öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara selamlar.tatlı suda ilkkez avlanmak üzere yaklaşık 1 haftadır forumu didik didik ettim ama birhayli kafam karıştı sazan için türlü türlü yemler var ve olta şekilleride baya bir farklı. bunun üzerine bende sadece mısırla avlanmaya karar verdim. 3 kg mısır aldım (ziraat mısırı) bunu duduklude 20 dk kaynattım ve 1 gün suda bekllettim herangibi bir katkı kullanmadım ve daha sonra güzelce 2 ayrı poşet yapıp ekşimeye bıraktim. kendim boili takımı yaptım ve netten de boili takımı ile avlanma video larını izledim. bana çok mantıklı geldi bu boili takımı. şimdi asıl sorum sizce bu mısırla avlanma şansım nedir? yer sulama barajı cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. herkeze rastgele... yaptığım takımın fotosu sizce olmuşmu bu takım???
Sazan avcılarında yem tarifi bitmez. Balık açken hangi yemi aldıysa en iyi o yem olur. Benim favorim Dardanel mısır konserve. Tuz ve şekerle kaynatılıp vakumlanmış. (Umarım Sennur kardeşim ''Mısır reklamı yapma Nejat abi'' demez.). Son zamanlarda onu da bulamıyorum. Onlarca çeşit mısır hazırladım 3 aydır. Ama bu sezon sazanlarda bir haller var. Belki benim avlağa has bir özellik te olabilir. Yıllardır sadece mısır ile yakaladığım aynalı sazanlar ne gariptir ki bu sezon ekmek içi ve solucana rağbet etti. Sen de bence kafana göre okuduklarını da değerlendirerek yemlerini hazırla. Sonucu bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
Merhabalar Gökhan abi,takım bana biraz sakat göründü,yani atarken dolaşır da boşuna bekleyebilirsin.Helikopter rig ya da inline rig tavsiye ederim,resimlerini google'dan bulabilirsin.
Takım gayeeet güzel olmuş. Fazla abanmazssan karışma ihtimali yok.Yem ne takarsan tak mutlaka balık vuracaktır.