Turna avı (trofeye yakın) :)))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:İst.
    Hava:Kapalı bulutlu
    Kullanılan yem: Turna kaşıkları,muhtelif silikonlar

Pazartesi günü bir haftalığına senelik izine ayrıldım tabi ayrılır ayrılmaz turna planlarıda yapılmaya başlandı fakat hesaba katmadığım birşey vardı oda yağmur.Hava pazartesi gününden çarşambaya kadar aralıklı aralıklı hep yağdı hep kapalıydı.
    Hatta hava tahminleri perşembe gününü bile kapalı gösteriyordu ama artık herşeyi göze aldım ve perşembe günü için turna hazırlıklarına başladım.Yeni çelik teller bağladım yeni silikonlar aldım kaşıkların iğnelerini yeniledim.
    Çarşamba akşamı tüm hazırlıkları tamamlayıp perşembe sabahını beklemeye başladım o gece yine yağmur yağdı.Sabah 05:30 gibi uyandım bir iki dakika sonra arkadaş hazırım bekliyorum diye aradı ilk işim dışarıdaki havaya bakmak oldu hava kapalıydı ama yağmur yoktu.Malzemeleri araca yükleyip arkadaşı almaya gittim onu aldıktan sonra fırından yeni çıkmış ekmekleri ve simitleri alıp hemen yola koyulduk.
    Bu sefer önce farklı bir avlakta şansımızı denemeye karar verdik fakat bu göle ulaşmak öyle kolay değildi aracı yol kenarına bırakıp orman içinden yağmurdan iyice yumuşamış toprak patika yoldan epey bir yürümek gerekiyordu.
    Aldığımız sıcak simitleri yiye yiye yola koyulduk daha iki adım atmadan ayağımızdaki botlar çamurdan öyle bir ağırlaştıki yürümek bir eziyete dönüştü.Bu faziyette zorlukla göl kıyısına ulaştık tahmin edebileceginiz gibi onca yağmur ve selden sonra göl suyu son derece bulanıktı.
    Açık renk silikon ve kaşıklarla denemelere başladık. Göl öylesine sessiz ve durgunduki insana derinden bir huzur veriyordu.Gölün sesizliğini attığımız kaşık ve silikonları şapırtı sesleri bozuyordu bu şekilde epeyce bir denemeden hiçbir sonuç alamadık.
    Daha bakir bölgelere atışlar yapmak için ilerledik yalnız bölge öylesine zor ve atış için elverişsizdiki görmeniz lazım suyun kıyısına inmek bile bayağı bir çaba gerektiriyor insanın kolları ve bacakları dikenlerden yara bere içinde kalıyordu.
    Bunca zahmete eziyete rağmen birde hiç vuruş alamayınca iyice çileden çıktık valla,yaklaşık iki saat kaldığımız bu gölden tek bir vuruş dahi alamadan ayrılarak herzamanki avlagımıza doğru yola koyulduk .Saat 09:00 gibi diğer gölümüze vardık sabahki yorgunluğu güzel bir çay alır diyerek çayımızı demledik sağlam bir kahvaltı eşliğinde bir demlik çayı bitti valla.
    Sanki yeni turnaya geliyormuş gibi yepyeni ümitlerle göle kıyısına doğru ilerledik hava kapalı güneş birtürlü kendini göstermiyordu.Ümitle atışlara başladık bir,iki ,beş,on vs. yok birtürlü beklenen vuruş gelmiyordu vuruşu bırakın kaşığı veya silikonu takip eden tek bir turna dahi yok.Turna aldığın tüm bölgelerde belki yüzlece deneme yaptım denemediğim kaşık silikon kalmadı yok balık yok.
    Abartısız söylüyorum gölde kaşık atmadığım köşe bucak kalmadı aralıksız 3-4 saat kaşık salladım kolum kanadım koptu ama balık yok.Artık yavaş yavaş pes edip geri dönüşe geçmeye karar verdik aynı bölgeleri tarayarak gidiyoruz,takım çantamda denemediğim kaşık veya silikon varmı diye bakarken epeydir iş yapmıyor diye denemediğim eski bir kaşık gözüme ilişti.Hepsini denedim seni niye denemeyeyim dedim ve çıkarıp kamışın ucuna taktım ve gölün serin sularına doğru savurdum o ara sabahtan beri kendini göstermeyen güneş bulutların arasından bir görünür gibi oldu.Kıyıya kadar sardığım kaşığı ümitsizce birkez daha ileri doğru savurdum yavaş yavaş sarıyorum biryandanda arkadaşla konuşuyorum kıyıya yaklaşık on metre falan kala elimdeki kamışın sert bir kafa darbesiyle sarsılmasıyla kendime geldim.Hemen bir tasmayla iğneyi iyice çeneye oturttum balık oltanın ucundaydı artık yol verdim balık deli gibi ilk önce sağ tarafa doğru sazlıklara yöneldi sert kafa darbeleriyle suyun üzerinde taklalar atarak tozu dumana katan turna biranda yön değiştirerek bu seferde açığa doğru yüzmeye başladı.Aradan on dakika falan geçti bu arada balık eskisi gibi olmasada hala direniyordu ama bana doğruda geliyordu. Artık iyice yorulan turna suyun üzerine çıktı artık teslim olmak üzereydi kıyıya iyice yaklaştırdım ve dikkatlice kepçenin içine soktum ve sonunda balığı kıyıya aldık.
    Sabahtan beri tek bir vuruş alamadığımız ve adeta bize tam bir ızdırap olan turna avımız bir anda gelen 73 cm 3-4 kg bir turnayla bayrama dönüştü yorgunluk morgunluk hiçbirşey kalmadı.
    Bu balıkla av sona erdi çok yoruldum ama değdi galiba.
    Hepiniz bol balıklı trofeli avlar sağlıcakla kalın.

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler yozgatlı güzel balık.

3. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    :) Mesutcuğum çok güzel bir av nazar değmez inşallah!..
    Ayrıca fotoğraflarla anlatım,bizde bu anıyı yaşadık.
    Bundan iyisi can sağlığı elerine sağlık,darısı bizlere ve tüm avcılara Rastgele...mrsparkle

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mesut kardeşim gerçekten çok güzel bir turna, Tebrikler :) :) :)
    afiyet olsun sevgiler hoşçakal.:) :) :)

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ve o kaşık şu anda takım çantasında gururla yatıyor. İçinden diyor ki "gördün mü bak, yaşlanmış olabilirim ama bende daha iş bitmedi, bundan sonra beni unutma!" :)

Bu güzel rapor için teşekkür, güzel av için tebrik ederim.

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler abi, avlak da çok güzelmiş..İnşallah hep böyle doğal ve güzel kalır.

Ayrıca şu kaşıktan bir tane de ben alayım, ne olur ne olmaz bulunsun çantada :).

7. MYORKİNOS

MYORKİNOS mert

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    izmir çeşme 33 kg orkinos
    selam Mesut kullandığın kaşık turnada çok etkili oluyor bende yeşilini ve mavisini kullanıyorum turnayi aldığın yere bende sık giderim ama su an icin havalar müsait değil malesef yağmurun dinmesin lazım

8. the_heroman

the_heroman hakan

En İyi Avı:
    6 kilo sazan
    harika bir balık yakalamışsınız . tebrikler, emeğinize sağlık...

9. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş.
    Merada inşallah bozulmaz.
    Daha nice trofeli avlara...

10. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Mesut Bey tebrikler, çok güzel bir turna yakalamışsınız. Ay şu sıra dolunay sonrasında. Gece ay sebebiyle su aydınlık olduğundan turna, sudak gibi balıklar gece boyunca avlanıp gündüz dinlenmeyi seçiyorlar. Eminim bir hafta sonra oradan güzel balıklar alabilirsiniz.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Azmin zaferi. Kevboy abimize pek yakışmış. Hayal turna, maşallah.

Selamlar.:)

12. RainboW

RainboW Sertan

Tebrikler. Yılmamanın mükafatı olmuş...

13. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Mesut kardeşim trofeye yakın demişsin sitede senin açtığın konular eskiden beri gözüme ilişir,cevap vermeden edemedim herhalde bu sene için trofeye yakın demek istedin:),daha iyilerini yakaladığını görmüşümdür anladığım kadarıyla senin gibi azılı bir turnacının trofeye yakın diyorsa adlarını çok iyi bildiğim o malum göllerde büyük balık popülasyonunda ciddi bir şekilde azalma var inşallah yanılıyorumdur rastgele

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Fire Tiger desenli her kaşık veya rapala iş yapar sevgili Mesut

Tebrik eder,devamını dilerim

Sevgiler

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Teşekkürler Kenan kardeş sağolasın
    Teşekkürler Kadir abi
    Daha irileri sana rastgelsin

Teşekkürler Orhan abi
    Senin gibi bir ustanın avımı beğenmesi beni gururlandırdı.

Çok sağol Aykut kardeş
    O kaşığı hiç unuturmuyum artık en değerli sahtem oldu artık:)

Teşekkürler Furkan
    Dediğin gibi ihşallah bu avlaklar hep böyle doğal kalır

Teşekkürler Mert
    Evet bu gölde bu renk kaşık ve silikonlar çok etkili
    Dediğin gibi bir haftadır izindeyim kötü havalardan dolayı sadece birkez turnaya gidebildim

Teşekkürler Hakan

Teşekkürler Emrah
    Benimde tek temennim bu güzel meraların bozulmamaması

Teşekkürler Ümit abi
    Evet dediğin gibi dolunaydan dolayı güzdüz pek hareket ve vuruş olmadı çünkü normalde ufak tefek turnalardan başımızı alamıyorduk ama o gün hiç vuruş alamadık.

16. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Teşekkürler Nuri abi

Teşekkürler Sertan
    Gerçekten yılmamanın mukafatı oldu çünkü o gün çok uğraştım çok deneme yaptım sonunda balık rastgeldi.

Valla Ertan abi zaten trofe demeye içim elvermedi uzun zamandır bu boy bile turna alamadığım için yakın dedim:)
    Yanılmıyorsun bu göllerde epey bir zamandır trofe alınamıyor ağlardan ve bilinçsiz avlanmadan turna popülasyonunda ciddi azalma var.
    Geçmiş yıllarda çok daha irileri yakalamıştım ama son iki sezondur 50-60 cm geçen turna yakalayamadım.

Teşekkürl Vedat ustam

17. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Abi eline sağlık cok guzel olmuş. Heveslendim bak yıne senın yuzunden :)

18. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebriklevr güzel av

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

mesut kardeş çok güzel bir turna sahtenin renkleride süper :)
    daha irilerine rastgele

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Teşekkürler Burak
    Hiç heveslenme çok uğraştım bu turnayı yakalamak için başka kalmamıştır:)

Teşekkürler Bülent abi

Teşekkürler Hüseyin abi
    Sizin yakaladıklarınızın yanında biraz ufak kalıyor ama bizim buralar için fena sayılmaz:)