Turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Mucci tarafından paylaşıldı.

1. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

okul, iş güç derken uzun süredir balık tutmaya gidememiştim. bayram tatili için memlekete dönüş öncesi arkadaşlarla sözleşip, niyetine girsek de bayram telaşı nedeniyle bir türlü vakit bulamadım. ayrıca başımdaki kız arkadaşın ailesi ile tanışma telaşıyla birleşince bayramda tatili ve kişisel meşgaleleri unutmak durumunda kaldık.

sülalenin fertleri ile birbir tanışırken biraz soluklanmak için bir göl kenarında aldık soluğu kız arkadaşımla. biraz oturduktan sonra tam kalkacağımız sırada hadi gel bir iki atış yapalım, hem de nasıl avlandığımızı gör dedim.

hava hafif rüzgarlıydı ve rüzgar suyu dalgalandırıyordu. su bulanıktı. daha önce bu gölette bu şartlarda hiç balık tuttuğum olmamıştı. sadece nasıl bir sistem olduğunu göstermek amacıyla saat 2,30 suları oltayı su ile buluşturdum. saat 3'te bir kuzeni ile sözleşmiştik ve 2,45 gibi yola çıkmamız gerekiyordu. 2 kez nasıl atıldığını gösterdik oltayı eline tutuşturmaya çalıştım ama henüz hazır değil kendisi sanırım :) ki reddetti. hadi bir kez daha atalım da gidelim dedim. attığım gibi yapıştı kaşığa resimdeki kardeşimiz

amacımız balık tutmak olmadığından salmaya niyetlendim ama yanımda sadece olta olduğundan iğneyi çıkaramadım. çıkartmaya çalışırken hayvanı mundar edecektik neredeyse, iyice üzüldüm. baktım olacak gibi değil, uğraştıkça da acı çektiriyoruz oralarda dolaşan bir çocuğu çağırdım yanıma misinayı kesip balıkla beraber kaşığı da hediye ettik.

uzun zamandır oltayı elime almadığımdan rapor yazasım geldi. ilk raporum bugune kısmetmiş :)

saygılar

edit: resim olayını beceremedim küçük çıktı...

2. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Kaşık ağzındamı kaldı balığın?İnsaf..