2000 haziranda fakülteyi bitirip yine 2000 eylülde tayinimiz çıktı Muş Malazgirt Kılıççı ilköğretim okuluna.Acaba neresi diye baktık haritaya hemen memleketin doğusu Balıkesire 1560 km şehirlerarası otobüsle 30 saat.Aldım valizi çıktım gurbet ellere ,öyle ya terörün olduğu bölgeler oralarda balıkmı tutulur diye takımları bıraktık eve.Uzun yolculuktan sonra geldim Malazgirte ve sora sora köy minübüsünün kalktığı durağa geldim.Minübüs bir fort transit 15 kişilik içerde var 25 kişi ,köy ile Malazgirt arası 20 km şöför bozuk türkçesiyle öyle diyor ve Hoşgeldin hocce...Köye giderken toprak ve bozuk yolla birlikte kıvrım kıvrım uzanan bir nehir ve bende hemen başladı bir merak amca bu hangi ırmak? Murat nehri.. Burda balık varmıdır? yaşlı amcada hafif bir tebessüm ve hocce sen balıkçımısın? bende takımları getirmemenin pişmanlığı başladı bile....köye geldiğimde gördümki ırmak ile köy yolu birleşmiş.Neyse aradan bayağı bi zaman geçti ırmakta balık çok kasna,bekir,bıyıklı irili ufaklı...ve öğrenciler bana hergün balık getiriyorlar 15 20 adet fakat benim sınıf köşelerinde kullandığım toplu iğneler hep kayboluyo.ve birgün bende iniyorum balık tuttukları yere Aman Allahım o ne ! 2 metrelik bir çomak çomağa bağlanmış ince ip ve ipin ucunda toplu iğne ..yem ekmek parçaları yöntem at çek at çek Ve o kadar güzel balık tutuyorlarki.....