Selam site sakinleri.Senelerin balık avcısı olmama karşılık hayatımda ilk defa bu pazar yada sonraki pazar turnaya gideceğim. Avı Kıyıdan Yapıcam.Canlı Yemli,ölü yemli ve at çek yapıcam. Teknikler ve avla ilgili genel bir bilgi edindim sitemizden.Fakat ilk gidişimde hüsrana ugramak istemiyorum ve ayrıntı almak istiyorum. Bir Kaç sorum olacak bu işin ustalarından yardım bekliyorum. 1.Büyükçekmece mi? Terkos mu? 2.Büyükçekmece yada terkoz için noktasal tarif yapacak belkide haritada gösterecek ustalar varmı.(büyük avların çıktıgı noktalar olursa şansım da büyük olur) 3.Turnanın şamandıralı takımının şamandırradan aşşa doğru nasıl sıralandığını ve derinliğin ne olması gerektiği,bedenın kac metre olması gerektiğini merak ediyorum 4.Telli takım nasıl hazırlanıyor yada hazırmı alınıyor. 5.Canlı yemin boyu ve ignenın boyu ne olmalı. Şimdiden Teşekkürler.
sazlıbosna barajı hadımköy girişinden gir kopruden sonra sola 500 metre sonra sabah 5 ile 9 arası en iyi avlanma saatleri bu saatlerden sonra işin zor telli takım (çelik tel )hazır alınıyor [img=http://img337.imageshack.us/img337/8169/albaceliktel20ja0.th.jpg]
hepsine itinayla cevap hepsine cevap vereceğim güzel kardeşim 1. kesinlikle büyük çekmece 2. büyükçekmecede gürman çiftliği mevkii hazerfan havaalnının solunda kalıyor 3.şamandıralı takımda derinliğin 2.5 metre olması yeter güzel kardeşim bedeni ise mümkün olduğunca uzun tutki misinanı çok eniş bir çevreyi tarayabilesin oltanla 4. telli takım sende hazırlayabilirsin dip yapmaı biliyorsan ama hazırda satın alabilirsin karaköy sürmeli balıkçısından 5. canlı yemin boyu 5-11 cm olamsı yeterli ignenin boyu 3-4 cm olması yeter böyle bir takımla ben geçen hafta 4 turna aldım gürman çiftliğinde tıpkı senin bu oltanla dediklerimi uygula devamlı turna vurur oltana güzel kardeşim çünkü orda inanılmaz turna var he dikkat et 40cm küçük olanları tekrar suya sal ok? kendine iyi bak
Harun Abi bu bahsettiğin Gürman Çiftliğini tarif edebilirmisin acaba? Tam anlayamadımda Yanı Hazerfan Havaalanını geçtikten sonra nereye dönmemiz gerekiyor?
Verdiğin değerli bilğiler için çok çaol Harun.Bu Gürmanda yakaladığın en büyük tuna nekadardı acaba? biz iki araba gidiyoruz 6 kişi gibi. bu sayımızda deişiklik olmazsa haberleselim seviniriz sizlerle olmaktan.
Ah be Erdemcim geç kaldın..Üstünden aylar geçti Ben artık sazlıbosnanın tarifini turnanın tekniğini anlatır oldum) Aytekin abinle bile sabahladım oralarda
Olsun abi bu mesaj da geç oldu biraz ama napalım o zaman bana yardım et hadi sezon açılınca sazlıya atçekle turna avına gidecem ne kullanayım kaşık mı rapala ve ya silikon mu?
erde3m sana şidettle tafsiyem,2 no lüfer kaşpğı kullan pişman olmayacaksın.bizim konuları resimleri gördün sanırım o turnaların %85 i 2 no lüfer kaşığı gerisi canlı yem..
kıyadan at-çek kaşık çeşitleri.. Yukarda Vermiş Olduğum Resimlerdeki Oltalardan bir kaç tanesini denedim.. Özellikle SG ve PSD türünün 4cm 5gr Olanları gerçekten verimli oluyor... Eğerki mevsiminde ve Güzel balık veren bir yerde avlanmak isterseniz ßu resimlerdeki oltaları tavsiye edebilirim... Boş dönmeyeceğinize emin olabilirsiniz... Özellikle Kıyıdan at çek yapanlar için hem atış mesafesi bakımından daha uzaga atılabilir hemde verim acısından en iyiyi yakalamada şansınızı daha da rttıabilirsiniz.. rastgele..