Turna avı 30.08.2012

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:İst.
    Hava:Açık,rüzgarlı
    Kullanılan yem:Muhtelif kaşıklar,silikonlar,rapalalar

İş güç, ramazan falan derken yaklaşık iki aydır turna avına gidemiyordum ;Sonunda 30 ağustosun tatil olmasından faydalanıp kısa bir turna avı gerçekleştirdim.
    Saat 15:00 gibi avlak alanına ulaştık hava güneşliydi fakat gölde müthiş bir rüzgar vardı.
    Hemen sahtelerimiz çıkarıp denemelere başladık benim daha ilk atışta savurduğum sahte kıyıya paralel ve özellikle atış yapanların yemleri takılsın diye bırakılmış bir ipe takıldı.
    Uzun uğraşlar sonucu sahteyi kurtarmayı başardım fakat bütün kıyı boyu aynı vaziyette olduğu için istediğimiz atışları birtürlü yapamadık resmen kıyıdan kimse atış yapmasın diye sabote edilmiş heryer.
    Bulabildiğimiz açık bir kaç noktadan atışalar yapmak zorunda kaldık günün ilk vuruşu yaklaşık bir saat sonra geldi limit altı ufak bir turnaydı geldiği gibi göle iade edildi.
    Biraz daha ilerledik su çekidiğinden dolayı çoğu atış bölgesi aşırı şekilde otlanma ve sazlıklardan dolayı bize atış imkanı vermedi.Bu durumda yaklaşık bir saat hiçbir vuruş alamadık zaten doğru düzgün atışta yapamadık bütün şevkimiz kırılmış bir vaziyette bulabildiğim her açık alanda atışlar yapmaya çalışarak ava devam ettik .Sonunda günün ilk ve tek limit üstü turnası oltamı ziyaret ederek bizi biraz ümitlendirse de
    Kısa bir süre sonra göle hız motorlarıyla su kayağı yapan bir grup gelince hevesimiz kursağımızda kaldı.
    Çünkü tam av bölgemizi parkur yapıp sortilerine aralıksız devam ettiklerinden turna yakalama imkanımız
    tamamen yok oldu.
    Baktık gidecekleri yok onları biraz seyredip avı sonlandırıp gölden ayrıldık
    Sağlıcakla kalın..

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Eline sağlık ama malesef bazen av dahada zor oluyor.Turna tutunca hepsi unutuluyor.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    spincilerin bazen başına böyle durumlar gelebiliyor malesef:) davetsiz misafirler..
    yinede oltanızı çektirmişsiniz balığa.tebrikler.bunada şükür:) devamına rasgele

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler , spincilerin bu insanlarda çektiğini zaten kimse çekmez . Geçen günlerde bende bir hevesle gittim . 3 tane zibidi geldi karşı tarafa tam atış yaptığım yere açtılar müziği son ses orada ne balık kaldı ne canlı o kadar gürültüye ben bile dayanmayıp içimden rahmet okuyarak ayrıldım :) .

5. ozkan79

ozkan79 özkan

tebrikler mesut abi devamını dilerim. :thumb:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kötü sürprizler de olsa en azından bir balığın heyecanını yaşamışsınız.

Devamına rastgelsin... :)

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Selam Mesut buda yeni moda herhalde kıyıya paralel ip gerip oltacıları oradan ayağını kesmek acaba daha sonra rahat rahat ağ atabilmek için olmasın nasıl olsa takılıyor diye kimse gelmez kendine iyi bak senelerin hiç değiştiremediği kardeşim:)