Turna avı-7kg & 1m

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kral-ozcan tarafından paylaşıldı.

1. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Cümleten selamlar...
    İsteyenlere kısaca avı anlatmak istiyorum.Kendi adıma sazan sezonunu kapattıktan sonra son zamanlarda turna avına gıtmeye basladım.son 3 avım pek ıç açıcı olmasada ''umut balıkcının ekmegi'' misali bayramdan snra cumartesi günü balıga gıtmeye karar verdık.Avı adnan abimle(enıste) beraber sabah namazından sonra gerceklestırmeye karar verdık.Sabah benı kaldırması bıraz zor oldu ama balıktutkusu agır geldı:).Sabah namazlarını kılıp yola cıktık bır yerde durup, sabah corbasını ıcıp avlaga vardık ve oltaları suyla bulusturduk.
    Cok gecmeden benım mantarın yavasca battıgını gördum.oltanın yanına gıdene kadr mantar kaybolmustu bıle.bıraz bekledıkten sonra oltanın boslugunu alıp sıkı bır tasma attım kı balıgın otlara gırdıgını zannettım.Ama agır gelen kafa darbelerı netıcesınde balıgın buyuk oldugunu farkettım.Adeta adrenalın patlaması yasıyordum.Balık gercekten kuvvetlıydı ve bırcok sazana tas cıkartacak cınsten kalmayı yerınden sokecekmıs gıbı salıyordu.10-15 dk suren bu mucadelede beyaz bayragı ceken turnamız oldu.Enıste ıste ustalıkla balıgı kepceye sokmayı basardı ve o anda derın bır ohh..!! cektım ve Enısteyı tebrık edıp sarıldım:D Yani kısaca hic bır sey nasıpten oteye gecmıyor.Kısmetse 1 2 saatlık avda bıle Allah sıze guzel bır balık nasıp edebılıyor.Sızede balıgı cekmek kalıyor:).
    Sonuc 7 kg lık 1 metre boyundaki turna - ıyı seyırler..

Uploaded with ImageShack.us

eskı balıkcılardan Babam ve ben

Eniste ve yigencik

Kısa bir vidyosu var ama cok ıyı olmadıgı ıcın paylasmadım.istersenız koyabılırım.Saygılar..[/QUOTE]

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ömer seni tebrik ederim tüm turnacıların hayalini sen gerçekleştirmişsin artık bizde senin tuttuğun bu canavarın gazıyla ankarada çok at-çek yaparız

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Saolasın Gökhan abi.Nasip işi At çekte yarar var daha ırılerı rastgelsın abıcım:)

4. nidya78

nidya78 Aydın

Önce Oha diyorum. Sonra Maşşallah diyorum. Sonrada tebrik ediyorum. Bu ne sevgili kardeşim. Daha irisine diyeceğim de varmıdır. :D

5. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    hay maşallah tebrik ederim...darısı bizlere inşallah...

6. focaiano

focaiano Selahattin

MAŞALLAH aman nazar değmesin:) Tebrik ederim timsah gibi mubarek.. Allah kabul etmiş anlaşılan.:) Ben bu boyda bir turna tutsam bidaha turnaya gitmem valla:) Helal olsun rastgele..

7. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    turna!!!

ömer kardeş maşallah ve tebrikler güzel bir av yapmışsın...

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu balık falan değil resmen bir canavar.Daha büyüğünü görmedim.Yarışmaya girsen kafadan birincisin.Tebrik ederim.

9. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrik ederim , şahane bir av olmuş.

10. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    tebrık ederim kardesım Rabbim gönlüne göre vermiş yani :) bereketli avlar dilerim

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

offff offf o dinazor hangi müzeden kaçmış :eek: :eek: çeneye bakarmısınızya timsah gibi harika bir av gördüğüm en iyi turna fotoğraflarından birisi yurt dışı fotolarında çok gömüşüzdür ama ülkemizde pek az görüyoruz demkki av ysakları uygulandığında birkaçtensi böyle dinozorlaşıyor :D umarım kurallara sağdık kalırız ama töe olarak hepimiz büyük balık tutmak onunla mücadele etmek isteriz o yüzden limit altı ve salmak istediğimiz balıkları alıkoymayalım .ellerinize emeğineze sağlık avlarınızın bereketli trofelerinizin bol olması dileğiyle

12. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    kardeşim maşallah herkese nasip olmayacak bir av yapmışsın Allah devamını erdirsin:)

13. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    bu arada şu videoyu merak ettim ben o anı görmek istiyorum nasıl bir heyecan anıdır o:)

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Buradan da bir kez daha tebrik ederim Ömer ,Türkiye'de yakalandığını gördüğüm en büyük turnalardan biri.

15. modena

modena

canı gönülden kutlarım...trofenin alası bu işte...bu nasıl bir hayvandır böyle yahu...şunun güzelliğine bakın...koca bir dev mübarek...tebrikler...

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler; :) Gerçekten muhteşem birşey, daha güzelini demiyeceğim, Allah tekrarını nasip etsin demekle yetineceğim, sanırım mollaköy'ün ürünü bir balık, iğnen balıksız kalmasın...;)

17. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Tebrikler Ömer, gözüm gönlüm açıldı resmen, allah avlarının bereketini daim etsin.
    Sen bu turnayı yakaladın ya, meradaki diğer balıklarında büyük duasını almışsındır eminim, balık olarak böyle bir canavarla aynı merada yaşamak istemem açıkçası :D

18. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

ömer abicim turnayı gözünden vurmuşsun maşşallah :D :D
    helal sana herkese nasip olmayacak bi balık daha irilerinide tutarsın inşallah :)
    bizlerede nasip olur inşallah:)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sana kaç kere söyledim, boyundan büyük işlere el atma diye. Dinlemedin tabi, gittin de en büyüğüne sarıldın. Öyle ki; ömrün boyunca daha da balık tutmasan olur. Pes yani, vallahi pes Ömer.:eek:

Tebrik ederim canım benim, güzel gönlünün ödülü olmuş.;) :)

20. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. Trofe denen şey bu olsa gerek :)