trabzondan alabalık ve selamlar :))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında GAMBLEUS tarafından paylaşıldı.

1. GAMBLEUS

GAMBLEUS uğur

merhaba değerli doğa ve balık tutkunları,

2 aya yakın bir süredir balık avcılığıyla ilgili takip ettiğim onlarca konu ve videodan sonra bende bu işe merak saldım ve senelik tatilimi de birleştirerek avcılığa başlamak üzere takımımı toplayıp canım memleketime doğru yola koyuldum.

bayramı hızlı bir şekilde bitirerek, çarşamba akşama doğru soluğu yaşadığımız köye 7 km mesafedeki derede aldım. tabi kafamda "bu iş nasıl yapılır?" , balık nerde olabilir ve ben bunu nasıl tahmin edebilirim?" , "hadi balık var diyelim, bu kaşıkla bu kamışlar bu balık nasıl olur da tutulur?" vs gibi bi aceminin kafasından geçirebileceği bir çok soru ile derede biraz dolaştıktan sonra, burasının uygun olacağına kanaat getirerek konuşlandım ve acemi bir şekilde at-çek lere başladım. 17,00-19,30 saatleri arasında atıyorum çekiyorum arada biyere takılyor balık mı diye heyecanlanıyorum :) (tabi balık nasıl vurur, ne zaman balığın vurduğunu anlarsın hak getire acemiyiz da ne bilecez) nihayet işaret parmağım kadar bir tane balık yakalım. tabi bu ilk balığım oldu ve aynen geri bıraktım. ama at çeklerim hızlanmaya ve daha çok iştahlanmaya başladı :) nihayetinde resimdeki vatandaşı uzun bir cebelleşme sonrası kenara alabildim. tabii acemi olduğumuz için av raporlarındaki gibi pozlar da çekemedik heyecandan dolayı, artık bunlarla yetineceğiz :)

kafama takılan birkaç soruyu üstadlarımız cevaplarsa memnun olurum
    bu kadar büyük balığın bu derede olması normal mi?
    acaba civardaki alabalık tesislerinden kaçan damızlık alabalık mı?
    yoksa dereye balık nüfusu artırılsın diye bırakılan bir alabalık mı?
    ya da tuttuğum şey gerçekten bir alabalık mı :) vs gibi sorular ...

not: bu işte uzmanlaşmanın ilk belirtileri balığın kaşığa saldırdığı anı hissetmek ve kaşığı taşlar veya dibe takmamak olsa gerek, balığı tuttuğum kaşığı aynı yerde dibe takarak feda ettim

2. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Hayırlı olsun sende alabalık hastalığı.Resimden anladığım kadar alabalık cennetine düşmüşsün.Aldığın alabalık güzel bir gökkuşağı alası,yani doğal değil ama etinin penbelği yani somon rengi ne kadar koyu ise o kadar çok olmuştur çiftlikten kaçalı.Bir yerde doğal alabalık olmuştur.Büyüklüğüne gelince normaldir daha büyükleride olabilir.Tuttukca hastalığın artar hemde tecrübe kazanırsın.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir alabalık, nicelerine rastgelesin. :)
    1 balığa bir kaşık feda ettiysen ne mutlu sana. :D

4. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    Tebrikler..acemi şansı diye buna denir guzel bir trofe gok ala..reeling

5. GAMBLEUS

GAMBLEUS uğur

aynen öyle. tuttuğum yere tekrar tekrar gitmeme rağmen elim boş dönmeye devam ediyorum. acemi şansı olsa gerek ya da gokala intihara meyilli olsa gerek :))

6. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    tebrikler. ikinci resime bakınca daha yazıyı okumadan ilk balığınız (hatırı sayılır) olduğunu tahmin ettim :) bilirim o zevki reeling benimki de büyüktü mrsparkle

7. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Tebrikler Uğur kardeşim

Öncelikle diğer tuttuğun balık bu desenlere mi sahipti yoksa kırmızı bebekleri olan bir doğal alabalıkmıydı? Eğer tuttuğun balığın desenlerine sahipse bu balık derede yavrulamaya başlamış demektir ve başka gökkuşakları da vardır. Zaten tuttuğun balık damızlık boyunda maşallahı var. Eğer parmak büyüklüğündeki balık doğal alabalıkmıydı bu dereye sık sık git ve gökkuşakları topla. Doğal türlere zarar veriyorlar.

8. GAMBLEUS

GAMBLEUS uğur

çok teşekkür ederim. sizin gibi üstadlardan bu tebrikleri almak beni daha çok heyecanlandırmakta ve balık avlama konusunda motivasyonumu artırmaktadır.

ilk yakaladığım küçük balığı fazla inceleme şansım olmamıştı. resmini ekliyorum. siz daha iyi yorum yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

dereye sık sık gidip alabalık toplama konusuna gelince...
    evet sık sık gidiyorum amma henüz ikinci balığımı tutmuş değilim banghead banghead