Trofe izmarit :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İki senedir biz de o sıkıntıyı yaşıyoruz. Bir balık nasıl bir anda böyle yok olur aklım almıyor. Bir yerde şöyle bir yazı okumuştum. Geçen kış da kırgın yaptığı için belki doğru olabilir.

Kirginda olen baligin ne yapilirsa yapilsin cok dusuk bir orani tuketime yansir. Ozellikle tas baliklari, izmarit gibi yerel baliklar icin cok buyuk felakettir. Cunku bunlarin tohumlari ozellikle kirgin Mart ayi icersinde olmussa en buyuk darbeyi yer.Sahsen bir Mart ayi kirgininda boylari iki santimi bulmayan izmaritlerin Kanlica kiyilarinda 3 gun aktigini gozlemlemisimdir.Kirginlarin en zarari buyuk olanlari, bu gecikmis Mart kirginlaridir.Kirgin nadiren Ocak ayinda, muhtemelen Subat ayi ve Mart basinda, cok cok nadir Martin ortasinda olabilir.Kuvvetli kirginlarin oldugu mevsimlerin ardindan gelen sezon genelde oldukca kavruktur.

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Vedat Hocam, ben de tekne avcılığı yaptığımız yıllarda Garipçe Köyü açıklarında ve Umuryeri Mendireğinin önünde çok irilerini yakaladığımızı hatırlıyorum. Kaynaklarda 25 cm'e kadar büyüdüğü söyleniyor. Belki gerçekte daha da büyüyordur. Denizin en güzel balıklarından biri. Umarım Boğaz'ın pek çok güzelliği gibi o da bizi terketmez.

3. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Aret bey izmaritte pabuç gibi maşallah
    bana göre izmaritin tadı ve avcılığı harikadır
    iki ay sonra menekşelerde başlıyacak
    bu güzel avlarının devamını dilerim
    rastgele

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Esref Usta bu Boğaz izmaritlerinden umduğumuzu bulamıyoruz, bu sezon menekşe peşinde daha fazla koşmayı düşünüyorum. Menekselerin kıyılama yeri ve zamanı hakkında bilgi verirsen sevinirim.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Aret, boğazda özlediğimiz balıklardan birisini tutmuşsun :) Bu izmarit takıntısı genelde çocukken boğaz kıyılarında el oltası ve midye ile pabuç kadar izmaritleri çekerek oluşuyor. Ama artık çoğu yerde böyle balık kalmadı malumun. Benim başka bir takıntım da isparidir, karagözdür. Bayılırım bunların avına.

İzmariti tulum mu çıkartıyorsun yoksa suyunu kaybetmesin diye derisiyle mi pişiriyorsun? Ben tulum taraftarıyım, güzel bir tava izmaritin de hastasıyım :) Balık yaparsa bir ara sırf izmarite bakalım derim :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Pabuç izmarit tulum çikarip tava yapinca müthis oluyor. Daha normal boy olanlari b.klu izgara süper olur.
    En sevmedigim sey ara sira igneden çikarirken üstüme pislemesi

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah çok güzel görünüyor daha iyileri olur inş

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    2 hafta önce lüfer takımıma rast gelen izmarit de bu boydaydı. Maaşallah porsiyonluk oluyor gerçekten :)

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Selam Kaan, yeniden mesajlarını okumak çok keyifli.

İzmarit konusunda ben ızgara taraftarıyım :) Hiç temizlemeden olduğu gibi ızgaraya yatırınca, hele bu boydaki izmaritlerin lezzetiyle boy ölçüşebilecek hiç bir balık tanımıyorum. Yani bklu kebap denilen yöntem...Tulum çıkartınca balığın deri altındaki yağının da bir kısmı gittiği için lezzetinden bir miktar kaybettiğini düşünüyorum.

Taş balıklarının avı benim de favorimdir. Heralde İstanbul'un Marmara kıyılarında şansımız daha fazla. Geçen bir mesajda Sarayburnu'nda kiloluk Karagözlerden bahsetmiştin. Bunların mevsimi nedir acaba? Bir gün uygun olursan izmarit veya başka tür taş balıklarının avında sana eşlik etmeyi çok isterim. Ne zaman uygun olursa bana haber etmen yeterli reeling

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sen Ege'de kupes yakala o zaman, resmen tuvalet ihtiyacını gideriyor :)

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    İzmarit de şaşırmış, kendi oltası dışında her şeye geliyor demek ki...

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Aret, seninle de yeniden paslaşmak keyifli :) ızgara konusunda katılıyorum ama 2 senedir malesef mangal yakacak yerim yok :confused: Kiloluk karagözlerin mevsimi mayıs-ağustos arası, mutlaka birlikte gideriz. Bu aralar hiç denemedim ama su soğuk olsa da sürpriz balık (levrek, iri eşkina) belki çıkar diye düşünüyorum. Yöre eşrafına bir danışayım, haberleşiriz... :)

13. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler afiyet olsun

14. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler ilginç bir av olmuş, devamını dilerim.

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Aret mart ayından itibaren menekşeler başlar
    ben yeniçitflik taraflarında avlandığım için istanbul taraflarını pek bilmem
    rastgele