Turna avcıları

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında şahin tarafından paylaşıldı.

1. şahin

şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 4ila5 kg, aynalı sazan 4kg
    arkadaşlar şu aralar turnada biraz düşüş olduğunu düşünüyorum eğer kırıkkale kapulu kaya veya hirfanlı barajlarında avlanan arkadaşlar varsa sizce de aynı mı? yoksa sezonu bitiyormu? ben daha erken olduğunu düşünüyorum görüşlerinizi bekliyorum herkese rastgele.

2. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba,

Profilinizden imza ayarlarınızı düzenleyrek isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz. Tanışma bölümünden de kendinize bir tanışma konusu açabilirsiniz. Böylelikle sizi daha iyi tanımış ve bir hoşgeldin demiş oluruz. ;)

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    kardeş aksine benim istanbulda gittigim turna göllerinde bu sıralar iyi turna yapıyor hiç boş dönmüyorum sezonun bitmesine daha var

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    sitemize hoş geldiniz

5. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    abiler turnayı istanbulda nerde tutabilirim

6. MyStiLe54

MyStiLe54 Umut

Favori Kamış:
    Olta (Alba Star) Alfa 60 / shakespeare (Baba Yadigârı)
    En İyi Avı:
    Oklama (7 Kg ) / Sazan (11 Kg)
    Abi msj ını 8. ayda yazmışsın ama su anda 12. ay olarak bi kaç bilgi veriyim... İstanbul'da turna gölleri var... işin güzel yanı Benim orda oldugum seneler hep kışın başlarına denk geldi... göletlerde tekne kiralama da söz konusu... bi tekne kiralayıp güzel bi kaşıkla ve biraz sabırla at çek şekline avlanırsan Verim alacağını umuyorum... Ayrıca deniz avı yapmak isteyenler içinde karadeniz sadece 30 km uzaklıkta... RAstgele...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Haziran 2008
  7. kdk

kdk koray doğan

Favori Kamış:
    CORMORAN XE 5000 PIF
    turna için çok paçalı 12cm rapala aldım ama yüzdüremedim. rapalayı çelik tele bağlıyorum ve telim diğr ucunuda kamıştan gelen fırdöndüye bağlıyorum ama bir türlü olmadı. beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Koray abi bir de aynı sistemi çelik tele değil de misinaya bağlayarak deneyin.

9. skeletor

skeletor mustafa ocak

Favori Kamış:
    Surf
    En İyi Avı:
    sazan 1.8 kg
    kazara yakaladığım birkaç büyük balık dışında pek balık yakalayamadım.turna avında yeniyim.Adana'da bulunan seyhan barajında turna var mı?varsa ne sıklıkta?yardım ederseniz çok memnun olurum

Son düzenleme: 15 Mayıs 2008
  10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    telle veya misinayla değilde dakron iple bağlayın hem rapalanın yüzüşü bozulmaz hemde balık ipi kolay kolay kesemez;)

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Koray merhaba.. uzun yıllar turna avcılıgı yaptım.
    turnada rapalaya gerek yok zaten uzaga atamazsın ayrıca pahalı ..kullanacagın normal kaşıktır(yemekkaşıgı benzeri) bunun gümüş ve altın sarısı olanlarını kullanacaksın.. karardımı kaporta pastası ile parlat.. ayrıca sarı/ altın renkli olanın 3 lü iğnesine püskül şeklinde kırmızı örgü yünü bagla daha iyi verim alırsın..Kızılkanat a benzer...
    ayrıca yine sarı ve üçlüsü kırmızı olan mepps kaşıklar ilede turna alırsın...
    pek ortalara dogru atma kıyıya paralel sazlıklara yakın at çek...turna daha çok sazlara yakın durur.. ayrıca kendinide gösterme..birde su çok bulanık olmasın..son olarak müsait ise her 3/4 atıştan sonra yer değiştir...
    / sabah erken ve akşam üstünü saatlerini seç.. çok sicak ve yüksek basınçlı durgun havalarda turna yeme gelmez gölgelerde uyur..suya yatmış agaç gövdelerini veya saz içlerinde serin gölgeli yerlerde akşam olmasını bekler..
    şimdilik bu kadar:)

12. engin yaylacı

engin yaylacı ENGİN YAYLACI

Hirfanlı bölgesinde turna avlayanlardanım bu sezon için turna da sorun görmedim gayet verimli idi avlanma zamanınızdan kaynaklı sorun yaşamış olabilirsiniz yaz aylarında dolunay olduğu zamanlar gece karnını rahatca doyurduğundan gündüz at çek yenlere pek itibar etmiyor gece karanlık olduğu zaman gün ışığıyla beraber avlanmaya cıkıyor at çek tutma şansınız yüksek bazen günde 500 e yakın at çek yapmamıza rağmen vurmuyor bazende 15 dk içinde 2-3 adet aldığımız oluyor şunu açık söyleyim turna avcılığı zevkini hiç bir şeye değişmem ...

13. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    turna için kapalı havamı güneşli havayımı tercih ediyorsunuz

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bu soruya karışık diye cevap versem olurmu;)

15. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    olur aytekin abi neden olmasın. turnaya biraz yabancı kaldık edirnede yok çünkü bu balıktan biraz bilgi toplamak istiyorum ileride mutlaka işime yarıycak

16. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Eğer kurutmadıysalar, eskiden B.Mandıra'da Tuğla gölünde güzel turnalar vardı. Bir araştır istersen. Sana çok uzak sayılmaz