Top water popper ile kol gibi turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bluefinjack tarafından paylaşıldı.

1. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Cumartesi günü ertesi günün rüzgar tahminlerinde lodosu görünce; deniz avı yerine botla turna avı yapmaya karar verdim. Arkadaşla sözleştik ama ona hanımından izin çıkmayınca, ben de geç saatte başka kimseyi aramadım. kahvaltı falan derken saat 8 gibi botu hazırlayıp suya indirebildim. Terkosa ikinci seferimdi ve ben göldeki avlaklar hakkında pek birşey bilmiyordum. o yüzden diğer teknelerin sırtı rotasını takip ettim. 2.5 saaatin nasıl geçtiğini anlamadan (3 tanesi iade)5 tane turna yakalamıştım. Ama benim aklımda trofe turna vardı. Otların su üstüne çıktığı bir sazlığın önünden geçerken zıplayan küçük bir balık görünce durup at çek yapmaya karar verdim. kaşıkla 3 atışımda da otlardan bir tutam çekince, silikona döndüm. otların arasında temiz bir bölgeye silikonu ilk düşürüşümde resimdeki 56 cm lik turnayı aldım . sonraki atışlarda otlara takmaya devam edince , popper denemeye karar verdim. her ne kadar 2 atıştan birinde ot çeksemde 5. ya da 6. atışımdı, o an keşke kayıtta bir kamera olsaydı. dev gibi turna sudan sıçrayarak köpükler çıkartan sahteyi kaptı ve bir metre kadar suyun üstünde yükselip düşer düşmez açığa doğru deli gibi kalama almaya başladı. hayatımdaki en zevkli balık vuruş anıydı. sahte promosyon videolarında bile böylesini görmemiştim. kalamayı az daha sıkıp iki defa botun yanına kadar getirdim. fakat kepçeleyemeden fişekleyip tekrar kalama aldı. bir elde olta bir elde kepçe yeterince zor değilmiş gibi kepçemin ağzı da küçüktü. 3. defasında kepçeleyip bota alabildim. botun içinde video çekmeye çalıştım fakat balık rahat durmadı.

http://www.youtube.com/watch?v=fij9OhH_tOY&feature=youtu.be

sonraki yarım saat sahteyi, balığı ve kepçenin torunu birbirinden ayırmakla geçti. bir kaç farklı noktayı da at çek le denedim. fakat farkında olmadan çıkış noktamdan çok uzaklaşmıştım ve lodos dönüş rotama ters istikamette şiddetli esmeye başlamıştı. daha sonra google earthte gittiğim rotayı çizdim elektrikli motorla farkında olmadan 8 km gitmişim. akümün bitme ihtimali beni endişendirmeye başladı ve vakit kaybetmeden dönüşe geçtim. dönüş yolunda bir tane 2 karış(40 cm) turna suya aynen iade. botu indirdiğim koya gelince uygun bir noktaya çapa atıp yine at çek denedim. ordan da bir turna aldıktan sonra dönüşe geçtim. 45 cm lik bu turnayı da iade edecektim fakat eşim telefonda annelerinin de balık istediğini söyledi. öğleden sonra saat ikide avı sonlandırdım.

toplamda 5 turnayı alıkoydum. trofe 76 cm geldi. diğer turnaların en küçüğü 45 en büyüğü 56 cm geldi 4 tane de limit sınırında olduğunu düşündüğüm turnayı suya iade ettim. tek başıma olduğum için av yerinde fazla fotoğraf çekemedim. alttaki resimdeki sahteler balık alan sahteler. silikonlar ve popper at çekte kullanıldı diğeri sırtıda. kaşıklara ne sırtıda ne de at-çekte vuruş alabildim.

2. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Küçükleride büyük turna korkudan karada doğurdu sanırım :)

3. Querorz

Querorz Fatih

Öncelikle tebrikler! (Bildigim kadarıyla) Türkiye'nin raporlanmış ilk su üstü sahte ile Turna avı size ait :) .

Terkos'dan at çek yaparak bu kadar balık alınması da bir hayli ilginç. Terkos at-çekcileri sıkca eli boş gönderir.

Terkos'da sırtıda derin dalarlı sahteleri tek geçerim. Rengi, markası pek önemli değil. Kaşık iş yapmıyor orda nedense.

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Hüseyin.

Özellikle Terkos geçsonbahara doğru iyice su bitkileri ile dolunca,arada hasıl olan boşluklara suüstü sahte indirilirseiyi netice alınmaktadır.

En iyi çalışan sahtelerden biriside İmaSkimmer Blue Gill dir.Keza İmaPugachevssarı altı turunca sahteyede hiç dayanamazlar.

Sevgiler

5. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler kardeş, maşallah diyelim. Turna hakkaten turnaymış :)

6. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

tebrik ederim kardeşim su üstü sahtesinin tatlı suda iş yapacağına inanıyordum bunun kanıtı sen oldun paylaşım için teşekkürler

7. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    küçükleri büyük olan doğurmadı fakat, küçüklerden ikisi yavru sudak doğurdu:)
    temizlerken içlerinden bozulmamış halde yavru sudaklar çıktı.

8. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    dediğiniz kesinlikle doğru, yakalanan 9 balıktan beşi sırtıda derin dalarlı firetiger sahteye geldi. fakat sırtıda gelen balık at-çek kadar keyif vermiyor. at çek le balığın vuruşu da farklı hissediliyor. arka arkaya 3 balık aldığım bir nokta vardı. hepsini iade ettim. bütün gün orda sırtı yapsaydım 20 den fazla tutabilirdim sanıyorum. fakat balıklar hepsi tornadan çıkmış gibi aynı boyda ve inceydi.

9. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    şu an su üstü sahtelerin sazlık ve otluklarda başarı şansı çok yüksek, zira göldeki su seviyesi 2-3 metre düşmüş. benim balığı aldığım sahte aslında daha çok açık deniz avlarında travelly-orkinos gibi balıklara kullanılan bir sahte (en azından tanıtımları öyle). ama gerçekten çok iyi iş yaptı.bellki de çok şanslıydım.

10. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    teşekürler ustam. şu an göl tam tarif ettiğiniz gibi.

11. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    yorumlarınız için teşekürler.. daha irileri sizin oltanıza gelsin

12. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Harika bir av güncesi olmuş tebrikler:)

Bende her zaman sahteye atlayan ve su üstünde boy gösteren bir turnayı canlı izlemek istemişimdir bu size kısmet olmuş umarım bana da olur bir gün, her daim rastgelsin :)

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler tek başınıza başarılı ve bereketli bir av olmuş.

Büyük turnayı botta tek kişi hem olta, hem kepçelemek gerçekten maharet isteyen bir iş onun için ayrıca tebrik ederim. :)

Devamı rast gelsin...

14. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    tebrikler gayet keyifli bir av olmuş.

15. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Tebrik ederim turna yakalaması zevklidir,ama yemeside bir o kadar zahmetlidir.:)

16. acemi001

acemi001 adana

tebrikler, :)

AK 47 gibi bir av olmuş.

botla ava çıkmak büyük zevk olsa gerek.

severek okudum :)

rast gelsin

17. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrik ediyorum Hüseyin, umarım tüm avların böyle verimli, böyle keyifli olur. Paylaşım için teşekkürler. Sağlıcakla kalman dileklerimle.
    Rastgele.

18. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    yorumlarınız için teşekürler.. daha irileri sizin oltanıza gelsin..

19. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Tebrik ediyorum güzel bir av olmuş..

20. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler,

avlarınız daim olsun, su üstü sahteler iş yapıyor bende 3/4 ay önce savageartop prey100 ile balık yakalamıştım. ama benim yakaladığım balık biraz şans balıksızlıktan kafayı yemiştik sahtelerimiz sürekli bir yerlere takılıyordu, bende su üstü atıp biraz wtd aksiyonumu geliştireyim derken balığı yakaladım.