Isparta’nın Aksu ilçesinde, gönüllülerin çabasıyla ekoloji ve turizm temelli yüksekokul için düğmeye basıldı. Projede hedef Türkiye’nin ilk ekoloji fakültesini kurmak. ANKARA(ANKA)- Türkiye’nin ilk ekoloji fakültesini kurmak için Isparta’nın Aksu ilçesinde bir araya gelen bir avuç gönüllü, yüksekokul inşaatına başladı. Alanında bir ilk olan Ekoloji Yüksekokulu’nda Ekolojik Turizm Eğitimi, Ekolojik Tarım, Yenilenebilir Enerji gibi bölümler de olacak. Isparta’nın Aksu, yaygın deyimle Anamas ilçesinin turistik ve tarihi yapısını ön plana çıkarmayı hedefleyen doğa dostları ve akademisyenler, geniş çaplı bir projeye imza attı. Anamaslılar’ın da desteğiyle Türkiye’nin ilk ekoloji temelli yüksek öğrenim kurumunun inşaatı başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökdayı, Anka’ya yaptığı açıklamada, ekoloji eğitiminin teorik ve uygulamalı yöntemler gerektirdiğini, bu alanda üniversitelerinin yetersiz kalması durumunda, dünyanın farkı bölgelerinden eğitmenler geleceğini söyledi. Gökdayı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın, meslek yüksek okullarının belirli alanlarda uzmanlaşması yönünde bir perspektifi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin birçok yerinde yüksekokul var ve çoğu birbirini kopyalıyor. Anamas’taki oluşum, ilçenin ekolojik değerlerini de kapsamalıydı. Böylece Ekoloji Yüksekokulu fikri üzerinde yoğunlaşıldı” dedi. Yörenin dünya literatürüne ekolojik değerleriyle girdiğinin altını çizen Gökdayı, öğrenim süresinin iki yıl olacağı yüksekokulda, Ekolojik Turizm Eğitimi, Doğa Sporları, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Ekolojik Ürünlerin Hazırlanması, Ekolojik Tarım, Arama-Kurtarma, Yenilenebilir Enerji, Rehabilitasyon gibi bölümler açılacağını söyledi. (kaynak. www.haberturk.com ) Eh bizlerede bu ise ön ayak olanlari tebrik etmek düsüyor. Tebrikler.
çok güzel bir gelişme!....tebrikler!. demek isteyince oluyor!...sevgili zander paylaşımın için teşekkürler.
harika bir gelişme. Ancak bunu öncesinde ortaöğretimde ekoloji ve ekolojik denge kuramı diye bir ders verilmesini tercih ederdim. Sonuçta tabana mal olan bir konu.
Teşekkür Sevgili Ercan, Ekoloji okulu ile ilgili haberimizi grup üyelerine aktardığın için teşekkür ediyorum. Knouyla ilşkili olarak Ekoloji Yüksekokulu yararına Isparta Aksu'da 5-6 Ağustos 2006 tarihlerinde düzenlenecek şenliklerimize davet etmek isterim. Şenlik çerçevesinde sizin ilginizi çekebilecek faaliyetlerden birisi olarak yöredeki Sorkun Baraj Gölünde 1 saat içinde en çok ve en büyük balığı tutma yarışması yapılacaktır. Programın tam etkinliklerini pazartesi gününe kadar ulaştıracağım. Böylece hem balık tutun, hem de ekoloji okulumuz için düzenlediğimiz şenliğimizde konuğumuz olun. Lütfen doğa seven herkesi bekliyoruz. Görüşmek üzere, selam ve saygılarımla. Yrd.Doç.Dr. İsmail GÖKDAYI 0555-3625676 ismailgokdayi@yahoo.com
Arkadasim gelmeyi inan cok isterdim ama malesef ben o tarihte dönüs yolunda olucam, malum ben yurt disinda yasiyorum.Yoksa böyle bir etkinligi hayatta kacirmazdim. Ama site ahalisinden eminim katilan arkadaslar olucaktir; bu konuda onlara güveniyorum.
Ülkemizin dört bir tarafına böyle fakültelerin kurulmasını temenni ederek Hayırlı olsun diyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.
Güzel bir gelişme ülkemiz adına.... Ama bunların gönüllüler sayesinde olmasının yanında ülkemizinde bu konularda artık bazı atılımlar için bulunması gerekiyor.. paylaşım için teşekkürler..