Cevabınız için teşekkür ederim Üstadım... Makine, braid, leader ve swivel gibi ekipmanları değiştirmeyi düşünmüyorum.. Bunlar İnşaatın temelleri... Bu temeli sağlam tutacak "demir" e ihtiyacım var... Sıradan spin kamışları (türkiyeden aldım)önceki yıllarda deneyimlediğim için Büyük balık oltaya takıldığında beni zor durumlarda bıraktı... Ekipmanımdaki; Penn Torque "AGIR İŞÇİ MAKİNESİDİR".... Güç, sağlamlık ve 5.9 devir oranıyla performans makinesidir..... Katkınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim... en güzel dileklerimle....
Öncelikle "Üstad" olmadığımı beyan edeyim; böylelikle daha gerçekçi olacak... Bugün Cevat Bey ile görüştüm; tanışıyormuşsunuz ve hedef avlarınız hakkında bilgi alınca öneri değilde fikir tartışması babında konuya devam etmek daha mantıklı olacak gibi geldi bana... Makina hariç diğer donanımın değişmemesi hedef ava bakınca bence de şart; ancak sanırım makina konusunda hemfikir olamayacağız; yukarılarda da yazmıştım New Saltiga 4500 yada Twinpower, Stella'nın 6000-8000 olanları bana göre daha mantıklı (daha önce Shimano için 5000 yazmışım elim sürçmüş)... Tabii bu sadece benim öngörüm; o avlak ve şartlarını elbet benden çok daha iyi bilirsiniz; bu durumda makina konusunu tartışmayacağım... 3,60 surf kamış talebi de çok mantıklı; ancak pekçok handikap var burada... Bu boy surf kamışlar öyle pek talep edilmediği için belki de haklı olarak ithal edilmiyor; ya da ithal edilenler sizin talebinizi karşılayamayacak durumda; ya da belki de ülkemizde mevcutturlar ben bilemiyorum... Nacizane fikir yürüterek bazı spin kamışlar ile shore jig kamışlarının belki de avlanma disiplininize uyacağı düşünülebilir; ancak bunları denemek gerek ve sözkonusu ürünler hiç de ucuz dolayısıyla denenebilir ölçüsünde değiller pek... Aklıma sazan kamışları da gelmedi değil; malum bunların kaliteli olanları hem atar ağırlıklarının uygun oluşu; hem de karakteristik yapıları itibari ile belki de surf kamışlardan daha menzilli oluşundan talebi karşılayabilir; ancak Akdeniz'in suyunu düşününce ne kadar dayanıklı olurlar bilemiyorum; belki koruma ürünleri ve iyi bir bakım ile üstesinden gelinebilir ama bunlar da öyle pek ucuz değil... En iyisi siz Cevat Bey ile görüşün; sanırım benden çok daha fazla tatmin edici bilgiler onda... Aklıma marka model olarak bir anda Italcanna'nın Lichia'sı geldiyse de boyuna bakınca çok kısa kaldığını gördüm... http://www.italcanna.com/prodotti.asp?fam=55&lang=ita Sağlıcakla kalın...
Saygıdeğer Haluk Bey.... Katkınız ve öneriniz için teşekkür ederim... Fırsatım olursa Cevat Beyi işyerinde ziyaret etmek isterim... Böylelikle daha kolay fikir birliği olacak diye düşünüyorum.... en güzel dileklerimle...