Trofe Tekeler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ha evet makarnayı unutmuşum. Az haşlanmış boncuk makarnaya haşladıktan sonra vanilya katıyorsun. 250 gram makarnaya bir küçük paket vanilya. Kancanın ucu boşta olacak şekilde 2 adet makarna tak, keyfine bak.:eek: :D

Pelet yem kokar ancak işi öyle aile trajedilerine vardıracak etkisi yoktur. Yeter ki hanfendi ablamız hamur yoğurmanı kabullensin. Bunu nasıl karşılar bilemem, öncesinde bir nabız yokla istersen.:laughing:

Şamandıra iğne arası genelde 2 metre dedik, dedikte duyan kim?banghead Ama iğne ile kurşun arasını sormak istedin herhalde. - şu işe bak hele; beyzadenin yerine soru sor, cevabı ver, oh ne ala- Dalga zayıf, su durgun ise yem salınsın deyu, gezer kurşun mesafesini uzat, 60 cm ye kadar yolu var. Akıntı/dalga fazla ise kısaltacasın haliyle. - bak bunu da "dalga/akıntı fazlaysa ne yapmalıyım" diye sormayasın diye peşinen söyledim.:p :D -

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haaaa ben yanlış anlamışım 2 metreyi. :D:D:D Ben sanıyorum ki derinliği 2 metre kadar olan yerlerde avlan. :D:D:D
    Neyse, kendin ne güzel sorup cevaplıyorsun abi, niye beni tırmalattırıyorsun.

Hamur yapma kısmına gelince. Eğer hamur yapılacaksa onu da ben yoğuracam abi. :D Nerdeeee Erzurum hanımları. :rolleyes:
    İzmir hatunu elini sokar mı pelet yeme??? hihi

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alabalık bilgilerini Bergamalılardan almak gerek. E ne de olsa alabalığın anavatanıdır Bergama.:eek: ;) Yahu bu bir Bergama efsanesi.:p :D

Abici en verimli saatler - yaz/kış pek öyle farketmez- kuşluk zamanıdır. Gün batmaya yakın da balık aktivitesi artar. Isı değişiminin en fazla olduğu saatler de bu saatlerdir ve su hareketlenir doğal olarak.

İşin incelikleri haddinden fazla ancak şu kadarını söyleyeyim: Balığı kıyılatan ve de yüzeyleten şey sudaki oksijen ve ısı miktarıdır. Su çalkananıpta oksijen arttığı oranda balıkta yüzeyler, kıyıya yanaşır. İyice sıcaklarda daha derinlere takım indirmek gerekir bazen 10 metre, bazen daha fazla. Isı/oksijen faktörü sadece alabalıkta değil diğer tüm balıklarda geçerlidir de bu iki durumu o anki şartlara göre yorumlayıp ona göre aksiyon almak, kişinin tecrübe ve bilgisiyle şekillenir.

Nerdendi bulaştık, du bakali nolcek?:confused: :eek:

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akıntı/dalga açıklaması yanlış olmuştu, düzeltirken yanlışı alıntı yapmışsın. Önceki mesajı bir daha oku, sonra birşey tutamazsan suçlusu ben olmayayım.:p :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tabiki anavatanı Bergama. :cool:
    Öyle kırmızı benekli, pandemik türler falan hep Bergama'dan gitme.
    Baştan kırmızı benekli yoktu zaten. Mavi benekliler akvaryumlarla başka yörelere taşınırken suyun büyütec etkisinden benekleri yanıp, kırmızıya dönüyor. Sonra yok pandemik tür, yok nadir bulunuyor falan :rolleyes: hihi

Çok güzel bilgiler vermişsin abi, bu çabanın hakkını vereceğim. Balık olarak zannetme :D Balık işi kısmet işi. Hazırlık ve takım olarak tam doğru şekilde hazırlanacam gidip karga pisliğini yemeden avlağa kurulacam. :)

Yalnız bişey tutamazsam, kulaklarını çınlatırım. Tutarsam da çınlatırım. hihi
    Yani yakın gelecekte kulak çınlaması şikayetiyle hastaneye gitmeyesin. ;) hihi

Bu hafta sonu deneyemem ama 1 aya kadar güzel bir av ve paylaşım yaparım umarım. :)
    Ellerine sağlık abi, sağlık ve mutluluklar dilerim. :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bize okuyacak konu açmışsın teşekkürler :) kaç gündür bende foruma girip bakıyorum yeni konu yeni mesaj yok çıkıyorum geri. Levrek peşinde koşmayı 2 haftadır erteledik. Sanırım yemli avlara geçeceğiz biz de, bu aralar sargoz av vermeye başlamış bir kaç deneme yapalım diyoruz ama bu seneki aksiyonsuzluktan sonra yemliyle de uğraşası gelmiyor insanın bu hafta da dinlenelim de sonra yemli takımları hazırlamaya başlayalım belki şansımız yemliden yana iyi gider :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nasılsın Yasin'im? Bende küstünüz mü, ne oldu diyordum? :D
    Kimle avlansam sesi soluğu çıkmaz oluyor. Korktum bi an. :eek: :p

Örnek : "Nicholai Hell" Aykut foruma uğramaz oldu. Sevgili Mesut ona keza.
    Sizden de ses çıkmamaya başlayınca. Eyvah dedim, bi Gürel kaldı galiba. :laughing:

Neyseki sen yazınca rahatladım. :)

Eğlencelik bişeyler yazayım dedim, zaten forum çok durgunlaştı, okuyacak bişey bulamıyorum. Kendi konunu kendin yarat hesabı, yazdım gene zevzek, zevzek hihi

Yemli avlardan da pek bir beklentin olmasın. Tabi mırmır çıkan bölgeniz denenebilir yine de.

İnşaallah hakettiğiniz aksiyonlara kavuşursunuz. :)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Senin gibi insana küsen taş olur abi :) olur mu hiç öyle şey. Forum sessiz olduğundan pek girmiyorduk, aslında dün gördüm sanırım senin konuyu ama bu aralar işler o kadar yoğun ki bilgisayarda yazı yazamıyoruz ancak sosyal medyadan paylaşımlara bakabiliyoruz :D Levrek sezonunu da sessiz sedasız bitirdiğimiz için sanırım pek foruma girecek hava kalmadı:eek: :p
    Yemli avlardan beklentim mırmır ve sargoz abi hatta ısparoza bile (büyük olduğu müddetçe) razıyım. Zaten şu 1-2 ay geçsin geçen sene sadece 2 defa yaptığım tekne avını bu sene 7-8e çıkarmayı düşünüyorum orda yakalarız herhalde bir şeyler :)
    Hak edip etmediğimizi bilmiyorum ama İnşallah sen de biz de o aksiyonlara kavuşuruz :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Yasin, sizlerde çok güzel insanlarsınız. :thumb:

Levrek sezonuna gelince sen değil kimse bişey anlamadı bu sezondan.
    Serhat abiyle arabada konuşuyoruz; Sen gene bu sene yakaladın, ben 2-3 aydır o kadar gittim tek vuruş yok diyordu. :(

Benim "başlangıç" isimli raporumdan 1 hafta önce balık yakaladı sonra hep boş. :( Bu insanlar çok duyum alan, istihbaratı kuvvetli insanlar bi de... :rolleyes:

Bu seneki durumunuz absürt değil de, geçen sene ki sezona hayıflanabilirsin. :)

Neyse, önümüzdeki maçlara bakacaz mecburen. :p
    Şu sıra tekne avları bile içler acısı bizim buralarda, yaz aylarında mercan başlayınca acısını çıkartmalı. Tekne avlarında yüzümüz gülsün inşaallah. :pray:
    Görüşmek üzere, Özkan'a selamlar. :)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi, önümüzdeki maçlarda gol olup yağalım rakip kaleye :) Aslında bu ara yemliden de bir şey beklemiyordum ama sargoz35 mehmet abi sağolsun sargoz fotoğraflarını koyup duruyor bizi kurtlandırıyor :D
    Yazın birlikte mercan macerasına atılalım abi yine eli boş dönersek bilin ki suçlusu benim :D:D:D:D Her geçen boş av bizim için bir artı tecrübe abi, geçen sene yer ve yöntem bilmiyorduk bu sene hava müsait olmadı İnşallah bi ara tüm şartları denk getiririz

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güvercin 3 şeyin hayalini kurarmış.
    - kaya gölgesi
    - burçak tarlası
    - su kenarı

rastgelir inşallah sevgili Yasin.:)

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah Nuri abi :) şöyle güzel bir su kenarında kaya gölgesinde oturup eti burçak falan yesek fena olmazdı :D

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beklentiler arttıkça maliyetler de yükselir Yasincan. O nedenle en kötüye razı olan her zaman 1-0 öndedir.:thumb: