Sevgili dostlar, kısa olarak imla kurallarının en can alıcı ve en çok hata yapılan bölümlerini ekledim. Yazılarımızı yazarken biraz daha duyarlı ve dikkatli olabilirsek Türkçe'mizi gerçek anlamda kullanmış oluruz. En azından bu kadar ki bölüm için elimizden geldiği kadar dikkat edelim. 1-Türkçe'mizi yazarken yaw gibi kısaltma ve İngilizce harfler kullanmıyoruz.Kelimeleri yutmadan yazıyoruz. Diyo,bi,deyiştir,sohpet(Yanlış) Diyor,bir,değiştir,sohbet(Doğru) 2-Noktalama işaretleri sözcükten sonra, ara vermeden konur. 3-Noktalama işaretlerinden hemen sonra da bir boşluk bırakılır. 4- Genelde, "ile" bağlacı "i" ile biten bir kelimeyi izliyorsa, iki "i" birleşip "y" olur (ilgiyle). 5-Bile, dahi anlamında "da" ve "de" ayrı yazılır. (ahmet de gelecek) (onun da arabası var) 6-Mülkiyet belirten "-da, -de, -ta ve -te", bitişik yazılır. (bilgisayarda mp3 dinlerim) 7- İlgi eki "-ki/-kü" (sanki benimki/dünkü) kelimeye bitişik, bağlaç "ki" (baktım ki) ayrı yazılır. (geziyordum ki) (ben yapmadım ki) (arabanınki) (benimki) 8-Dahi anlamına gelen -de eki önceki kelimeden ayrı yazılmalıdır, misal: benim de oyuncaklarım var, senin de oyuncakların var, onun da oyuncakları var . 9-Tek haneli rakamlar yazıyla yazılır: arkadaşlarımla buluşmak için moda'da yürüyordum ki, çok güzel 1 kız gördüm (yanlış) arkadaşlarımla buluşmak için moda'da yürüyordum ki, çok güzel bir kız gördüm (doğru) 10-Noktalama işaretleri sözcükten sonra, ara vermeden konur: çok güzel dediğim kız döndü , bana baktı. (yanlış) çok güzel dediğim kız döndü, bana baktı. (doğru) 11-Noktalama işaretlerinden hemen sonra da bir boşluk bırakılır: çok güzel dediğim kız döndü,bana baktı. (yanlış) çok güzel dediğim kız döndü, bana baktı. (doğru) 12-Genelde, "ile" bağlacı "i" ile biten bir kelimeyi izliyorsa, iki "i" birleşip "y" olur: arkadaşlarımla buluşmak yerine o kızla oturmayı ve sevgi ile bana bakmasını isterdim. (yanlış) arkadaşlarımla buluşmak yerine o kızla oturmayı ve sevgiyle bana bakmasını isterdim. (doğru) 13-Bile, dahi anlamında "da" ve "de" ayrı yazılır: o kızda aynı şeyleri ister miydi acaba? (yanlış) o kız da aynı şeyleri ister miydi acaba? (doğru) 14-Mülkiyet belirten "-da, -de, -ta ve -te", bitişik yazılır: sanırım kapı da duran kırmızı araba onun du. (yanlış) sanırım kapıda duran kırmızı araba onundu. (doğru) 15-Bağlaç "ki" ayrı yazılır: birden gördümki araba aslında erkek arkadaşınındı. (yanlış) birden gördüm ki araba aslında erkek arkadaşınındı. (doğru) 16-İlgi eki "-ki/-kü" kelimeye bitişik yazılır: kırmızı arabaya binmeden önce mavi arabanın kapılarını kontrol ettiğine göre onun ki mavi olandı. (yanlış) kırmızı arabaya binmeden önce mavi arabanın kapılarını kontrol ettiğine göre onunki mavi olandı. (doğru) 17-Bağlaç olan 'de' de ve sertleşme olmaz. -kitap da aldım -kıyak da yaptım -herkes de geldi 18-"şey" daima ayrı yazılır,bir şey, her şey 19-"her" herhangi ve herhalde hariç diğerleri ayrı yazılır. her zaman, her gün, her biri, her dem, her halükarda. 20-"şu" şuara bitişik diğerleri ayrı. 21-"bir" daima ayrı yazılır. yalnız birçok bitişik yazılır. bir anda, bir ara, bir an, bir elden, herhangi bir. 22-Pek çok, pek çoğu diye yazılır. 23- Herkes!..Lütfen bunu herkez olarak yazmayalım bundan sonra 24-Birleşik fiillerde eğer ses değişmesi(ses düşmesi, ses türemesi) olursa bitişik diğer hallerde ayrı yazılır. fark etmek, affetmek(ses türemesi) gibi. Saygı ve sevgilerimle