Arkadaşlar bir dilekçe hazırladım, eksikleri ya da yanlışlarını birlikte tesbit edebilirsek, derdimizi de daha iyi anlatırız. Denizcilik Müsteşarlığı Genel Müdürlüğüne 26/ 11/ 2008 Tarım Köy İşleri bakanlığına bağlı, kkgm' nin 2/1 numaralı ticari balıkçılık tebliğindeki, trol yasaklarına uyulmadığı görülmektedir. Defaten yapılan şikayetlere rağmen, bunun önüne geçilememiş ve denetim zaafının söz konusu olduğu düşünülmeye başlanmıştır. Bir amatör balıkçı olarak, uymamız gereken kurallar bütünü olan 2/2 Amatör Balıkçılık tebliğlerini korumak için üye olduğumuz balıkçılık platformunda, üç-beş iğnenin hesabını sorar, boy limitlerinde üç-beş cm kural dışına çıkan avları bile yayınlamaz iken, 2/1 numaralı Ticari Balıkçılık Tebliğlerinde belirli kurallar ile kullanılması serbest bırakılan trol uygulamasının, trol ile avcılık yapan, bir kısım balıkçılar tarafından ihlal edildiği, yalnız balık popülasyonuna değil tüm deniz florasının yok olmasına sebep olan bu ihlalin, yapılan uyarı ve yetkili birimlere bildirilen şikayetlere rağmen ne yazık ki önüne geçilemediği görülmüştür. Bu günümüzü ve geleceğimizi tehdit eden, deniz yaşamını durma noktasına getirecek bu kanun tanımazlığa dur denmesini, tarafınızdan gerekli denetim ve uygulamalara ağırlık verilmesini önemle arz ederim. .......................
Sevgi Aşkın, Denizcilik Bakanlığı kurulması konusunda sana katılıyorum. Uygun olursa, bu kampanyayı başlatmış iken, kampanya dahilinde bu konu ile ilgili ayrı bir dilekçe örneği hazırlayıp, pc başına oturmuşken onu da gerekli mercilere, hatta partilere e-posta ya da faks aracılığı ile gönderelim. O dilekçeyi de senden bekiyoruz, hadi bakalım Zaman kolları sıvama zamanı olsun hepimiz için
Degerli arkadaşlarım...konu ile ilgili üç avukat arkadaşım ile görüştüm...konu..onlarında branşı olmamasına ragmen yaptıkları kısa araştırmanın sonucunda....konunun daha önce sonuçlanan emsal teşkil etmemesi....ugulamada etkin sonuç alınabilmesi için dilekçenin sunulacagı makamında net olmaması nedeniyle...bana tavsiye ettikleri makam..T.C.B.M.M. DİLEKÇE KABUL KOMİSYONU...ve ben biraz önce bu komisyona bizzat telefon açarak..konuyu ilettim....aldıgım cevap..daha önce başka makamlara veya ilgili kurumlara böylebir başvuru yapıldımı....eger yapıldı ve sonuç alınamadıysa....bize gurubunuzun adına..yetkilendirilmiş birkişi ..daha önce yapılmış başvurunun eklendigi bir ön yazıyı göndersin...daha sonrada ister tolu halde isterseniz tek tek dilekçelerinizigönderebilirsiniz ...biz burada inceleyip ilgili makamlarla iletişime geçmekteyiz denmiştir...dilerseniz sizlerde( TCBMM dilekçe kabul komisyonu) internet sitesini bir inceleyin..sanırım faydası olacaktır
Merhaba Arkadaşlar, Sanırım tekerleği çevirecek ilk hareketi sağladık gibi geliyor bana.Hepinizin yazdığı mesajları büyük bir hevesle okudum,her birinizin fikirleri bu işin amacına ulaşmasını sağlayacak nitelikte,tebrikler.Dün kampanyanın ana fikrini yazdıktan sonra,iş nedeniyle tekrar siteye giremedim,henüz fırsat bulabildim,bence epey yol alınmış bile.Fakat üstüne basa basa tekrar söylemek istiyorum;Bakın arkadaşlar,Cumhurbaşkanlığı`na,Başbakanlık`a,ve Denizcilik Müsteşarlığı`na ayrı ayrı,ilk önce posta yolu ile,daha sonra faks veya mail yoluyla göndermeliyiz dilekçelerimizi en başta söylediğim gibi.Bu dilekçeleri iki nusha halinde yazalım,bir nushası bizde kalsın,diğer nushaları erinmeden,postahaneye gitmeyi gözümüzde büyütmeden halledelim bu işi. Bu kampanyanın sürekli gündemde tutularak,bütün üye arkadaşların ve site ziyaretçilerinin görmesini ve katılımının sağlanması konusunu dün Admin arkadaşa mesajla bildirdim,eminim işlerinin yoğunluğu sebebiyle bu mesajımı okuyamadı henüz cevap alamadım çünkü.Eminim onlarda bu konunun ehemniyetini gayet iyi biliyorlar,gerekeni yapacaklardır. Sevil Hanım, Yazmış olduğunuz dilekçe örneği gayet güzel,ama bunu biraz daha ayrıntıları belirtir bir şekle sokabiliriz,dip trolü konusunu da belirtebiliriz mesela;dip trolünün ne kadar zararlı olduğunu ıspatlayan akademik raporları dilekçeye ek olarak koyabiliriz bunun için Yakup Erdem Hocamdan destek alacağımızı sanıyorum ben kendisine mesaj yazdım,sanırım o da iş yoğunluğu sebebiyle girmedi henüz siteye.
Teşekkürler Yaşar Kaptan Bu durumda daha önceden gönderilmiş dilekçelerin ortaya çıkması gerek. Bir çoğumuz e-posta kutularımız doldukça siliyoruz ve bunları bulamayız. Elinde gönderdiği dilekçeyi saklayan arkadaşlarımız varmıdır acaba? Yoksa önce karar verdiğimiz yoldan gidip, sonrasında da bu dilekçeler ile TCBMM dilekçe kabul komisyonuna mı başvursak
Sinan Bey bu dilekçeleri postahaneden göndermenin daha sağlıklı olacağını mı düşünüyorsunuz? E-mail ile de sonuç alınamaz mı? Dilekçe üzerindeki değişiklikleri elimden geldiğince düzenlerim, hatta bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yakup Hocamızın raporları da eklenirse, sanırım daha güçlü bir dilekçe olur, haklısınız
Merhaba Sevil Hanım, Önce şu dilekçeleri bir gönderelim hayırlısıyla,eğer dilekçelerimiz kabul görmez ise ondan sonra TCBMM dilekçe kabul komisyonuna da başvururuz.Bu ülke bizim ülkemiz,bütün kurumlar bizim için,yeterki hakkımızı doğru yollardan arayalım.
Mantıklı olan öncelik bu zaten Çünkü yukarıda da dediğim gibi zaten eski dilekçeleri bulmak zor, hatta imkansız. Önce gönderilmiş dilekçelerimiz olsun ki ikinci aşamada TCBMM ne elimizde kanıtlarımız ile başvururuz. Yakup hocamızın raporlarını da ekledikten sonra, gönderilecek her birimin adresleri ile birlikte, her birim için, ayrı ayrı dilekçe örneklerimizi yayınlarız. Hepimize kolay gelsin
Evet Sevil Hanım, aynen dediğiniz gibi dilekçeleri kesinlikle posta yoluyla göndermeliyiz,ben bunu her fırsatta vurguluyorum,en başta konuyu açarkende vurgulamıştım.Çünkü;Bir devlet kurumuna gelen yazılı dilekçenin diğer bütün yollarla (e-mail,faks vs) gelen dilekçelerden daha etkili olduğunu gayet iyi biliyorum.Bu dilekçeleri iki nüsha,biri bizde kalacak şekilde hazırlayıp yollarsak çok daha iyi olur.Yazılı dilekçe ili başvurular yapılmalı,diğer şekilde gelen dilekçelerin akıbetinde karışıklık olabilir,söz uçar yazı kalır.Bunu bir kamu kurumu çalışanı olarak iyi biliyorum,ve bizde yazılı dilekçe ile yaparsak bu işi çok daha etkili olacağından eminim.Yakup Hoca mın raporlarını ve daha başka akademisyenlerin raporlarını da dilekçeye ek yapacağız.Bir örnek de ben göndereceğim dilekçeyle ilgili,ama Yakup Hoca nın bunu daha iyi yapacağını tahmin ediyorum.
Evet,bütün arkadaşlar çalışmalarını bu şekilde yoğunlaştırsınlar,böyle en yüksek verim alınacaktır inşallah. Fakat bu konun sürekli gündemde tutulması ve üye arkadaşların ,site ziyaretçilerinin katılımının sağlanması için site yöneticisi arkadaşlara yazmış olduğum özel ve genel mesajlara henüz bir cevap alamamış bulunmaktayım.İş yoğunlukları sebebiyle henüz mesajları okumamış olabilirler.Eğer telefonla ulaşma imkanı olan arkadaşlar varsa lütfen bu konudan kendilerini haberdar etsinler.
Dilekçelerimiz hazırlanınca, bu kampanya için ayrı bir konu açacağım ve yönetimin bu kampanya ile ilgilendiğini biliyorum, Sennur ile telefonda bu konuyu dün gece görüştüm. Mesajında da belirttiği gibi destek olacak. Şu an nette olamadığı için cevap alamadınız. Ben kendisine, müsait olur olmaz en kısa sürede telefon ile ulaşacağım.
Sevil Hanım, Teşekkürler,Bu kampanya eğer başarıya ulaşacaksa,sizin gibi özverili arkadaşlarımızın sayesinde olacaktır.Bugün Admin e tekrar bir mesaj attım konunun gündemde tutulması için,eminim destek vereceklerdir.
Sizin gibi fikir babaları olduğu sürece, zaman zaman ümitsizliğe de kapılsak, yine de bir tepkisel ruhumuz depreşiyor Dediğiniz gibi ülke bizim ülkemiz! Bir ateş yaktınız, el birliği ile umarım daha da alevlendirerek yürürür, amacımıza ulaşırız
Merhaba Yuvarladığımız kartopunun büyüdüğünü görmek bile beni şimdiden heyecanlandırıyor.Gerçi dereyi görmeden paçaları sıvamamaktan yanayım,fakat eğer bu işi başarırsak yani dip trolünü yasaklatabilirsek bu ülkeye öyle büyük bir iyilik yapmış olacağız ki;trolü avlanma yöntemi olarak benimseyen ve bu işten para kazanan insanlara bile faydası olacak,çünkü denizlerimiz balık kaynayacak dolayısı ile kendileri de bu işten en çok nemalananlardan olacak.En son kendimizi düşünüyorum yani biz amatör balıkçıları,bizlerde balığın her türlüsünü,nesli tükenmek üzere olanları bile çünkü kısa zamanda hepsi hızla çoğalacaklar ,kıyıdan ve ya tekneyle avlayabileceğiz.Yakup Hocamla irtibattayım en kısa zamanda akademik raporları sizlere ulaştıracağız,gerisi her üyeyi bu işten haberdar edip sitede yayınlayacağımız dilekçeyi çıktı almalarını ve altına imzalarını atıp postalamalarını sağlamak olacak.Hepimize kolay gelsin.Görüşmek üzere...
Sabırsızlıkla bekliyorum raporları Yeni açılacak konu için de şööyle dikkat çekecek bir başlık düşünüyorum Bu konuda da tüm yardım ve desteklere açığım. Konu benim konum değil, hepimizin konusu olacak!!! Okuyup geçmeyiniz lütfen
Son durumumuz şu. Şu anda akademik raporları bekliyoruz. Dilekçelerle birlikte sitemizde yayınlayacak arkadaşlarımız ve bizler de bunları gerekli mercilere posta yolu ile (iadeli taahhütlü olursa daha iyi olur sanırım) ileteceğiz. Elbette bunun yanında mail de gönderirsek hiçbir şey kaybetmeyiz. Ne kadar çok üstüne gidersek, o kadar kazancımız olacaktır. Dilekçe örneği ve raporlar geldikten sonra, biz kendimize düşen görev olarak, dilekçe ve raporları tüm üyelerimizin mail adreslerine göndereceğiz. Bunun yanısıra, tüm dernekler, diğer forumlar ve balıkçılık gruplarına da kampanyaya katılmaları için bizzat göndereceğim. Bunun dışında kampanyayı başlatan arkadaşlarımızın ricası olduğu takdirde, yapılması gereken ne varsa yardımcı olmaya çalışacağız. Şu andaki durumumuz budur. Raporları beklerken, sadece birazcık daha sabır arkadaşlar.
Merhabalar, Harekete geçmek için raporların gelmesini bekliyoruz.Yakup Hoca`mın işleri çok yoğun olduğu için bize dönemedi herhalde ama eli kulağındadır.Biraz sabır edeceğiz bu hayırlı iş için,hep birlikte üstesinden gelmek dileğiyle,hoşçakalın.
Bu konuda forumda pek çok yazı var. Konunun tam ve doğru anlaşılması için bunlardan birini aşağıda iletiyorum.