TROFE GÖKKUŞAGI ALABALIK AVIM

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balıkçı44 tarafından paylaşıldı.

1. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    Öncelikler herkese selamlar bu hafta sonu arkadaslar mhabbet ve acık havada yemek yemek için atatürk barajına davet ettiler arkadaşlar yemek hazırlarken bende eger denk gelirse bizir ve şabut balıklarını yakala bırak yapmak için oltamı alıp yürüyüşe geçtim yasak dönem oldugu için pekte hırs yapmadan doganın tadını cıkara cıkara uzaklaştım bu sene havaların sert gitmesi ve sert gitmeye devam etmesinden dolayı henüz sular ısınmamış balık kıyılamamıştı kendi kendime bişi çıkmaz zaten diyerek oturdum küçük çakıllarla dolu olan avlagıma ve suyu seyrettim yaklasık 30-35 metre ilerden 2-3 tane küçük balık havaya zıpladı ben seyre devam ederken yine bir kaç küçük havaya atınca kendini saldırı var diyerek attım oltamı tam hareketin oldugu erin üzerine s kaşıgıma ilk aksiyonu verdikten sonra sadece 1 tur sarmıştımki yapıştı kaşıgıma Alabalıgım keyfini çıkara çıkara çekmeye başladım yakala bırak için gittigimden yanımda kepçede yoktu bayıltana kadar zevkimi aldım ve kıyıladım balıgı o bölgedeki köylü bir arkadaşta sagolsun videoya aldı balık 6 küsür geldi temizledigimde içindeki 5-6 kadar balık beni hiç şaşırtmadı balıgımızı alıp düştük yollara hafta sonuna kadar yeni hayallere devam edecez her hafta balga gitsemde pc olmadıgından buraya ekleme yapamıyorum adam gibi avlanan herkese rastgele..

2. MertYılmaz

MertYılmaz Mert Yılmaz

Çok güzel balık maşallah torpido gibi.
    Tebrikler.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hocam yakala birak icin giden yakalar ve birakir. Sen temizlemissin :) burasi bir tezat olusturuyor.

Balik ise harika. Tebrik ederim.

4. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    hocam dikkatli okursan bizir ve şabut balıgı için yakala bırak yapmaya gittigimi yazmışım alabalık o bölgede çok nadir olarak çıkan bir tür piyango gibi oldu yani..

5. Kyakalı

Kyakalı Recep

İyi av olmuş, tebrikler.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gökkuşun maşallahı var. Her alabalıkçının rüyalarını süsleyecek güzellikte harika bir balık, tebrik ederim sevgili Erkan.:)

Yakala & Bırak hakkında birkaç söz: Yakala bırak güzeldir ancak sezonunda yapılmalı derim. Yumurtaya durmuş balık, yakala bırak amacıyla da olsa hedef av olmamalı diye düşünüyorum. Onları kendi haline bırakmalı ki stres/baskı altında olmadan kendi doğallığında yumurta bırakabilsinler. Bu avın özelinde mesela bir bizir veya şabut oltaya gelmiş olsaydı onu salmak için önce balığı derdest etmen lazımdı. İfade ettiğin üzere hazırlıksız olduğundan yanında kepçe de götürmemişsin. Bu durumda tıpkı alabalığa yaptığın gibi "bayıltana kadar zevkini alıp" onu oyalaman ve daha sonra da kıyılatman gerekecekti. Ya da henüz oltada iken takımı kesip azad etmen lazımdı ki, yakaladığın balığı bırakmış olasın. Her iki durumda da aslında yanlış bir sonuç ortaya çıkıyor. Daha açık söyleyeyim bu durum benim nazarımda “hamile bir canlıya işkence” ile eşdeğerdir. Ve bunun müsebbibi biz oluyoruz. Yapılacak en güzel şey daha baştan kapalı sezon olduğu biliciyle olta atmamaktır. Bu seferlik yanlışa teğet geçen bir avın olmuş ancak muhtemel avlarının böyle sonuçlanmayabileceğini de her zaman akılda tutmalısın. Yoksa imzanda da dediğin gibi balık, "Balikcilardan nefret eder." hale gelir ve bu bir vebaldir.;)

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Hay maşallah! O ne balıkmış be! Tebrikler Erkan!

8. nester

nester Ersin

kullandığınız takımhakkında da bilgi verirseniz çok sevinirimb arada balık gerçekten çok iyiymiş.üzerinizdeki cabelas kapşonlu şey de çok hoş:))

9. Genesiss

Genesiss Gürcan

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Piuma Power, Yamaga Blanks Early 94mhr
    Favori Makine:
    Daiwa Surf Basia 25 QD, Daiwa Certate 3012H
    Maşallah çok güzel bir alabalık. Tebrik ederim

10. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    *** ederim arkadaşlar takım kamış 2.40 Riobi eosaga makina Shmano biomaster 3000 misina 0.28 latex Kaşık Hansen pılgrım daha iyileri oltanızdan eksik Olmasın

11. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Vallahi bu balığı bırakmak bence mideye hakaret olur.Bir güzel yemek de fayda var :)
    Emeğinize sağlık harikasınız.