Turna Avım ;)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mka.mka tarafından paylaşıldı.

1. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Durun canım başlığa bakıp hemen sezon başlamadan ne turnası bu demeyin. TARİH. 29.10.2009

Diyeceksinizki niye o tarihte yayınlamadın? Bu balığı tutuğum hafta hemen hemen bütün malzemelerim çalındı. Motorum malzeme çantam botum hariç hepsi. Bende kendimce balıkçılığa küsmüştüm. Taa ki bu aralar bahar kendini hissetirene kadar. O yüzden yayınlamak içimden gelmemişti :( Hastalık bahane dinlermi :) yeniden topluyorum çantamı.

Herneyse dedimya tarih 29 Ekim 2009 yer herkesce bilnen mekanlar. Tutulan: 60 cm üstü 6 adet ve 107 cm 9 kg bir baba.

İşyerimden bir abimle gittiğim balıkta günün ve makanın şanslı ismi bendim sanırım. 7 balıktan 5 ini ben tuttum. Çevrede 2 den fazla tutan balıkçı yoktu tüm çevreyi gezdinmi derseniz. gerek kalmadı hepsi tuttuğum balıkla fotoğraf çektirmek için yanıma geldi :)
    Sırtıda giderken makinem cızlamaya başladı şöyle bi yokladım ı ııh olta takıldı diye motoru durdurdum. Ben kurtarmak için biraz sertçe zorladığımda makine daha da cızladığında dedimki abi iyi bitane var. Debriyajı biraz daha sıktım ve başladım uğraşmaya ben sarıyorum o geri götürüyor ben sarıyorum o götürüyor. Bu arada misinam 28 lik msina :) 20. dakikada balık 40 m öteden havaya 50-60 cm bir dikildi işte benim elim ayağım boşaldı dizlerim titremeye başladı :) sebebi arkadaşın sırtı dönüktü ve balığı göremedi kesin atıyosun diyecekti. :) Ama benzer şekilde balık 2 kere daha attı kendini dışarıya onları görmüştü ve o benden fazla heyacanlandı :) Eeee şahidimiz vardı artık sıra geldi balığı sudan çıkarabilmeye yaklaşık 45 dk sonra artık botun kenarına kadar gelmişti arkadaş ilk denemesinde kepçeleyemedi sebebi balık kepçeye sığmıyordu :) ilk denemden sonra balığı biraz daha yormam gerektiğini anladım debriyajı biraz açtım ve biraz daha onadım balıkla tekrar bota yanaştırdığımda artık kuzu gibiydi arkadan kepçeye aldı bende alime eldiveni giyip solungaçından kavradım ve bota aldık aldık ama alır almaz kepçeyi deldi ve ağzından oltayı kurtardı sıçrasa kaçırabilridik ama o arkadaşın çizmesini kapmayı tercih edince üstüne basabildim. bıçağın tersiyle bayıltmayı denesemde bayılmadı bende düzünü kullanmak zorunda kaldım önce kafatasına sapladım ama girmedi :( bende ağzının içinden yıkarı doğru sapladım ve balık kendini bıraktı. Ama botun heryeri de kan olmuştu. Bu içime sinmesede mecbur kalmıştım. Hadi uzatma nerde fotolar diyorsunuz galiba :) Buyurun;

http://img528.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=67880440.jpg

Son düzenleme: 22 Mart 2010
  2. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Mesut kardeş yer neresi hiç bahsetmemişsin..(özelden mesaj atarmsın sakıncası yoksa)

Son düzenleme: 22 Mart 2010
  3. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Yahu niye bahsedilsin ki yerden, bizlerden başka bu forumda binlerce ağcı üye vardır belki nerden bilebiliriz. Zaten konularıda ziyaretçilerde izleyebiliyor.

Sennur abla sesim geliyormu huuuuuuuuuuuuuu.....

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Serzenişin dikkate alındı Kerem abi ;)
    Tebrikler çok güzel balıklar yakalamışsınız..Kaldı 7 gün :)

5. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Haklısınız valla bir an boş bulundum :D
    Ama napayım dayanamadım o güzelleri görünce..
    Evet şafak 7...

6. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    :) arkadaşlar yeri gizlemek gibi bi derdim yok yer kapulukaya barajı kaldıki ankara civarında bitek burası vardı ama korkarım ki bu sene başka avlaklar keşfetmek zorunda kalacaz. Suların çekilmesinden dolayı sezon sonuna doğru yem balık sayısı azaldı ve sahtelere çok fazla av verdi burası hatta çoğu bu kadar olmasada anaçlardı. Suların çekilmesi ağ atanlarında işine geldi. Biz denkgeldiiğimizde toplatıyouz ama kişisel olarak nereye kadar :( Yani anlayacağınız benim düşüncem burası bu sene av yönünden kötü olacak :( Sırf yeni yerler bulmak için jeep alıyorum bu sene :)

7. PACO

PACO Umut DEMİR

Mesut tebrikler...:)

Bende diyorum mesut yok piyasada :rolleyes:
    Yemler çalındı diye kaybolmak varmı?
    Avlak yolu çorbacılarında görüşmek üzere ;)

8. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Haklısın Mesut kardeş..Kala kala bir iki yer kaldı maalesef.

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Mesut sezon açılışına ramak kala millete iyice gazı veridn bakalım. Balıkta çok güzel avınızda. Peki sırtıda hangi yemle aldın kardeşim sen bu balığı, söylersen merakımızı gidermiş oluruz..

Selamlar..

10. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Umut yemler olsa neyse dedimya bot hariç herşey gitti :( Onuda taşıyamayacaklarını düşündüler heralde :) Elimde tek bir kamışla kalakaldım :)

Yeniden burda olmak güzel gece çorbalarınıda özlemedik değil ama bence bu görüşme işini tesadüflere bırakmayalım ;)

Aslında bir amacım da son bir hafta kala camianın sabrını zorlaktı :) Sahte olarak Cabelastan getirttiğim bi sahteyi kullandım o gün iyi çıkarmıştı bu rapalanın Cutdown serisine benziyor.

Son düzenleme: 23 Mart 2010
  11. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    çok güzel bir av olmuş tebrikler daha nice trofelere inşallah darısı bizlerinde başına arkadaşlar
    arkadaşlar ben sitenize yeni üye oldum bende amatör balık avı yapmaya çalışıyorum kendimce sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.
    turnacı arkadaşlara bir sorum olacak nisan ayında turna sezonu açılıyor.Nisan ayında turna yumurtalarını döktüğü için yorgun olmaz mı?turna nisan ayında at-çek le yakalanabilir mi?

12. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Güzel bir soru olmuş. Ben yumurta dökmenin çok yorucu olduğunu sanmıyorum ancak bilindiği gibi balıklar soğukkanlı hayvanlardır ve fizyolojileri ortam sıcaklığıyla doğru orantılıdır. Soğukta metobolizmaları yavaş işlediğinden besin ihtiyacıda alt seviyededir. Yani nisan ayının verimsiz geçmesinin sebebi bana göre yumurta dökmekten çok suların henüz ısınmaya başlamamış olmasından kaynaklıdır. Ben şahsen sabredebilirsem nisanın 2. haftasından sonra başlamayı düşünüyorum.

13. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Doğrudur ancak yumurta göken balık aç olur ve genelde ne görse atlar..

14. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Burda biraz avlanma teknikleri ön plana çıkıyor. Genelde çoğu insan standart at çekle yani yazın kışın sabit hızla at çek yapıyor. Ufak bir tüyo balık soğuk suda 1-2 m takip edip bırakır. Dolayısıyla buna uygun teknikler uygelamak gerek.

15. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Tabiki..dediğin gibi sürekli at çek bi işe yaramayabilir.Yavaş yavaş aheste bir şekilde ve uygun sahte kullanman şartıyla hiç bir zaman boş dönmezsin..
    Bu arada kesikköprü için ne düşünüyorsun?

16. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Bakalım deneyip görcez :)

Son düzenleme: 23 Mart 2010
  17. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
    bulanık suda turna avlamak için nasıl bir kaşık,sahte balık veya sasy kullanabilirim renk nasıl olmalı yüzer tip mi batan tip mi daha çok iş yapar bilgilendirirseniz sevinirim

18. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Sana tavsite edebileceğim bir site var.
    balikmarketim.com
    buraya gir bak incele sahleri, kaşıkları,rapala çeşitlerini..Herhangi bir av malzemeleri satan dükkandan bile alabilirisin kendi zevkine göre..

19. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    bulanık suda turna avlamak hekaten çok zordur. Çünkü kullandığımız yemler tamaman görsel kandırıcılardır. Ama temel kanı (?) bulanık su ve havada açık, açık hava ve suda koyu sahtelerdir.

20. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    vay be dikilitaş ta ben yakalayamadım o kadar akşama kadar uğraşmıştık