Kaçan balık büyük olur derler ya... tersinden düşünün, büyük balık kaçar. Sonra da bu kuralı kırmak için ne yapmalı diye düşün kara kara. Hedefine göre silah kullanmalısın. Büyük balığa hazır değilsen elbet kaçıracaksın. Geçen hafta kaçırdım. Üstelik takımım (silahlarım) öyle kıytırık değildi. Ama yine de kafi gelmedi. Bir daha ki sefere daha kuvvetli silahlarla gidecek ve nasibimde varsa alacağım. Ve bu başlığın altında sizlerle paylaşacağım. Face de önceki haftalarda paylaştığım 50 cm.liklerden çok daha büyük bir balık olacak bu...
İnşallah, diyelim de... Büyük ve dişli balık için ip misina tavsiye ederim. Hem çok sağlam hem balığın dişi kesmiyor.
Bizim feysimiz yok dolayısıyla o 50 lik delikanlıları da göremiyok abici. Buradan görmemizde bir sakınca yoktur herhalde?
Teşekkür ederim, işte bu, maşallah. Hedeflediğin diğer toramanlar kim bilir nasıldır, inşallah rast gelirler dostum.
Varya! kimse uyarmıyor fotolarda gps var diye... Neyse kimseyi yanıltmayım, gpsler feyktir bilesiniz.
Yavuz abi merhaba, SEni ve Ramazan abiyi tebrik ederim. Ramazan abinin sağlığına kavuşması ve tekrar sahaları dönmesi sevindirici. Yaptığın avlar ve konu başlığındaki trofe taahhütünün yerine getirilmesi ve başarıya ulaşması avcılığınızın ve tecrübenizin ispatı gibi olmuş. Bir önceki sırtı siyah olan somon diyebileceğim balık sığ su avı gibi ama en son eklediğiniz balık boylarını görünce bunların sığ suda olamayacağı kanısı vardım. Sanırım balıkların hepsi göl avı. Avlarınız ve muhabbetiniz daim olsun.
Sellerin ardından yetiştirme çiftliklerinden kaçabilen balıkların içindeki anaç olanları derenin en derin ve emniyetli noktalarında yaşamayı başarabiliyorlar. Onları intibak ettikleri yuvalarından çıkarıp yakalamanın neredeyse imkansız olduğunu sanıyorum. Böylece uzun süre içinde semirmişken yeni bir sel yahut bilinmez sebepten dolayı yuvayı yitirip nisbeten sığ sularda mahzur kalmış olan bu balığı geçen sezon 2 kez, bu sezon 3 kez biz kaçırdık. Duyduğumuza göre defalarca serpmeden kurtulmuş, hatta silahla vurulması bile denenmiş. Nihayetinde bize nasip oldu. İp misinanın ucundaki mepsi ısırdıktan sonra defalarca boynuna dolayınca, kucaklayıp dışarı atması bana kaldı. Tabi bu teori o kaçırılan efsane balıkların hepsinin aynı balık olduğu üzerine kuruldu. Belki de birden çoklar?...
Altın vuruş. :thumb: Bu tosunlar adama jübile yaptıracak cinsten. Maşallah; hem balıklara hem sizlere.