Tuggin & Zucchero & Erdem Utuk & Stanlyy Ankara turna avımız... :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Herkese selamlar...

Uzun süredir istediğimiz ve bir türlü denk getiremediğimiz toplu avımızı nihayetinde pazar günü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. :)

Katılımcılar: Tuğgin abi (Tuggin), Bora abi (Zucchero), Armağan abi (Erdem Utuk) ve ben (Stanlyy).

Detaylara gelirsek, hafta içi hem tanışalım, hem detayları konuşalım niyetinde gerçekleştirdiğimiz akşam sohbetimiz, muhabbetin güzelliği ile mekan sahipleri ışıkları kapatıncaya kadar sürmüştü. :)
    Pazar sabahı Armağan abi ile 5 civarında buluşup ekmeklerimizi, poğaçalarımızı ve diğer eksikleri tamamladıktan sonra yola çıkıp, yol üzerinden Bora abiyi de alarak avlağa doğru devam ettik.
    Sonra Tuğgin ve Birkan abi ile de yol üzerinde buluştuktan sonra sabah 6:30 civarında meramıza inmiştik.
    Hafta içi yaptığımız forum yazışmalarının ve akşam sohbetinin hepimize verdiği gaz ile herkes bir eline oltası, diğer eline birer adet poğaça aldığı gibi kendini suda buldu. :D
    Dönüşümlü olarak 2 gruba bölündüğümüz avda, ekibin yarısı kenardan atarken diğer yarısı da bot üzerinde olmak üzere bütün gölü karış karış taradık.
    Hepimizin bildiği ve fazlasıyla verimsiz geçen bu son günler mallesef bize yine tersini göstermedi ve herkesin getirdiği envayi çeşit kaşıklar, her metreden dalarlı ve avcılığı ile kendini ispatlamış sahteler kullanıldıysa da maalesef gönlümüzde ki trofeyi bulamadan avımızı sonlandırdık. :)
    Ancak balık dışında havanın Aralık ayına rağmen bize bağışladığı sıcaklık sayesinde muhteşem bir gün geçirdik.
    Ateşimiz yakıldı, semaverimizde çaylar demlendi ve Armağan abinin müthiş sucuk ekmek ziyafetinden de geri kalmadık. :)
    Kısacası kendi adıma Ankara'da ki son tatlı su maceramı bu muhteşem buluşma ile bu senelik sonlandırdım.
    Forumda başlayan küçük tebrikler ve selamlaşmalar artık yerini dostluğa ve abi kardeşliğe bıraktı. :)
    Av sırasında yeri geldi herkes birbirinden bilmediği şeyleri öğrendi, yeri geldi Birkan abinin sohbeti başta olmak üzere çok keyifli şeyler dinledik. :)
    Akşam suyunda son bir saatte yakaladığımız olta hareketliliği ile küçükte olsalar ufaklıklarla oynama şansını da elde ettikten sonra dönüş yoluna geçtik.
    Bu güzel organizasyon için katılan bütün abilerime teşekkürlerimi eder, devamının uzunca yıllar gelmesini dilerim.

Fotoğrafları aşağıda sizlerle de paylaşıyorum...

Okuyan herkese şimdiden teşekkürler, keyifli avlar dilerim... :) :)

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Adaşım av bereketli olmasada, ortam ve muhabbet on numara olmus.. balik bir olur bir olmaz ama bu dostluk baki kalir insallah..

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Ortam çok güzel , keyifli zaman geçirmişsiniz. İnşallah aradığınız balıkları birdahaki sefer alırsınız.Rastgelsin..

4. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    havalar soğudu balık çekilmiştir diplere artık. buna rağmen balık yakalamışsınız ,artık mayısa hazirana kadar sezon kapanır. bu arada sahten ne marka ?

5. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Fatih esas ben sizlere teşekkür ederim bu güzel gün için...

Mekandaki bir bohçacı ile olan muhabbetimizi de paylaşmak istiyorum...

Bohçacı Rastgele
    Biz Rastgele
    Bohçacı Var mı birşeyler?
    Biz Yok. Sizde var mı?
    Bohçacı Var
    Biz Büyük mü?
    Bohçacı Küçüğü vurmuyo ki zaten..
    Biz Bi görebilir miyiz?
    Bohçacı livarı kaldırır ve 30 cm civarındaki 3-4 turnayı gösterir...En ufak boy livarın dibini dahi doldurma yan
    turnaları görünce nasıl baktıysak artık...
    Bohçacı Siz bunları almıyor musunuz??
    Biz HAYİR!!

Maalesef Bohçacılar bu kalem kadar turnaları almaya devam ettikçe yakın geleceği dahi karanlık görüyorum

6. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yanlışlıkla iki kez gönderdiğim için 2. mesajı kaldırdım...

7. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster 3.00 15-50
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    Batı Ankara'da bir yer galiba:)

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Fatih tebrik ederim amacınıza ulaşmışsınız çay,sohbet birde turna daha ne olsun.
    İ.Ş. bizde yarın ırmağa gidip sezon finali yapacağız bakılm???
    Fatih birde kendini ispatlayan önereceğin sahtelerin kısa yolunu eklede bizde bakalım, yanlız kıyıdan at-çeklik olsun sahteler.

9. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Güzel bir kaynasma olmus :) Bu arada kıyıdaki kayaların uzerınden olta atan abinin yeri benim yerimdir oradan olta atmayı çok severim... :)

10. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Evren,Birkan ve ben le başlayan turna maceramız bu sene de dahil ücüncü sene ye
    girmişti.İcimizden Evren herzaman daha meraklı olmuştur turnaya .Av öncesi forum
    ları okur hava durumuna bakar ,bizde o bilgiler dogrultusunda farklı meralar denerdik.
    Bana her zaman " abi bizde yazalım,fotograflayalım bu avlarımız yayınlayalım "derdi.
    Bende bu istekler dogrultusunda balık avı net ailesine ilk raporumu burdan yayınlamıs
    dım .ilk rapordan sonra hergün yeni cevaplar geliyor yeni yüzler tanıyor yeni bilgiler
    ögreniyordum .Bazı arkadaşlarla daha koyu sohbetlere dalıp aynı yöne baktıgımıda
    hissedince daha da kaynaşıp arkadaş olduk.
    İşte bu hissiyatlar dogrultusunda Bora,Armagan ve Fatih le cok cabuk bir zamanda
    tanışıp daha uzun yıllar sürecigine inandıgım av arkadaşlıgımızı başlattık .her biri
    birbirinden degerli 3 pırlanta ruhlu avcı .Gerek kullandıkları malzemeler gerek av bilgi
    leri üst seviyede .(kamışımı ve makinemi hemen değiştiriyorum )
    Av günü meraya yaklaşınca hafif offroad lu yerlerden gectik .Armaga nın pratik ızgara
    sucukları ,Boranın hızla hazırladıgı caylar ,av sohbetleri enfesdi.
    Avın bereketi yeterli olmasada biz her tat dan biraz biraz aldık diye düşünüyorum .
    Önümüzdeki sezona kış boyu malzemeler le ugraşarak hazırlanırken siz 3 pirlanta
    avcıyıda kurdugum hayaller içinde yaşatacagım söyleyim .
    Katılan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım ,
    Saygılar ,Sevgiler

11. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tuğgin,
    Yüreği balık sevdası için atan sizin gibi birbirinden değerli arkadaşlarla tanıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. İlk kez hep birlikte bir faaliyette bulunduğumuz halde sanki 40 yıllık bir mazimiz varmışcasına organize ve düzenli bir ekip olduk... Güldük, eğlendik, öğrendik, öğrettik... Bence tek kötü yönü turna sezonu başında değil de sonunda bunu gerçekleştirmemiz oldu. İnşallah birlikte nice sezonlara...

12. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Harika resimler belegesel gibi olmuş süper :)

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Hooop, buradayım. Fatih bekledim bekledim yazmadın raporu, sonunda gece yazmışsın. Şimdi resimleri yüklüyorum. Bora, Birkan abi, Tuğgin abi ve sana çok teşekkür ediyorum. Bol aksiyonlu bir gündü. Balık avından ziyade offroad tadında geçti.
    Bora bu arada elimdeki balığı görüyorsun değil mi? Botta tuttuklarımı belgeleyemedim ama, neyse.
    Bak bunun resmide var:)
    Anladın sen onu:)
    Bu sefer Allahtan Fatih kardeşim yanımda sonuncuyu resimleyebildim :D

Şimdi resimler:

1.Sevgili Birkan ve Tuğgin ağbilerim ciddiyetle hazırlanıyorlar.

2.Evet, işte tam bu nokta önemli, Tuğgin abi o özel düğümünü atarken. düğüm tam bir sır. Tuğgin abi, sakın bizden başka kimse ile paylaşma bu düğümü.

3.Fatih ve Bora, düğümlerini akşamdan attıkları için hemen yola koyulur, ama yolun sonu kötü:D Fatihin çizmeleri su ile dolar ve Fatih boğulma tehlikesi atlatır ve ava yalın ayak devam eder:)

4.Biraz manzara. Üçüncü resimi çok beğendim. Ne yalan söyleyeyim kendimi takdir ettim vallahi:)

5. Sonra ekip acıkır ve yorulur, balık olmasada çay ve yemeği hakettiğini düşünür.

6. Hepimiz çok sayıda sahte, kaşık ve silikon denedik, aşağıdakiler benim denediklerim. fatif ve Bora en az bu kadar, Tuğgin abi ise bunun 2-3 katını denedi. Ama sonuç 6 ufaklık. Neyse sizlere rastle dostlar. Allah'a emanet olun. Güzünüzden gülücükler eksik olmasın.

Fatih, bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim. İnan ayın 12'sinden sonra ben yatağımda rahat uyuyacağım. Çünkü sen Asker olacaksın kardeşim. Senin sayende sınırlarımız güvende olacak:D :D

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER:thumb:

14. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan,
    Bir dahaki sefere Tuğgin'in pozu gibi güzel bir fotoğraf isterim...

Balık işine gelince o fotoğraf Fatih'in "Tuttuğum balığı ve oltayı tut da bi resmini çekeyim" dediği an di mi :D

15. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Hocam, çok pratiksin vallahi:)
    Ne diyeyim bilemiyorum ki:)
    Ama üzülme, diğer avda sen de yakalayacaksın, benim sana inancım tam:D
    Resim ne demek, senin canın sağ olsun kardeşim.
    Bundan sonra perch, sudak, kefal.
    Bol resimli ve aksiyon dolu avlar olacak.

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Fatih, gittikten sonra muhabbet falan derken balık bir ara unutuldu bile diyebilirim. :)
    Avların bereketli,oltan hep dolu olsun... :)

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Bu sene en azından benim için böyle bitti ama kısmetse aynı ekip ileride sezonu çok güzel bir şekilde açacağımıza eminim...
    Berekli avlar dilerim...

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında özellikle sabahları su üstünde avlanan turnalarla mükemmel bir hareklilik mevcuttu ama gelenlerin hepsi 25-35 cm arasında.
    Sanırım büyük ve anaç balıklar söylediğin gibi dibe çekilmiş durumdalar.
    Sahtenin markası Strike pro...

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Demek ki adama 70-80 cm bir şey denk gelse, oltayı suya atıp kaçacak her halde. :D :D

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim yön kavramım pek yok maalesef ;)