Trofe Balık

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Uzun zamandan beri aklıma takılan bir konu aslında bu.
    İri balığı yakalamak zormu yoksa bizim tercihimiz İri balığı yakalamak mı değil mi ??
    Ne zamandan beri düşünüyorum yaklaşık 11-12 yaşlarımdan beri amatör balık avcılığı ile ilgileniyorum ve daha bir kaç hafta evvel hayallerimi süsleyen levreği avlama şansım oldu.
    Yani kendi kendime sorguladığım olay şu == Acaba biz mi iri balığı yakalamayı tercih etmiyoruz. Örneğin mercan yada çipura yada karagöz yada zargana,,,,,,
    tüm bu balıkları avlarken farklı teknikler oltalar ve yemler kullanırken hiç Akya için zargana ile sırtı çekmek, levrek için yapay slikon ile sırtı çekmek yada at çek yapmak veya kılıç için farklı teknikleri kullanmak...
    Bunları ne kadar denedik. Yani yapılan İri balık avlarına bakarak iç çekerken biz neden yakalayamıyoruz diye sorgularken yakalayanların tekniklerini ne kadar denedik ne kadar uyguladık ?????
    Benim fikrim şu;
    Tıpkı zargana için floş iplik yada tek iğneli fırdöndüsüz sardalya ile av yaptığımız gibi, yada çipura için zoka ile mamun kullanarak yapılan avlar. Yani yakalanmak istenilen balık türüne göre kullanılan yem ve oltalar.
    İşin sonucuna gelirsek benim fikrim iri balık bizim seçimimiz de olmayan oltalar ve yemler ile yakalanıyor.
    Eğer ki iri balık için olta takımı ve yem kullanırsak eminim ki ilk seferde olmasa bile bir kaç denemeden sonra avlamak istediğimiz iri balığı avlayabiliriz
    sizlerin bu konuda fikirleri nedir _?_?_?
    Amaç iri balık ve sabır mı
    yoksa amaç balık yakalamak ve iri balık için iç çekmek mi ?????
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2007
  2. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kesinlikle haklısınız. Büyük balık yakalamak için önce büyük balık yakalayabilecek takımı hazırlamak gerekir.
    Ancak şu da var ki, büyük balığı avlamak her zaman küçük balığı avlamaktan çok daha zordur. Bunun için birçok neden saymak mümkün: Ama en temel iki neden şunlar:
    - Ekosistemde canlıların boyu büyüdükçe ekosistem içindeki birey sayısı azalır. Örneğin ekosistemdeki çinekop sayısı kofana sayısından hayli fazladır.
    - Besin zincirinin üst basamaklarına çıkıldıkça canlı sayısı azalır. Mesela besin zincirinin görece alt basamaklarındaki istavrit sayıca lüferden çok daha fazladır.

    Yani hedefiniz büyük balıksa, işin en zor aşamalarından biri ona denk gelmek. Tabii denk gelmek de yeterli olmayacaktır. Bu temel iki nedenin dışında daha bir çok neden olduğundan bahsetmiştim. En basitinden bir neden... Eğer 10 kiloluk bir levrek o boya gelebildiyse bunun bir nedeni vardır. Onu o zamana kadar avlanmaktan alıkoyan bir neden. Muhtemelen türdeşlerinden daha uyanıktır. Bir nevi doğal seleksiyon teorisine dayandırabiliriz bunu. En güçlü ve en zeki olan ayakta kalır. Ona da kendi oltanızı beğendirmek kolay iş değildir.

    Dediğim gibi tüm bunların dışında daha bir çok neden sayılabilir. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi, bence de trofe av konusunda en önemli kıstas avcının sabır ve isteğidir.
     
  3. Sırtıcı ve Çözücü

    Sırtıcı ve Çözücü

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    MANİSA
    Trofe balık avlamak, diğer balıkları avlamaktan daha zor ve tecrübelerin tecrübesi ister. Ayrıca trofe balık için bazı şartların her zaman yerine getirlmesi mutlak sonuca ulaştırır.

    Trofe balık avcılığı yazımda bu bahsi epeyce açıklamıştım. Fakat fazla rabet görmeyip, altında pek çok geyik muhabbetleri olmuştu. Ayrıca bu tür formların kütüphane niteliğinde olması görüşünü başından beri savunmuşumdur.

    Trofe balık avlamak her balıkçının isteği ve arzusu olamaz. Bunun için özel şartların her zaman yerinde ve dengi dengine olması gerekir. Trofe Balık Avcılığının en temel noktası, bu ava hiç çıkmamış insanları yanınızda asla ve asla bulundurmamaktan geçer.

    Trofe balık avcılığı hatayı asla kabul etmez, hata demek bazen büyük yaralanmalara bazende ölümle sonuçlanabilir. Orada savaşacağınız 100 gr değil 5 kg ve üstü balıklar olacaktır. Bu tür trofe balıkların her yönden kabiliyetleri fazlasıyla artmış, bireyleri arasında en güçlü kalmış ve bireysel takılan grup liderleridir.

    Eğer Trofe Balık Avcılığına karar vermişseniz, bunun için bedel ödemeye hazır olmanız gerekmektedir. Bu bedeller gerek maddi gerekse manevi yönde olacaktır. Pek çok amatör balıkçı trofe balık için iç çeker ama bu gereklilikleri yerine getirmeyi asla istemez. Çünkü bu ava kendini hazır görmez. Görmemesinin temel sebebi basit avlarla zaten kendini tatmin etmesidir.


    Olası nedenler pek çoktur. Son olarak Trofe Balık Her Amatör Balıkçının başarılı bir şekilde yapabileceği bir av türü değildir. Siz siz olun sadece iç çekin. Bırakın başkaları Trofe Balık peşinde koşsun. Siz izmaritlerinizi, kopeslerinizi, istavritlerinizi tutun.

    Saygılarımla
     
  4. REALGS

    REALGS

    Mesajlar:
    859
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Geçenlerde bir anket açılmıştı ve balıkçının(avcının) çeşitleri 5 madde ile sıralanmıştı.Ve ankette kendinizi nerede görüyorsunuz diye
    soruyordu ankette.Ve cevapların yarısından çoğu profosyonel/trofe/sportmen avcısı çıkmıştı.Yani forumdaki arkadaşlar balık olayını aşmış olarak görüyorlardı kendilerini.
    Tabii güldüm geçtim.Bu tür avcılık için gerçekten aşmış olmak lazım.Balığı akşam eve götüreyim çoluk çocuk yesin gözüyle görürseniz
    söylediğiniz ile uygulamanız çelişir.
    Trofe balıkçısı olmak zor şartlara katlanmaktır. Teçhizat çok iyi olacak.30-40 YTLlik kamış,50 YTLlik makina,5YTLlik misina ile trofe balıkçılığı olmaz.Hasbelkeder trofe yakalarsınız bu techizatla ama bu trofe balıkçılığı olmaz,ballı balıkçı sıfatıyla avlanmışsınızdır.
    Zaman ister trofecilik,mekan ister.Hedef o balığı yakalamaktır ve tüm şartları yerine getirmek gerekir.Hasbelkader oltana büyük balık takılması trofecilik değildir......
    Sözün özü biz daha "attım ağzına gitsin boğazına" mantığından ileri gidemediğimiz için trofe avcılığına kadar daha çokkkkk kamış sallamamız lazım......
     
  5. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Guzel konu

    Ben soze herseyden evvel su "trofe" lafina takilarak baslamak istiyorum. Ukalaligimi bagislayin ancak yurt disinda yasiyan bir insan olarak ve 11 sene her gun kendi dilimden baska bir dille yasamimi surdurdugum halde Turkce'me sahip cikmayi cok onemsiyorum.Dilimize katilan bu yabanci kelimelere de asiri
    gicigim. Ben sahsen "hediye balik" derim. O balik benim icin hediyedir. Butun hayallerimi, gucumu ,doga bana bu hediyeyi versin diye harcamisimdir. Edindigimde aldigim haz ve sukran kelimelerle tarif edilemez.
    Hediye balik yakalamak icin her seyden once mentalite gerekli. Yani onu yakalamanin hayatinizda bir anlami olmali. Bu anlami yaratmissaniz ve susuzlugunuz nekadar buyukse ulastiginiz da o kadar sizin icin buyuk kivanc olacaktir.
    Bu bir oyundur. Spordur. Oyunu kuralina gore oynamak ve kazanmak en buyuk tattir. Yoksa kimse bilmese de siz kendinizin ne oldugunu bileceksiniz. Degmez.
    Bunun disinda buyuk igne, buyuk yem, kaliteli takim ,arastirma, bilgiye saygi, hatta kit kaynaklarin icinde finans ve firsat yaratma sizi ona goturecektir. Normal balikciliginizda da oltaniza her an bir hediyenin gelebilecegini bilmek, buna hazirlikli olmak, dugumleri, takimi sik sik gozden gecirmek ve gelirse o sartlar altinda yapabileceklerinizi, olasi guclukler karsisinda nasil cozumler uretebileceginizi dusunmek ve yakalanan diger baliklarla bunun devamli pratigini yapmak iyi bir hazirliktir. Hediye balik pesinde kosmak balikciyi inanilmaz olcude sanatinda gelistirir, ayrica yaptigiyla dogaya zarar veren bir mantiktan kendini kurtarip, daha kaynaklara sahip cikacak bir mentaliteyi kendine ve herkese acar. Ancak ben yaklasi 14kg mercani ( ozaman dunya rekoruydu) hayatinda bu ise bir dakkasini harcamamis biri tarafindan tutuldugunu gordum. Dugum bile atamazdi. Oyle oltayi eline aldi bir kez ve geldi. Kuzu gibi. Kismetin karsisina kimse cikamaz. O yuzden balikciligi yakalanan hediye baliklara dayanarak olcmenin cok saglikli olduguna inanmiyorum. Icinizdeki aska bakin ne kadar buyukse ne yakalarsaniz yakalayin bence o kadar buyuk balikcisiniz.

    Bu isi sevenler ve hediye bir balik icin ozlem duyanlara bir tek sey soyluyorum. Bir gun gelipte gecmisinize baktiginiz da kilolarca yakalanmis baligi degil, belki bir tane hediyenin tadi damaginizda kalacak. Vazgecmeyin. O gun gelip, hediyeniz sizin olacak.
     
  6. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    Benim kisa görüsüm sudur:

    Herseyden önce kafaniza takilan trofe baligi hakkinda %100 dogru bilgiler toplamak! Hani, balikcilara gidip sorarsiniz kafaniz daha da karisir ;)
    En dogrusu, bilimsel yapilmis calismalar hakkinda metinler/yazilari okuyup, ona göre hazirlanmak....... Takimlarin hazirlanisi en kolayi ve zahmetsiz olan tarafidir (illada binlerce YTL'lik malzeme gerekmez...... birileri gecen sene 30-40YTL lik takimla gayet güzel 15,5 kiloluk Kuzu aldi :rolleyes: )..........
     
  7. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Tavsiyelerin için teşekkürler Cem Bey
    loooll looool looooll :D:D:D
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2007
  8. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Hüseyin abi fikirlerin ve yorumların için çok teşekkürler. Hediye balık ta dediklerine katılmamak elde değil. Mesela şans olayı 14 kg lık mercan da olduğu gibi.
    Ancak yine de işin özünde sence iri balık avlamaya çalışmak ve o amaçla ava çıkmak, iri balığa göre yem takım ve avlak yeri seçmenin önemi nedir abi ?
    Mesela şöyle düşünelim.
    Bugüne kadar harcadığımız balık yakalama zamanını İri balık yakalama amacı ile harcamış olsaydık ona göre takım ve ona göre yemlerle avlansaydık inanıyorum ki elimizde elle tutulur trofeler olurdu. Ve ona göre tecrübeler edinirdik.

    Balığa çıktığım Yahya kaptan derki; ilk geldiğinizde oltalarınıza baktım ve sizi isparoz ile karagöz avlaklarına götürdüm. Eğer ki oltalarınız İri balık için hazırlanmış olsaydı o oltalarınıza göre daha başka yerlere götürürdüm. Siz yakalamak istediğiniz balığın tarifini oltalarınızla bana vermiştiniz zaten.
    Şimdi ben bu sözlerin ne kadar doğru olduğunu anlıyorum.....
     
  9. Sırtıcı ve Çözücü

    Sırtıcı ve Çözücü

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    MANİSA
    Yahya amcayı anladığına sevindim. Trofe Balık daha önce bahsini yaptığım yazılarımda her amatörün ilgi duyacağı bir konu değildir. Türkiye'de her hobide olduğu gibi kulaktan dolma bilgi ve malzemelerle yola çıkıldığından istenilen sonuçlara varılamamktadır.

    Özellikle Trofe Balık avlıyacak amatörlerin gerektiğinden fazla bilimsel makale, kitap dergi ve trofe balık avlamış kişilerin tecrübelerinide yanına alarak bu yola çıkmalarını tavsiye ederim. Trofe Balık Avcılığı ispari tutmaya benzemez. Yoksa beklenmeyen kazalar hatta ölümle sonuçlanacak sonuçlar çıkar.

    Her Amatör Balıkçı kardeş ve büyüklerime bol şans dilerim.

    Saygılarımla
     
  10. sentha

    sentha

    Mesajlar:
    604
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    once su trofe kelimesine etimolojik acidan bir bakalim.

    trofe, ingilizce, fransizca gibi latin kokenli dillerde bulunan "trophy" kelimesinin turkceye gecmis halidir. ne zaman gecmistir? 18.yyda, asiri bir Fransiz etkisinin gunluk ve sosyal hayatta yasanmasi sebebiyle, gene ayni donemde sarayin ve "asil" sinifin ava duskunlugunun bir yansimasi olarak resmi olmasa da gunluk kullanim yolu ile dilimize girmistir.

    peki, orijinal kelime olan "trophy" ne demektir?

    kupa, odul birebir kelime anlamidir. bir safari avcisinin evinde bulunan, duvara asili aslan kafasi bir "trophy"dir.
    doldurulmus bir ayi, "trophy"dir.
    buradan hareketle trofe yerine, H.Alp hocamin onerisini bir adim ileri goturerek "odul" demek istiyorum. Yani trofe balik da "odul av"dir.

    Simdi bu kelimenin anlaminin icini dolduralim...ava ciktiginizda elde ettiginiz odul nedir? genel olarak "buyuk balik" trofe olarak kabul edilmekte. Serdar arkadasimin konuyu acisina, Cem Hocamin da fikirlerine bakarak burada tartisilanin da bu olduguna kanaat getirmekteyim.
    Neye gore buyuk balik? Elbette birinci olarak imkanlariniza gore. Avlandiginiz mecrada levrek bulunuyorsa, tutacaginiz en buyuk levrek "odul"unuzdur. Kilic cikiyorsa en buyuk kilic pesinde kosarsiniz, o zaman 4-5 kiloluk bir levregin "trofe"lik bir durumu kalmaz. Ayni sekilde, tekne ile cikamiyorsaniz kilic, ya da ne bileyim "buyuk beyaz" tutma imkaniniz olmadigina gore trofeniz olsa olsa gene en fazla 5-10 kilo arasi (mesela mutlunun ki gibi) bir cipura, cok sansiniz varsa bir sinarit, lahoz vb olabilir.

    simdi gelelim bu objektif (nesnel) degerlendirmelerden subjektif(oznel) degerlendirmelere.
    trofenin karsiligi ne dedik? odul degil mi? o zaman bir degerlendirin bakalim sizin icin bir avin odulu nedir. cok balik mi? buyuk balik mi? gundelik hayatin sikintilarindan uzaklasip dogayla basbasa gecirilen birkac saat mi? dostlarinizla is-para-ev-araba-alisveris merkezi vb mevzular disinda yasayabildiginiz en dogal paylasim mi? ailenizle, esiniz cocugunuzla gecim sikintisini bir an ble dusunmediginiz bir ortami yasamak mi?
    bu anlamda benim icin trofe yani odul degiskendir. koca bir gece kiyidan salladigim oltama bir tek ufacik tik bile alamadiktan sonra takilan rengarenk bir lapin o gecenin trofesidir. amaci deniz uzerinde, denizin guzelliklerini yasamak olan bir grup dostun, cem hocamin soyledigi, serdar kardesimin de kocaman kirmizi harflerle vurguladigi izmaritler, istavritler, gopeslerden bir yigin olustugunda yuzlerinde acan gulleri gormektir o gunun trofesi. yuzunu gormedigin, sesini bile duymadigin birkac insanla balik avinda biraraya gelip nasil da anlasabildigini, keyiflenebildigini gormektir o avin trofesi benim icin. 70 yasini asmis babamin tuttugu mercandan 3-5 santim daha buyuk bir cipuradir trofe yeri geldiginde. ve bu birkac santim fark sayesinde o koca adama nispet yapabilmektir trofe...
    ha, fakir avuntusu degil bu sozlerim, bunlari 9 yasinda cocuk buyuklugunde tranca, tekneye alana kadar misinanin ellerimi parca parca etmesine sebep olacak buyuklukte sinarit, sayisiz metrelik palaska almis biri olarak soyluyorum bunlari, iskembe-i kubradan sallamiyorum yani, samimi fikirlerimi soyluyorum. tariflerimin kusuruna bakmayin, bunlari aldigim zamanlarda "trofe" takintimiz yoktu, o zamanlar dogruduzgun bir fotograf makinemiz de yoktu ama zaten fotografini cekip ispatlamak gibi bir mecburiyetimiz de yoktu:) ama gene de birsey soyleyeyim mi? benim odulum o baliklar degildi, o tuttugumuz baligi bir sokak dolusu komsumuzla birlikte sokagimizda sira sira mangallari yakarak hep beraber yemekti benim odulum.
     
  11. Sırtıcı ve Çözücü

    Sırtıcı ve Çözücü

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    MANİSA
    Onur Kardeşim seni cani gönülden kutlarım. Tek kelime etmek istiyorum. Sen olaya başka gözle yorumlayıp baktın.

    HELAL
     
  12. araştırıcı

    araştırıcı Levent Bekir

    Mesajlar:
    330
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    En İyi Avı:
    akya


    Tüm yazılarda balık avcılığındaki yöntemsel farklılıklar kadar düşünsel farklılıklar var... Olmasıda olağan.... Varsın olsun ki herkes kendince avlak yerine, zamanına ve kendi gerçeğine yakın avlanma olanağı bulsun.... Hediye Balık yada ödül kavramlarının algısal görecelilik gösterdiğini belirten yukarıdaki yazıya % 100 katılıyorum... Cem Bey saygıdeğer üstadımızında yazdıklarındaki kalın çizgileri yumuşatabileceğini düşünüyorum...
    Bu bir keyif ve spor olarak kaldığı sürece bende bu uğraştan haz alıyorum...
    Sizlerinde aynı amaçla yaptığını düşündüğüm avcılığınızda keyifli ve bereketli avlar diliyorum...
    Balık avlanırken aldığım keyifin standardı ve-veya ölçüsü var mı?
    Rastgele...
     
  13. Sırtıcı ve Çözücü

    Sırtıcı ve Çözücü

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    MANİSA
    Bizim çizgilerimiz her zaman yumuşaktır. Ama şu unutulmamalıdır. Bizim ülkemizde her olayda olduğu gibi yapılan yanlışlar çoktur. Ben bu yanlışların üzerinde çok duruyorum. Aslında bunu söylemek istemem ama bizim Türkiyede yaptığımız balıkçılık değildir. Aksine biz çapulcu işi bir balıkçılık sergilemekteyiz. Elimize aldığımız her hangibir takımla, balığa çıkıyoruz.

    Ama her zaman imrenerek baktığımız yurtdışı balık avcılığında adamlar bu işi harbiden yapıyorlar diyoruz ve yuhh o kadar büyük balık bırakılır mı deyip adamlara küfür niteliğinde konuşmaları yapıştırıyoruz. Gerçek şu ki biz onları yakalamamız için 40.000 fırın ekmek yesek bile az gelir.


    Saygılarımla
     
  14. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası


    İri balık yakalama arzusu illa ki her amatör balıkçının arzusudur,, olamaz diyerek kestirip atman çok saçma sapan bir şey olmuş. İlla ki her balık avcısı bunu arzular.

    Demişsin ki bu avı yapmamış kimseyi asla ve asla yanınızda bulundurmayın. Peki o zaman bu avı yapmamış kimseler bu avı nasıl öğrenecekler sizler gibi USTA İRİ BALIK:D:D avcılarından bilgi alamazlarsa. Sonucunda bilgi kütüphanesinin kitaplarını oluşturan yazarlardan bir tanesisin :D

    Anlatmak istediğim de buydu aslında. Amacı İri balık olmayan bir avdan da muhtemelen iri balığın olmadığı sonuçlarla dönülecektir. Yani amaç baştan belirlenmelidir. iri balık avına mı çıkılıyor ? Yoksa sıradan bir balık avına mı çıkılıyor. İlla ki her ikisinde de sonuç stress atmak ve güzel bir gün geçirerek tatili balık avı ile değerlendirmek ve bu şekilde dinlenmektir.

    En son ki cümlende kullandığın tavır ise tamamen şanssızlık olmuş. Bu şekilde yaklaşmak tamamıyla amatör balıkçılık ve paylaşım sitesinde olmaması gereken bir tavır bu benim şahsi fikrim. Yani bırakıniri balık ile uğraşmayı gidin isparozunuzu izmaritinizi gopezinizi tutun demenin amacını yada mahiyetini anlamış değilim

    Paylaşımlarınızın daha olumlu olması dileklerimle
    saygılar
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2007
  15. Sırtıcı ve Çözücü

    Sırtıcı ve Çözücü

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    MANİSA
    Trofe Balık avlama arzusu olan zaten bu dileğini yerine getirmek için gerekli gereklilikleri yerine getirir. Yerine getirmeyen ispari, kopes, izmarit tutmaya devam eder.

    Yine diyorum, trofe balık avlamamış amatörleri asla ve asla yanınınzda bulundurmayın. Yaşanmış tecrüblerimden yola çıkarak ve okuduğum makaleerden edindiğim bilgiler doğrultusunda söylenmiştir.

    Son cümledeki söylediğim şansızlık değil kendisini izmarit, ispari, kopes tutmayı iş edinmiş evime her zaman balık götürmeyi bir borç bilmiş amatörler için yazılmış cümlemdi. Demek ki üztine alındığına göre sende bu civarda dolaşıyorsun.

    Son olarak bir şey yapmak istiyorsak illa ki bedel ödemeliyiz. Bazı bedeller ağır olabilir. Ağır bedellerin arkasında belki mutlu olabileceğimiz umutlar ortaya çıkacaktır.

    Saygılarımla
     
  16. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    Arkadaşlar ben ingilizce öğretmeniyim ve şu trofe hediye vs. lafları yerine adam akıllı büyük balık desek az olsa öz olsa türkçeye ve türk aklının çalışma prensibine uysa en azından bizden olsa iyi olmazmı. yoksa çokmu avamdan kalır adam yerine konmayız acaba.

    neyse büyük balık yakalamanın temeli bence yaşlı balıkçıları bulup sohbet etmektir. her söylediklerini dikkatle dinlemek ve teknikleri yakalamaya çalışmaktır. balığa çıkan arkadaşlar tekniklerini tam anlatmak istemeyebilirler.
    malzemenin pahalı olması gerekmez niyet önemli takım önemli. ne istiyorsan onun takımı onun yemi olmalı gerisi kısmet işi.
     
  17. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    .... burda hem fikir degiliz. Benim yasli balikcilarla coook sohbetim olmustur. Hani "büyük-balik" meselesine gelince, baliklar gercekten büyük oluyor:rolleyes: .
    Avlak konusunda belki bir yerde haklisin, ancak metodlar vs'de pek bir bilgileri yoktur.... tabii ag veya pareketa disinda....
    Bu tabii ki benim fikirlerim.
     
  18. araştırıcı

    araştırıcı Levent Bekir

    Mesajlar:
    330
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    En İyi Avı:
    akya

    Saygıdeğer üstad ve usta öğretici Cem Bey

    Ben Levent Bekir....:D

    cümleleriniz yine uçlarda olmuş.... Ne TV de gördüklerimiz ideal ( Beyaz) nede ülkemdeki avcılar çapulcu (siyah) ....
    Her alanda her konuda ilkelden gelişmişe bir hiyerarşi vardır.... Bizim balık avcılığımızda böyle.... Şaka niyetiyle birkaç cümla yazayımda düşünelim:
    1) Ülkemdeki balıkçıların Balıkavı.net siteleri vardıda okumadılar mı.... Okudularda hala başladıkları noktadalar mı?
    2) Usta öğretici Cem beye Hotmail' den olaşabiliyorlarmıydı?
    3 ) İsmini yazamadığım başka usta öğreticiler biliyorlardı da yazmıyorlar mıydı....
    4) Sanki birkaç yıl öncesine kadar o TV de gördüğümüz ülkeler kadar net ağları mı vardı...
    5 ) İnsanlarda vicdan mı vardı...
    6) ben var mıydım? :)

    Neyse bırakın zarar vermemek koşuluyla (sirkülerdeki sınırlar dahilinde) herkes kendi Ödülünü-Büyük Balığını- Hediyesini kendince avlansın.....
    Hem Büyük Balık yakalamak isteyenler için "neden büyük balık yakalamak istediğinizi bir düşünün bakalım" ....
    selam ve saygılarımla...
    rastgele...
     
  19. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    bu durum da genel olarak fikirler sanırım İri balık yakalayabilmek için ona göre yem ve ona göre olta takımı hazırlığı yapmak
    ayrıca yakalanacak olan türe göre de avlak yeri ve av şekli seçmek olarak oluştu.
    Yani önce ne yakalamak istediğimize karar vermemiz gerekli. Ve ona göre oltamızı suya indirmeliyiz demek ki....
     
  20. Iskarmoz

    Iskarmoz

    Mesajlar:
    771
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Yücel kardeşim, ben " Trophy ya da Trofe " konusu ile ilgilenmiyorum. Ama yazını görünce hoşgörüne sığınarak bir düzeltme yapmak istedim. Yukarıdaki cümlendeki kırmızı ile işaretlediğim kelime yerine " vakıf " kelimesini kullanırsan çok daha doğru olur sanıyorum. Anlayışın için teşekkürler..:)
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.