Trofe Sazan

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında TURNA222 tarafından paylaşıldı.

  1. TURNA222

    TURNA222 Mehmet

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    2
    Merhaba arkadaşlar öncelikler herkese iyi günler diliyorum. Benim bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle tecrübeli olan abilerim ve arkadaşlarımın.

    Bulunduğum bölgede yani gittiğim göl de sudak ve sazan balığı var. ( Büyük bir göl değil) Sudak avcılığını genllikle daha çok yapıyorlar. Canlı yem vs vs.

    Sürekli aynı göle gidiyorum, ve inatla balık tutamama rağmen pes etmeden yılmadan aynı gölde yer değiştirerek avcılık yapmaya çalışıyorum.
    Gölde sürekli Balık atlıyor. Öyle ufak balıklarda değil, nerden bakılsa en az 3-4 kg üzeri balıklar. Atlayanlar Sudak mıdır, Sazan mıdır bilmem Fakat 1 sefer kendi gözlerimle 10m ilerimde sazan atladı balığı komple gördüm. 4-5kg civarı vardı.
    Aylardır aynı göle gitmeme rağmen sadece 1 sefer 2,5kg sazan yakalayabildim. Bu zamana kadar da sazan yakalayan birini görmedim, Kim gelip sazana olta atsa akşama kadar boş bekleyip dönüyor.
    Sadece 2 sefer oranın yerlilerinden duyduğum; geçen hafta 5.5kg sazan aldık, ve geçen sene 10 kg sazan aldık oldu.
    Fakat ne yaptıysam bu balıklar bir türlü oltaya gelmiyor. küspeli takım kullanıyorum gelmiyor, mısırlı takım kullanıyorum gelmiyor, boili kullanıyorum gelmiyor. Tek kancalı şamandıralı olta yapıp mısır solucan takıyorum gelmiyor. Sanırım sayıları epey bir az o yüzden herhalde. Aklıma başka birşey gelmiyor.

    Her hafta sonu gidiyorum sabah 7 akşam 6 ya kadar tek bir zil çın demeden geri dönüyorum. Gölde büyük sazan olduğunu biliyorum. Fakat oltaya gelmiyor. Üstelik yemleme yapmama rağmen. Sizce bu balıklar neden oltaya gelmiyor. Bir fikri olan var mı ? Konu hakkında yardımcı olabilecek tecrübeli kişiler fikirlerini belirtirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi avlar iyi günler diliyorum. Bu arada oranın yerlileride (2 kişi toplamda 10 olta) ya mısır ya da küspeli takım kullanıyorlar.Fakat göl onlara yakın olduğu için oltalarını 7/24 aynı yerde bırakıp gidiyorlar. arada kontrol etmeye geliyorlar o kadar.
     
  2. MucaHitler11

    MucaHitler11 Mücahit Cengiz

    Yaş:
    25
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    DÜZCE
    iğne numarası ve misinanın görünümü kaldı hocam sadece
     
  3. Modelci

    Modelci Murat öcalankol

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    1
    Merhaba naçizane tavsiyem; kaliteli ve çekeri yüksek 0.18 yada 0.20 koyu gri misina , sesame marka 4 yada 5 numara sazan iğnesi,yaklaşık 40-50 cm gerisine stoper,arkasına da fırdöndü armut gezer kurşun takarak takımı hazırlayınız, yem olarak solucanı iğnenin tamamını kapatacak şekilde birkaç tur batırarak takınız ,bulunduğunuz yerden biraz uzağa attıktan sonra misinayı sararak boşluğunu alın olta yerde olsun ( oltayı dikmeyin ) misinanın suyla buluştuğu yere misinaya lastik şamandıradan fındık büyüklüğünde küçük bir parça kesip bıçakla küçük bir yarık açıp sıkıştırın ve gözlemlemeye başlayın ,balık yemi alıp götürmeye başladığında tasmalamayı yapın. Bu yöntem ürkek ve yeme karşı hassas balık avlarında çok etkilidir. Misina kalınlığı sazan avı için ince olduğu için makinanın debriyajını gevşek tutmalısınız. İYİ ŞANSLAR.
     
  4. night fisher

    night fisher fatih

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    2.135
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Neresiymiş orası bir yaz hele,bir ara gelir ifadelerini alırız kerataların.;):cool::D