herkese Selamlar arkadaşlar. Pazar günü biladerle beraber turna avına çıkmak için saat :70:30 yola çıktık malün havalar yağışlı olduğu için acele etmedik ney seki saat 9:00 gibi avlak verimize geldik , su çarşaf gibi hava mükemmel kimsecikler yok, hemen yeni aldığımız botu şişirip suya indirdik hemen açıldık bilader aslında denizde zıpkınla avlanıyor ilk defa olta ile tatlı suda avlanacak ney seki efendim ilk sazlıkların önüne geldik başladık at çek yapmaya 1-2-3 derken bilader hemen yakaladı. kepçeyi alıp suya sokmamla balık iğneden kurtuldu, suyun üstünde sabah kahvaltısını yapıp tekrar başladık at çek yapmaya aynı yerden bilader ikinci balığı yakaladı, derler ya acemi şansı diye (Deli olacam ya adama olta nasıl kullanılır balık nasıl tasmalanır biz gösterdik adam balıkları tutu.) epey uğraştıktan sonra balığı kepçeledik. herkese rast gele.
Zafer ağabey en çokta suyun üstünde sabah kahvaltısı yapmak ruhumu okşadı Resimin yüklenmesinde sıkıntı olmuş sanırım baya küçük açılıyor.Ama balığın boyu çok net tebrikler
Zafer Bey maşallah çok güzel turnaymış....hırslandırıyorsunuz bizleri..inşallah daim olsun...bu arada sizi bizim mahallede birine benzettim gittim ya dedim sen demi avcıydın ne güzel turnalardı öle dedimreeling . yok abi dedi ben hayatımda balığa gitmedim gülüştük:laughing:
BRAVO , MAŞAALLAH Zafer Bey merhaba.Tek kelimeyle bravo.Güzel bir çalışma sonucunda , rapala ile trofe turna'ları çaktırmadan kandırmayı başarmışsınız.Eğer sakıncası yoksa , kullanmış olduğunuz sahtenizin detaylı bilgisini yazarsanız , çok çok memnun olurum.Rapalanızın markası , modeli , referans no , renk no , uzunluk vs.Benim de sizlere bir tavsiyem olacak.İnternette , YABAN TV YAYIN AKIŞI yazıp , perşembe gününe tıklayıp , oradan tatlı su balıkçısına tıklayıp , Turgay İNANÇ Bey'in sunduğu proğramın videolarından , en üstteki Kesikköprü Turna Avı videosunu izlemenizi tavsiye ederim.Hayatınız boyunca , oltanızdan trofe balıklarınız eksik olmasın inşaallah.Hoşçakalın.Selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Çok teşekkür ederim Ercan bey. Kullandığım sahte balıkları soruyorsunuz o kadar çok ki yaklaşık 40-50 tane var. BU balığı hangi sahteyle tuttu mu soruyorsanız strike puro 3mt dalları kaplan desenli modeli ile yakalandı. Hatta bir kaç vuruşta aldık. Bu arada Turgay abiyi söylemişsiniz ben onu 20 sene öncesinden tanırım. İlk oltamı ondan almıştım halla duruyor. Turgay abini bir sözü vardır, sahte balıkta (rapala deniyor genellikle)renk önemli değil yeter ki balık yemi görsün der. Ama ben gene de desen ve renk modelinin önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Rast gele
Zafer Bey merhaba.İlgi ve alâkanız için çok çok teşekkür ederim.Pırlanta değerinde bilgiler vermişsiniz.Ömrünüz boyunca , oltanızdan trofe balıklarınız eksik olmasın inşaallah.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın.Selâmlar...ERCAN 1977 BURSA