Genel Konular kategorisinde paylaşıma açılan diğer konular daha fazla aktif olduğundan, bu konu çok fazla güncel kalamıyor ve çok kısa bir sürede sayfa gerisine düşüyor. Başka bir kategoriye taşınmasını teklif ediyorum. .
Arkadaşlar 3 gün önce ilikleri kan yapmayan 9 yaşındaki bir çocuğa trombosit verdim.Sadece aynı kan grubunu taşımak da yetmiyor.Kandaki bazı değerlere bakıyorlar.Bunun yanında damar büyüklüğüne de bakıyorlar.Yani aynı kan grubunu taşıyan 10 kişiden yalnızca 2-3 kişiden trombosit alabiliyorlar. Benim kan grubum B rh +.Trombosit kanı vermek zor değil.Sadece her iki kolunuza da kablo bağlıyorlar.2000 cc civarında kırmızı kandan, 450-500 cc civarında trombosit ve plasma çıkarıyorlar.Geri kalan kanı yani 1400 cc civarında kırmızı kanı sol kolunuzdan tekrar size veriyorlar.Bu işlem 1 saat falan sürüyor ve normal kan vermede olduğu gibi 3 ay beklemenize gerek yok.Vücut trombosit ve plasmayı 4 gün içerisinde tekrar üretebiliyor.Yani anlayacağınız 4 gün arayla trombosit verebilirsiniz.
Arkadaşın kardeşine acil şifalar diliyorum.Kan verecek arkadaşlarda : - aids, frengi, belsoğukluğu gibi hastalıkların - uyarıcı madde bağımlılığının (esrar, eroin, kokain) Sigara dahil değildir.Sigara içenler kan verebilirler. - Sedef hastalığının Bulunmaması gerekiyor.Ayrıca son 3 gün içerisinde içki içmemiş olmanız da gerekiyor.A rh + kan grubunda bulunan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışsınlar lütfen.
kardeşim allah hayırlı şifalar nasip etsin bende 1999 senesinden buyana trombosit tedavisi görüyorum o morarma ve burundan ağızdan kan gelmenin zorluğunu bilirim hayırlı şifalar dilerim