Trofe Zargana.

Konu, 'Videolar' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Bilge, olay açık ve net. Balon balığı olurda, neden tazı balığı olmasın sularımızda?

Bahsettiğiniz o sürü gibi saldırmalar filanda, zargana değil, tazı balıklarının karakteristik özelliği zaten.

Kuyruk, bu balıkları klasik zarganadan ayırmak için en kolay indikatördür. Ben teknik olarak, yakaladığım 60 cm'den büyük her zarganada bu hususa dikkat ederim.

Bu ikisi farklı türler. İlk bakışta, ne güzel, dev bir balık türü daha sularımıza giriyor gibi görülebilir ama, her istilacı türün bir sürü tehdidi de birlikte getirdiğini bilmek lazım.

Bu balıkların, bilhassa suların bir hayli sıcak kaldığı bu günlerde denizlerimizde olması gayet mümkün. Ama bu aslen hiç iyi bir haber değil.

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    cift didek tek didek olan 2 çeşit zargana vardır babam amcam eski toprak gelmişler 60 65 yaşına o videodaki zargana tek didek yani küçük gagalı olan zargana uzun olanlarada çift diyorlar ben böyle biliyorum yanlış isem uyarın :)

4. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    maşallah :)

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    fikirlerinize tamamen katılıyorum. bölgemiz, kızıldenizden gelen istilacıların ilk uğrak yeri ve sıcak sularımız, onların üremesi, kışlaması ve adaptasyonu için en müsait yer. bu zamana kadar kızıldenizden gelen bir tür için '' iyiki de gelmiş, ne iyi olmuş '' dediğimiz olamadı malesef :( ben bundan 15 yıl öncesine kadar kıyılarımız levrek kaynarken bu gün çok az olmasını da bu türlere bağlıyorum. mesela sivriburun gümüş ( silver sillago ) levrekle aynı yerde, kıyılara yakın kumsallarda yaşıyor, hızla çoğalıyor ve kumlarda ne bulursa yiyor, muhtemelen levreklerin yumurtalarını da.

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeş senin dediğin tek gagalı olanı bizim burada gagalı sardalya diye bilinir, o da kızıldeniz göçmeni bir balık ama zargana değil. sayoris diye bilinen bir balık. hatta geçen hafta yanımdaki biri akyaya canlı yem yapmak için ekmekle yakalıyordu, fotosunu da çekmiştim ama bulamadım şimdi, yanlışlıkla sildim herhalde.

7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bu aslında bir zargana ama belone belone olan değil yine belone soyundan ali pasiner kitabında zarganalar belli bir süre sonra nesilmi, cinsmi ne değiştirip okyanusa açılıyorlarmış .. o kitabı alıp okuyabilirsiniz çok güze bilgiler var bu bir zargana ama nesil değiştirmiş olanından Serdar abi haklı houndfish bu eskiden garfishti :D ikiside aynı cins yani sadece üvey kardeşler ..