, sağa ahıl vere vere bağa galmadı lang, ne anlamaz bi şeysin bee.!!

Tattığım ilk zile pekmezi kendisinin ikramıydı. Cam işleme ustasıydı aynı zamanda, harika nazarlıklar yapardı eritilmiş camdan.

Bu vesileyle Zile'ye de selam olsun.

Anladım gurban, gönlünü ferah tut lütfen. Selamlar, kendine iyi bak.;)

17. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim abim:) Aleykümselam.
    Her zaman misafirimiz olabilirsinz,zile pekmezimizden ikram eder,sazan avlarız.
    Saygılar.

18. phoenix60

phoenix60 yunus

s.a kardeş eline saglık.almusa bu sene 3 defa gittim kayde deger balık alamadık her taraf aglarla kaplı bnlerce metre görmüşsündür belki? ne tarafına gidiyorsunuz siz ya ag mı yok acaba o tarafda bana bi yardımcı olurmusun...)

19. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    A.s ustam.Evet farkındayım epey ağ var.bizim gittiğimiz bölg,orada bizi ağırlayan abimzin baraj kenarındaki bağ evinin önü idi,demir kapılı ve çevresinin çitlerle çevrili olmasından başka balıkçılar girmezmiş,bölge yayın bölgesi,pek iri sazan alamadık,yayınlara iri değildi,ama şükür güzel bi avdı:)