arkadaşlar pazar günü boğaz kireç burnundaydım sadece 1 adet zergana tuta bildim Trollardan balıklar kıyıya gelemiyoki boğaz tamamen trol ağalarıyla kaplı
Tarım Bakanlığına yazdın mı? Gönderdiğimiz dilekçelere katıldın mı? Eğitim şart diyorsun, eğitimi kim verecek, boğazı gırgıra açanlar mı?
çeşitli yerlere yolladığımız maili buraya yollasak faydası olurmu http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx
Başbakanlık (Bimer) e mesaj Arkadaşlar aşağıdaki şekilde başvuruda bulundum.... Umarım duyarlı olan herkes aynısını yapar.... Mutlaka size geri dönmelerini isteyin. Sayın Yetkili ben İstanbul boğazında amatör balıkçıyım, kıyıdan olta ile balık tutan veya tutmaya çalışan, ve bunla arasırada olsa vakit geçirmeyi çok seven bir insanım. Balık tutmak;; akşama kadar yapılan avla eve boş gitmek değil, ara sıra oltaya yapılan vuruşlar yakalanan farklı farklı balıklar ve bunu tutunca sevince boğulan bir sürü insanın heyecanını görmektir. Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle güzelliklerin yaşandığını sanmıyorum ve aynı güzelliklere ileriki yıllarda da sahip olmak istiyorum. Bu sebeple, Boğazda trollerle, ağlarla yapılan tüm avlanma şekillerinin neden durdurulmadığını neden insanların sürekli büyük teknelerle avlandığını merak ediyorum. Tamam avlanacaklarsa Marmara diplerinde Ege, Karadeniz de çok uzak değil açılsınlar, Sizin yapacağınız bir düzenleme bu güzelim manzaranın yıllarca devamını sağlayacaktır. Ancak Benim şikayetimi, talebimi lütfen küçümsemeyin zira benim gibi belki binlerce kişi bu talebi size iletmiştir veya iletmek istemiştir. Bu durumla ilgili yapılan bir çalışma var ise bilgi verilmesini eğer yok ise neden yapılmadığı hususunda bilgilerinizi arzederim, Üye olduğum sitelerdeki arkadaşlarıma bu mesajımı duyuruyorum. Sizden gelen mesajı da paylaşacağım. Saygılarımla. İhsan Koç Başvuru Tarihi: 19.10.2010 11:41:03 / Başvuru Sayısı:465825 Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
Bu da benim başvuru metnim; Sayın yetkili,uzun yıllardır yaşamış olduğum çeşitli illerde kıyıdan veya sandalla amatör balıkçılık yapan,bundan müthiş keyif alan,yaygınlaşması için ciddi çaba sarfeden ,üniversite mezunu bir vatandaşım..Dünyanın bir çok ülkesinde hızla gelişip sportif ve turistik bir çerçeveye oturan,ancak kuralların sıkı sıkıya takip edildiği bir iç mevzuata bağlı olan amatör balıkçılığın , ülkemizin coğrafi koşulları düşünüldüğünde gelişmemesi yaygınlaşmaması için hiç bir sebep bulamıyorum..Ancak sizlerin de sayısız şikayetlerden ve ülke gerçekliğinden bildiğiniz gibi özellikle İstanbul'da trol ve gırgır ağı kullananan ticari gemiler boğazın ve kıyıya yakın verimli balık yuvalarının olduğu hemen yeri istila etmiş ve balıkların üreme oldgunluğuna erişmeden tutulmasına,soyunun giderek yok olmasına sebep olmaktadır.Herşey bir yana sade bir insan gözüyle bile bakıldığında neden bu katliama,kuralsızlığa,çağdışılığa dur denilmediğiniz anlamakta güçlük çekiyorum...Çeşitli bilimsel raporlardan da incelenebileceği gibi denizlerimizdeki canlı stokları her geçen gün azalıyor.Gelecek nesillere balıksız bir sofra bırakmaya doğru adım adım gidiyoruz.Göz göre göre gelen bir felakete başbakanlık yetkilileri ve ilgili birimler olarak seyirci kalındığını düşünüyorum.Beni bir vatandaş ve amatör balıkçı olarak ,şu anki göstermelik uygulamalar kesinlikle tatmin etmiyor...Fikirlerimin farklı olmasını isterdim ancak içim kan ağlaya ağlaya Marmara ve İstanbul boğazı başta olmak üzere denizlerimizin bu katliam karşısında çok değil 10 sene içinde tamamen kuruyacağını ve ilke ekonomisine ciddi bir darbe vurmak üzere balık ithalatının tavan yapacağını düşünüyorum.Kurumunuzun bahsettiğim bu durum ile ilgili yapılan bir çalışması var ise bilgi verilmesini eğer yok ise neden yapılmadığı hususunda bilgilerinizi arzederim. Saygılarımla. Uygar Arslan Tekstil Aksesuarları Ürün Geliştirme Uzmanı
Arkadaşlar bende basvuruda bulundum herkese şikayet etmesini bekliyorum sessiz kaldıkca daha da artacağından korkuyorum sevgilerle... oğuzhan Başvuru Tarihi: 19.10.2010 12:15:42 / Başvuru Sayısı:465938
bende dilekçe yazdım inşallah bir sonuç alınır. Başvuru Tarihi: 19.10.2010 12:19:10 / Başvuru Sayısı:465945 Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
Arkadaşlar herkes birbirine bu mesajımızı iletsin ve ister kendi görüşlerinizi isterseniz yukarıda Uygar Aslan (redarmoni) arkadaşımızın (eline yüreğine sağlık) yazmış olduğu güzel başvurudan örnek alarak mutlaka bimer'e başvuruda bulunsun.... Daha güzel günlere ulaşalım veya daha kötü boğaz manzaraları yaşamayalım. Vesselam...
Buda benim basvurum herkes basvuruda bulunmalı bence.. Başvuru Tarihi: 19.10.2010 12:15:42 / Başvuru Sayısı:465938
Bu kadar duyarlı arkadaşın bir arada bulunmasından gurur duydum.. Benim önerim bu mailleri YETKİLİ KURUMLARA göndermek olmayacak, Hepimiz eminz ki ülkemizde yetkili kurumlar bunları ZATEN BİLİYORLAR ve yolladığımız faxlar ve sorular bunları harekete geçirmeyecek.. Bence yapmamız gereken 3-5 duyarlı köşe yazarı ve 1-2 tv kanalı tespit edip bunları mail ve fax bombardımanına tutmaktır. Yetkili kurumlara defalarca başvuru yaptığımızı söyleyip Bu kişileri harekete geçmeye ikna edebilirsek bunların bir tanesinin rüzgarı bizim hepimizin rüzgarından güçlü olacaktır. Hadi hep beraber bu gazeteci ve tvcileri tespit edip onlar üzerinde çalışalım..
Bende basvuru yaptim cevap gelirse paylasacagim. Bu aralar anadolu yakasinda tavsiye yemli tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?
bu duyarlıklık konusunda bunu dikkate alıcak ve ilgilenicek tek bir tv sunucusu ve abisi tanıyorum ona bir şekilde bunu nuksettirmek ve iletmek gerekir kendisi ugur dündar mutlaka ilgilenicek ve aratırıcaktır
benim star haberde muhabir olarak çalışan kuzenim var konuyu hemen kendisine aksettiriyorum daha önce neden aklıma gelmedi diye kendime kızıyorum hatta
Tayfun Bey'in önerisine katılıyorum, bende gerekli yerlere müraacatlarda bulundum, ama bir Türkiye gerçeğimiz var arkadaşlar, eminimki yüzlerce mail,fax vs gidiyor bu kurumlara, ama dikkate aldıklarını düşünmüyorum, bu ülkede bazı durumların nasıl sümenaltı yapıldığını hepimiz biliyoruz, bu ülkede bazı konularda önlem ancak çok büyük bir kaza, yıkım vs gibi durumlarda alınıyor( minibüs kazası ve sonrasındaki katil minibüsler konusunun ele alınması gibi), bu demek değildir ne yaparsak yapalım, hiç düzelme olmayacak diye ama yurtdışındaki gibi olmuyor ve hala katliam devam ediyor, defalarca düşünüyorum acaba bu ne zaman son bulacak diye ama ümidim bi o kadarda zayıf durumda, sanırım babalarımızdan dinlediğimiz, kıyıdan kepçeyle palamut toplama veya sahilden kofana av hikayelerini bizlerde çocuklarımıza, çapariyle çinekop, istavrit avlardık diye anlatacağız...
şimdi telefonu kapadım kuzenime gerekli bilgileri verdim konu ile ilgili yazılan dilekçelerin örneklerinide gönderdim dilekçelere adam akıllı cevap alamadığımızı ve bu gırgırlara herhangi bir cezai işlemin uygulanmadığını bu konu ile ilgilenip bizim haykırışlarımızı ekranlara taşınmasının gerektiğini söyledim kendisi konu ile hemen ilgileceğini söyledi
burası güncel kıyı raparları değilmiydi? ama rapor adına hiçbirşey göremiyorum adminlere sesleniyorum rica....
Star habere vereceksiniz ama hukumetle bildigim kadariyla onlarin arasi bozuk siz kanal 7 veya samnyolunda tanidiginiz varsa o zaman bir tedbir alinir. Hem ugur dundarin yaptigi haberlerin cogunun asilsiz oldugu kanisina vardim kendimce neden diye sorarsaniz denizcilikle ilgili yaptigi haberlerin hepsi yalan dolan
emirgan'da yaşadığım olay...!! arkadaşlar merhaba az evvel emirgan sahilden geldim, yaşadığım olayı sizinlede paylaşmak istedim ki başka bir arkadaşında başına gelmesin, yemli dip olta attığım yerde kıyıdan 3-4 metre öteden geçen kendini bilmez bir tekne sayesinde, tripodum suyu boyladı, olta suya tam düşecekken son anda tuttum,fakat bu seferde elimi misina doğradı. emirgan ve civarı balık tutan arkadaşlar, kendini bilmez bu tekneyi görünce dikkatli olsunlar, beyaz-kırmızı çizgili bir tekne dikkkatinize.