Turna avı 80 Cm

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roohans tarafından paylaşıldı.

1. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    Tarih: 10/09/2011 Cumartesi
    Kullanılan Yem: Muhtelif wobbler ler
    Takım: Okuma Avenger Av30, Effe 165 cm kamış, 0,12 örgü misina
    Hava Durumu : yer yer bulutlu ancak açık ve av için müsait
    Avlak: Ankarada bir yer :)
    Av süresi: 3 saat

Merhaba değerli forum üyeleri
    Güzel ve rapor yazmaya değer bir av raporunu sizlerle paylaşmak istedim. Cumartesi günü öğlen vaktinde Kuzenim Emre' den gelen istek üzerine balık tutmak ve stres atmak üzere avlağımıza doğru yol aldık, hava turna avı için idealdi ve sağ salim avlağımıza vardık. Biraz çekirdek çitleme faslından sonra av saatimize denk gelecek vakitte acele etmeden botumuzu hazırladık ve Bismillah diyerekten suya indik. Bildiğimiz sıcak bölgelere doğru çokca atış yaptık ve hayretler içerisinde oltalarımıza vuruş gelmemesi karşısında av yerine biraz işi muhabbete çevirdik. Fakat umudumuzu kaybetmeden " hadi biraz daha sabır, her an gelebilir, dün gece dolunay vardı av çok güzel geçmeyebilir" gibi cümlelerle kendimizi bir yandan ümitle oltalarımıza bağlarken diğer yandan eve boş dönme tedirginliğini üzerimizden atma gayreti içerisindeydik. Bu arada ben en son edindiğim ve katil adını taktığım maket balığımı oltama taktım ve atışımı yaptım. Yem suya düşer düşmez sert bir çekiş yaparak balığın hem aksiyon kazanması hemde kaçan balık imajı vermesi için sertçe oltamı çektim ve birden balık yemi aldı ve kalama vızzzzzz vızzzzz etmeye başladı, balığın irice bir turna olduğunu tabiki hemen anladım. Artık tatlı suların iki avcısının mücadelesi başlamıştı, ben kuzenim emreye kepçeyi hazırlamasını söyledim bu arada balık bota 10 metre yanaşıp bizleri farkettiğinde çıldırıyor, misinayı sağıyor ve farklı yönlere doğru bottan kafa atışları ile uzaklaşıyordu, balığı yaklaşık 5 dakika kadar yordum ve direncini kırmayı başardım kepçeleme için emreye kepçeyi suya sokmasını ve sakin şekilde balığı bota almamızı söyledim. Biraz daha mücadeleden sonra artık balığı görebiliyorduk ve içimizi güzel bir duygu kaplamıştı. Ben balığı kepçeleme mesafesine getirdim ve emre balığı kepçeledi. Balık kepçeye girince tekrar delirdi ve hala anlayamadığım bir şekilde kepçeyi yırttı ve kepçeden geçerek botun altından tekrar kalamayı vızzzz latarak uzaklaştı.. Elimiz ayağımıza dolanmış ve artık balığın yakalanamayacağını düşünerekten vah tüh demeye başladık.. Misina kepçenin içinden geçiyordu ve sürtünmeden dolayı kopacağı kanaati kesin gibiydi fakat ters mantık düşünerek çıktığı kapıdan geri alırız dedik ve zaten son atağını yapmış ve iyice yorulmuş balığı tekrar çekmeye başladık Balık tekrar kepçeye yaklaştığında bu sefer balığın kafası kepçeye girdiğinde el yardımı ile balığı bota almayı düşündük ve bunu başardık. Yakışıklı balığımız suda yapması gerekeni botta yaptı ve ipi koparttı ama iş onun için işten geçmişti. Botta ölçüm aletlerimiz olmadığı için balığın yaklaşık 75 cm geleceğini tahmin ettik fakat evdeki ölçümler sonucu balık 80 cm ve 4,5 kg geldi. Avın genelinde 30-45 cm arası 5 adet balığı daha yakaladık onların kulaklarına kadir kıymet bilmeyen bohçacı takımlarına yakalanmamalarını tembih ederek suya iade ettik ve avımızı sonlandırdık. Tabiki 40-45 cm turna balıkları suya iade edilmeyebilir ama ben kendimce bunu alışkanlık haline getirdim ve bunun ilerleyen süreçte hepimize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Sözüm yanlış anlaşılabilir 40 cm ve üzeri turna balıklarını alıkoyan ve tebliğlere uyan hiçkimse bilinçsiz yahut bohçacı değildir. Tüm amatör avcılara böyle keyifli ve lezzetli avlar diliyorum. Hepiniz sevgiyle kalın. Sevgi ve saygılarımla..

2. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler çok güzel bir timsah yakalamışssınız :) .

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tebrikler şansın açık . saglıgın yerinde olsun.. bice güzel balıklara..:)

4. hemperi

hemperi Ethem

tebrikler. av raporunu okumak keyif ve heycan vericiydi

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Melih. Daha irilerine rasgelsin.

6. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    ankarada turna kaldımı??? keyif aldığınız belli avınız daim olsun:)

7. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, Allah herkese yakalamayı nasip etsin :)

Muvaffak bey teşekkür ederim, Selam ve saygılarımla :)

Çok teşekkürler, elimden geldiği kadarıyla o anı yansıtmaya çalıştım beğendiğinize sevindim. Selamlar :)

Teşekkürler abi, Daha irileri sanada rastgelir umarım, Selamlar

Teşekkür ederim, Evet az balık var gibi ama kısmet denk geldimi geliyor. Selamlar.

8. hacımetin

hacımetin metin gurses

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    TEBEN EN500
    En İyi Avı:
    Sazan 7,5 Kg. Turna 55 cm.
    melih tebrikler çok güzel turna yakalamışsın. Turnadan daha güzeli vermiş olduğun mücadele bence daha güzelmiş. Ben 55 cm. yakalamıştım hiç zevk alamadım çünkü balık çok yakınımda sasiyi kaptı ve 2-3 metre yakınımda idi hemen kepçeledik 5-6 sanide olay bitti tabiki balıkta ne olduğunu anlayamadı bende hiç zevk alamadım. Bırakmış olduğunuz balıklar için ayrıca ebrik ederim.

9. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Metin bey, Evet balık büyüdükçe kuvveti ve mücadeleside artıyor, Gerçek anlamda iki avcının mücadelesi ancak bu boylardaki balıklarla yaşanıyor, Allah gönlü güzel herkese böyle ve daha irilerini nasip etsin. Bırakılan balıklar mutlaka dahada büyüyerek hepimizi sevindirecek. Hangimizin oltasına gelir bilinmez ve önemlide değil sonuçta hepimiz bu dünyanın kiracılarıyız, Selam ve saygılar.

10. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrik ederim üstad. Mükemmel balık. mükemmel av olmuş.

11. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    selamlar üstad.

Ben sadece turna avına gidiyorum. Yaklaşık olarak 3 aydır balık avlıyorum. Fakat turnayı ne zaman ve nerde avlayacağımı bilmiyorum. Genelde kurtboğazına giderim hafta sonları ve bot olmadığı için kıyıdan at-çek yapıyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz yer varmı acaba turna balığı için. Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olsanızda olmasanızda. iyi günler.

12. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    tebrikler kaliteli bir av olmuş.

13. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Yardımcı olmamak gibi birşey söz konusu değil, Söylediğin gibi henüz yeni bir turna avcısısın ve bu konuda gereken bilgi ve beceriyi zamanla kazanacaksın. Benim tavsiyem gün boyu süren avlardan uzak durman olur. Sabah erken gün doğarken ve akşam ikindi vaktinden bir saat önce avlakta bulunman, enerjini kıymetli zamanlar olarak tanımladığım gün doğumu ve sonrası yahut ikindi vaktinden akşam ezanını müteakip hava kararana kadarki süreler için saklamalısın. Tabiki bu saatler dışında turna balığı oltaya vurabilir, hatta belirttiğim sıcak zaman dilimlerinde vuruş bile alamayabilirsin. Turna balığı sürekli gezmez ve otluk fakat yosunlu olmayan yerlerde gölgede dinlenir ve gizlenerek avını bekler. Bu esnada yemi dinlenen turnanın yakınlarına düşürebilirsen yakalama şansın artar. Yem aradığı vakitlerde ise hareket eden makul herşeye saldırır, bu sebeple aksiyonu güzel ve göldeki doğal yaşam türlerini imite eden sahte balıklarla verim alabilirsin. Örnek olarak Gümüş balığı, kadife yavrusu, turna balığı yavrusu imitasyonları gibi bu birazda senin seçimlerine bağlı... Unutmaki sahte yemler avdan çok avcıyı kandırmak için yapılır. :D Avlak olarak ankara civarında turna balığı var olan bütün avlaklarda av yapabilirsin. Şuraya git kesin tutarsın diyebileceğim bir yer maalesef yok. Zamanla sende kendi avlaklarını keşfedeceksin. Rastgelsin :)

Teşekkür ederim sağolun.

14. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Tebrikler Tahir. Nihayet beklediğin trofene kavuştun.Bundan sonra işin
    daha da zor. Bu skoru yenilemen ve geçmen gerekecek. :) Şansın ve trofelerin bol olsun. Selam ve Sevgilerimle.

15. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Tebrik ederim, çok iyi bir balık ve yırtıcılığını anlatmaya yetecek çok güzel fotoğraflar. :)

16. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    :) Sevgili Hakan abi, Çok teşekkür ederim, Tuttuğum balığa dikkatli bakarsan orada biryerlerde senin imzanda var. Usta çırak ilişkişi bi anlamda. Elbette bu beklenti içinde olduk yıllardır, oltamızı ziyaret eden trofeleri bir türlü nasip olupta botumuza alamadık.. Bu seferki fark sadece nasip oldu. Bu konuda senden öğrendiğim bilgi ve kazadığım safi tecrübe şüphesiz beni doğaya saygılı ve merhametli kılıyor. Sanıyorum artık oda bize gereken kolaylığı sağlıyor. Bundan sonrada hep birlikte yeniden en güzelini kovalayacağız. En kısa sürede beraber av yapmayı ümit ediyorum. Selam ve saygılarımla.

17. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Boran kardeşim, Daha irilerine rastgelsin :)

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    çoğu kişi av yerini beilrtmiyor sanki avlağa gidip orayı kurutacaz biz amatör olta baıkcısıysak grup olarak (balık avı )birbirimize yardımcı olmamız lazım eğer yardım edilmiyorsa biz balıktan zevk almakdan ziyade birbirimize övünüyoruz ben bunu yakaladım ben şunu yakaladım halbuki ben bizim burda yakaladığımız balıkların mutluluğunu paylaştığımızı sanıyordum biz benci olduğumuzdan kaybediyoruz bizci olalım lütfen

19. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Bulut bey bence tek taraflı olarak düşünüyorsunuz.Avlak paylaşımının sonuçlarının neler olduğunu defalarca gördük ve buradada yazıldı.Ne yazıkki bizim paylaştığımız bilgi ve resimler farklı zihniyetteki arkadaşlar tarafındanda okunuyor.Bence sizeyakın bölgelerde avlanan arkadaşlarla telefon veya özel mesaj vasıtası ile bağlantı kurarsanız yer tarifinin yanı sıra beraber avlanma sansınız bile olabilir.

Bu arada Melih kardeşim harika bir trofe olmuş,darısı bizlerinde başına olsun inşallah.

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler, Allah biz de nasip eder inşallah. :).