Tubertini Gorilla Uc-4 Kandirmcasi

Konu, 'Misinalar' kısmında casper73 tarafından paylaşıldı.

1. LapinCash

LapinCash

Anladım teşekkürler..

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Tecrübe

Satıcıya çok güvenmemk lazımdır çünkü satıcı kişiler sattığı her ürünü kullanamazlar. Kullananlar biziz ve en değerli olan kendi aramızda paylaştığımız bilgi alış-verişleri olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde malzemecime gitti malzemelere bakıyorum. Malzemeci dediki ;
    -Murat bir misina geldi harika
    -Tamam bi bakayım abi
    Hemen raftan çıkarıp büyük bir misina makarası eline aldı.Başladı kenarında testere gibi kesmeye .kestide. :confused: Bende gittim en ucuz misinayı aldım elime ;
    -Bi de bunda deneyelim abi dedim (Araştıma yapmasını severim ya.. :) )
    Baktık onuda kesti.:eek: Sonradan söyledi bu ürünü pazarlayan kişinin bir gösterisiymiş. Burdan şunu çıkatıyoruz; Kendi tecrübemiz ve forumdaki bilgiler çok değerlidir. Kıymetini bilelim ;)

3. 30427

30427

Murat Abi çok doğru şeyler söylemişsin.

Özellikle misina konusunda satıcılardan tavsiye almamak gerek. Adamların misina tavsiye ederken göz önünde bulundurdukları tek kriter maalesef çeker. Kimsenin misinanın hafızasıyla, sertliğiyle, görünürlüğüyle, sürtünmeye-güneşe dayanıklılığıyla ilgilendiği yok. Madem çok çekerli kopmayan bişeyler lazım saralım çelik telleri yaslanalım arlamıza. Balık onuda kopartacak değil ya.

Yüzlerce lira verip makineler alıyororuz ama makinelerin en büyük nimeti olan kalama özelliklerinden bihaberiz. Adamlar 20kg testli misinalarla 200-300 kiloluk marlinler yakalıyor biz hala 1-2 kiloluk balıklara takım kaptırıyoruz. Sonrada beş para etmez misinalara "çekeri var" diye avuç dolusu para veriyoruz.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İşte olayın ana teması bu şekilde özetlenebilir.

1- Çeker, vasat bir kavramdır balık avı üzerinde etkisi zayıftır.

yüksek çeker=maksimum sertlik ve hafıza
    düşük çeker=minimum sertlik ve hafıza

Bu iki denklem arasında kalmayı başarabilenler de kaliteli misina oluyor arkadaşlar.

2- Makinanın kalaması kullanılmaksızın, makinanın bilyasıymış torkuymuş, tur sayısıymış hiçbirşey ifade etmez. En kaliteli makinayı alıp sırf büyük balık çekmek adına odun sertliğinde ve çekeri yüksek misina sararsanız, sadece deniz kenarına inip serinlemiş olursunuz.

O yüzden misina seçimlerimde kullanacağım misinaların daha çok makina üzerindeki kullanım konforuna önem veriyorum. Zorlanmalarda deforme olmuyorsa, çizilmelere dayanıklıysa, güneşi görüp deniz suyunu yediğinde rengi matlaşıp kırılganlığı artmıyorsa, hafızası düşükse(hafızasız mono misina diye birşey yoktur, hepsi eninde sonunda gam yapar) bunların yanında vasat bir çekere sahip olması benim için fazlasıyla yeterli.

5. Wel-Kiej

Wel-Kiej Ozan Kalınağaç

Favori Kamış:
    Remixon Nero 300
    Favori Makine:
    Remixon Weekeend 50R
    En İyi Avı:
    Rüyamdaki o kocaman turnalar:)(Halbuki tatlı suda hiç avlanmadım)
    Bi de silikon misinalar var onlar nasıl oluyor?Bende alba star marka 0.40 silikon misina var.Çekeri 11 kg, çok zor gam yapıyor,hiç esnek değil ama suda çok rahat gözüküyor ve düğüm atmak biraz zor.Acaba derin su avı için yapılmış olabilir mi?

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    hiç bir zaman bir balıkçı mağazasına gidipte hangisi demedim ve esnaf ne derse desin istediğimi aldım.

Mustad iğne alayım dedim aldım yerıne başka marka var desede aldırmayın istediğinizi alın.

misina konusu zatenkabus bir konu her esnafın muhakkak yenı bir misinası vardır yeni geldi ağabey dedirtecek ama yok arkadaşım bana t-1 trabucco ver demek lazım

kısaca ne bılıyorsak en ıyısını biz biliriz. balıkçı dukkanlarındakılerın çoğu ellerine olta almışlarmı acaba?

7. king_barracuda

king_barracuda

ben burda firmanın bir hatası olduğunu düşünmüyorum..

zira sizde demişsiniz üzerinde öyle bir ibare yok .

ryobi yi üreten firma malum uygun fiyata ürünler getiriyor.

o sizin aldığınız makaranın kar marjı diğerinden yüksektir. diğerinden 4 lira kar kalıyosa bundan 7 lira kar kalıyodur.

patronda stoklarımızda çok var gelene bunu önerin alsın diyodur.

satışcı işine gelince.

kariyer.nette satış elemanı arayan milyon tane ilan var. türkiye bir salı pazarı olmuş üreten yetenekli insanlara iş yok. satan insana iş var.

size altın kaplama demediğine dua edin bence.

ben kervan mağazasında çalıştım .. şu inlü lüks mağaza.

ürünlerin hepsi çin malı ve torna ile yapılıyor.

koltuk takımı çok saray işi gibi duruyor türkiyeye geliişi 350 tl ...

mağazadaki satışı 13 milyar....

satarken sölenen .. el oyması el işciliği massive ahşap .türkiyede sadece 3 tane var:D:D:D

patron ne derse eleman onu yapacak yapcak bişi yok

8. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    satıcıya %100 fc mi diye sorularak alınan bir misinada hata neden bizde olsun.
    neticede bilmediğimiz kullanmadığımız misina. ilginç olansa bu hafta sonu bunu satıcıya söylediğim halde hala %100 olduğuna ısrar etmesi. bende fazla üstüne gitmek istemedim.

9. king_barracuda

king_barracuda

hata sizde demmeiştim ben firmanın hatası olduğuna inanmıyorum demiştim.

zira firma üzerine bir ibare koymamış .. .

satıcı konusuna gelince belirli yaşlara geldik sürekli alış veriş yapmadığımız yerlerdeki satıcılara itibar etmemeliyiz işde burda hata oluyor.

zira bir araba almaya gittiğinizdede abi hepsi orginal km kaza yok çürük yok der satıcı . servise sokarsın araba takla atmış komple boyalı çıkar.

sizi tenzih ederek sölüyorum ancak bizim insanımız yakınmayı çok sever. o bana böle yaptı bu bana şöyle yaptı .. peki icraat sıfır

yani bana böle böle bişi sattırlar makarayı sakladım fişiyle. 1 hafta yada 3 gün sonra götürdüm satıcıyada dedim sen bunu bana böle böle diyerek sattın alakası yok bunu alıyosun farkını verip bildiğim markayı alıcam diye. ve alıp .
    bunuda bizimle paylaşsaydın bence çok süper olurdu .. daha ders verici olurdu hakkını alabilmek adına.

bence halk olarak yakınmayı çok sewiyorum arkadaşlarımıza forumlara internet sitelerine sürekli bişileri şikayet ediyoruz. ama asıl kazık yediğimiz yere g ittinizmi dendiğinde vaktim olmadı çok uzak . bidaha yüzyüze gelmek istemiyorum deyip kestirip atarız.

sözlerim yanlış anlaşılmasın zira kötü bişi dediğimi sanmıyorum ustalarım bana katılacaktır rastgele

10. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Gorilla FC misinayı bu yaz yemli avlarımda kullandım ve oldukça memnun kaldım. FC misinalara göre çok yumuşak ve başka bir sorunu da yok. 100% görünmez misina olabileceğine inanmıyorum. Ayrıca 100% FC misinalar çok sert ve düğüm bağlamak için kullanışlı değiller. Sadece rapala bedeni olarak iş görüyorlar.

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    %100 fc misinalarla iğne bağlaması, düğüm atması bile bir dert. Tekneden uzun olta tarzı bir takım kullanıyorsanız eyvallah. Misina hep aynı yönde gergin olduğundan deformasyon, gamlanma vs. olmaz. Ancak iş kıyı takımlarına geldiğinde işin rengi değişiyor. Bu yüzden şahsen kıyı takımlarında %100 fc yerine, fc kaplamalı monoları tavsiye ederim.

Fc kaplamalı monolar tam olarak mono ile %100 fc ler arası bir karaktere sahipler. Saf fc ler kadar kırılgan ve sert değiller, monolara yakın çeker değerindeler. Tek sorunları fc kaplamanın kolay çizilir bir yapıya sahip olması. Bunu da dert etmemek lazım zira zaten fc kaplamalı olan misinaları beden-köstek olarak kullanıyoruz. Herkesin kendi zevkine kalmış ama ben bir kullandığım takımı sarıp ikinci defa kullanmam. İğneleri kurşunu ayırıp misinaları parça parça eder atarım. Hatta beraber av yaptığımız arkadaşlar bilirler. Ben takımlarımı, misinaları şekil almasın diye av esnasında yaparım.

12. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    bende zaten bu misinanın yumuşak olmasından şüphelenip araştırmıştım :)