Turna avımız 07.04.2012

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HakanDurgut tarafından paylaşıldı.

1. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Merhaba değerli abilerim kardeşlerim üşengeçliğimden biraz uzaklaşıp bir raporda ben yazayım dedim :)

1Nisanda gidip hep ufakları yakalayıp, yollarında çamurlu olmasından dolayı, bu ay içinde balığa gitmek gibi bir düşüncem yoktu, fakat arkadaşım Murat cumartesi günü iki arkadaşım gelecek, onları balığa götüreceğim söz verdim deyince kabul etmek zorunda kaldım..

Çanağı çömleği arabaya doldurup yola çıktık yaklaşık 20km mesafede gölete giderken, başka bir yakın arkadaşımız sabah erken gideceklerini söylemişti, arayıp hal hatır soralım dedik, sabah 6.30 dan beri buradayız balık malık yok deyince biraz sevindim, çünkü balıkların hepsi bize kaldı diye düşündüm hihi

Aracı yola bıraktık, çamur olduğu için gölet yolundan gidemiyorduk, 1km yürüyerek avlağa vardık, telefonla konuştuğum arkadaşımı gördüm tam karşısına geçtim, bir koyda atıp çekiyor, tahmini 20 metre kadar karşımda..
    nasıl yokmu hala? diye sordum.. bu arada ben başladım atmaya, oda dert yanıyor.. ''yokya bugün balık yapmıyacak anlaşılan!'' kelimesini bitirmeden benim oltada kıpırdanma başladı:D bak işte herşey kısmettir deyip kamışa bakmasını söyledim.. ''senin silikondamı birşey var yoksa'' derken ben balığı aldım dışarı 45cm bir turna..
    4 5 defa atıp çektim tekrar bir kıpırdanma ''yine geldi'' diye seslendim.. zaten tam karşımda, benim attıklarım onun önüne düşüyor o şekilde yakın.. onuda çıkardım oda aynı boyda bir turna.. arkadaşım başladı kendi kendine homurdanmaya ''nasıl iş biz sabahın köründe geldik'' gibisinden hihi fazla sürmedi bir vuruş daha ama bu 30 35cm civarı limit dışıydı onuda arkadaşımın bakışları arasında suya geri gönderdim sanırım rahatsız olduki çekip gitti ben ilerliyorum deyip.. bende ''balık burda işte boşver gitme'' desemde duymadı.. yada duymamazlıktan geldi :laughing:

Neyse geçtim karşıya onun terk ettiği yere.. beraber geldiğim arkadaşlarımda tam karşımda kaldılar, atıp çekreken bir ufak turna geldi saldım..
    atıp çekmeye devam.. bir anda olta tamamen eğildi çok güçlü darbeler veriyor işte aradığım bu diye düşündüm, arkadaşlara seslendim ''balık geliyor büyük bu'' diye.. dikkatlice çekiyorum balıkta tam bir canavar durmuyor olduğu yerde, avansımı pek yumuşak ayarlamam ama biraz cır cırr ses getirmeye başladı makinadan.. bende o an düşündüm ''kullandığım misina sağlam 0.19 örgü misina, kullandığım iğnede jig head bu balığın üst damağına giriyor paşa paşa gelecek'' bende bunları avantaj bilip asıldım kamışa epey kıyıladım balığı suyun yüzeyine çıktı, birkaç heyecan verici görüntü yarattıktan sonra silikonum sudan fırlayarak yanıma düştü! kaçan balık yine büyük oldu anlayacağınız.. biraz sinirlenmiştim kendime ne acelen var diye bir sormadanda edemedim..
    karşı kıyıdaki arkadaşlarım nasıl kaçırdın, kaçarmı o yaa, yazık oldu gibi sitemlerde bulunurken ben orayı terk etmeyi en uygun çözüm olarak seçtim :eek:

Neyse.. bozuk moralimide yanıma alıp göletin sonuna doğru ilerledim, yaklaşık 2km kadar yürüdüm, gittiğim bölgede 4 adet limit dışı 2 adette 45 50cm civarı turna yakaladım ufakları saldım tabiki..
    bir ara burada ben daha yakalarım deyip fotoğraf makinamı yere koyup 10dk kadar görüntü çektim, arkadaşlarım telefon edip dönüyoruz gel artık deyince sonlandırmak zorunda kaldım..
    2adet limit dışı turna ve 1adet tatlısu levreği görüntüye girdi :) videoyu ben hızlandırdım bozuk falan değil bilginize :)
    http://www.dailymotion.com/video/xq057i_turna-avy_sport

Balıkları arkadaşlara verdik 2 adette onlar yakalamıştı toplam 6adet limit dahilinde yakaladık.. toplu halde balıklar ile resimlerimiz var ancak diğer arkadaşlar ile ilk defa tanıştığım ve izinlerini almadığım için o resimleri internet ortamında paylaşmak istemedim..
    Hepinize rasgele..

av boyunca genel olarak kullandığım sahte 3/0 jig head ile birlikte SAVAGEAR SGLB GRUP WORM 10CM 29 silver.. geçen sezon kapanırken alıp denemiştim işe yarar bir ürün..

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler abi, güzel av olmuş.

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Hakan bey çok güzel bir av olmuş emeğine ellerinize sağlık . fotolarda çok güzel ayıca sunumda harika olmuş

bundan sonraki avlaınızda daha bereketli olur inşallah . Rastgele

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler Hakan Bey, harika bir av günü geçirmişsiniz. Bu arada turnanın ağzında firetiger olan fotoya bayıldım :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir av güncesi, harika resim kareleri.

Paylaşım için teşekkürler. Bu turna bayağı rapor yazdıracak anlaşılan. Tatlı su avına da bulaşmama ramak kaldı. :D (hiç bilgim yok gerçi)

Şöyle iri güçlü bir balıkla mücadele nasıl acaba?

6. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikl ederim. çok güzel bir av çıkarmışsınız. daha iyi avlar dilerim.
    her zaman dediğim gibi... ne ustalık, ne malzeme, herşeyden önce nasip gelir. daha sonra diğerleri sıralanır.

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

hava, su, doğa, ortam herşey çok güzel ve tabi fotoğraflar, balıklar ve sunumda muhteşem..
    Çok güzel seviyeli ve başarılı bir av olmuş..
    Daha güzel günler geçirmeniz dileğiyle
    Sevgiler..

8. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Hakan tebrikler güzel bir av günü yaşamışsınız ,ayrıca fotolar çok güzel çıkmış

9. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrikler cok guzel turnalar.Avlarinizin devamini dilerim:)

10. j0ker

j0ker Süleyman

Hakan abi avlağı biliyorum bende küçüğüne gittim ;) cumartesi günü balık tutamadım ama güzeldi avlaktaki diğer olta atanlar 3 tane turna aldılar :) dediğin gibi göle gidiş gerçekten çok zor yollar berbattı. İyi bi av yapmışsınız tebrikler :)

11. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Hakan bey tebrikler anlatımıyla ve fotoğraflarıyla harika bir sunum yaptınız bizlere ellerinize emeğinize sağlık.Avlak gayet güzel bir avlağa benziyor.Kaçan Turna için üzülmedim değil kısmet değilmiş daha irileri mutlaka dek gelecektir.Bırakılan Turnalar için gösterdiğiniz örnek davranışlar için ayrıca kutlarım avıyla avcısıyla örnek bir rapor olmuş.Selamlar saygılar...

12. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler hakan çok daha güzellerinin denk gelmesi dileklerimle saldıkların inş
    büyüdüklerinde bir gün oltanı ziyaret ederler rastgelsin.:)

13. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Tebrikler Hakan avların daim olsun bende Çorlu'dayım bu sezon birlikte bi av yaparız inşallah:)

14. admine

admine admine

Favori Kamış:
    söğüt dalı (vsystem)
    Favori Makine:
    Okuma Trios40/ SHIMANO EXAGE 2500 FC
    En İyi Avı:
    kızılkanat 0,08 kg
    Çorluda bu göl büyük turna vermiyor çok turna yakaladım orada ama hepsi ufak .. herhalde orda ufak cins olan turnadan var .. benim yakaladağım en büyük turna orda yaklaşık 4 kg onuda geri saldım .. ama güzel av yapmışsınız tebrikler..for ever savagear :D

15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

hakan kardeş resimler balıklar harika daha büyüklerine rastgele :)

16. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Hakan bey avınız daim olsun tebrikler ;)

Okan valla bende bayıldım hatta içime su serpildi biraz :) :)
    Aynı silikonlardan 3 renk almıştım :)

17. dertkesen

dertkesen ismail dertkesen

Tebrikler

Tebrikler hakan bey gerçekten sunum, resim ve özellikle video harika olmuş büyük keyif aldım. teşekkürler

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim. Paylaşım için de teşekkürler Hakan kardeşim.

Hızlı video çekimi bir başka güzellik katmış sunuma. Tadında avlarda, gönlünce trofelerin olsun inşallah.;)

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel paylaşımın için teşekkürler:) devamını bekliyoruz:)

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Teşekkürler Furkan..

Teşekkürler beğenmenize sevindim..

Teşekkürler.. sığ bölgelerde çok iş yapıyor soft4play serisi ;)

Volkan abi teşekkürler.. imkan var ise tatlı tuzlu su ayırmaman gerekli, hepsinin ayrı bir güzelliği var.. mesela denizde sabah erken gidip dalgasız dümdüz suyun üstündeki balık sıçramalarını göremezsin, kuş kurbağa ve böcek sesleri karışmış bir ses cümbüşü duyamazsın :rolleyes: denizde çok güzel tabiki özellikle kokusu yeter benim için..

Teşekkürler.. bende o şekilde düşünürüm insanın rızkında ne varsa ona ulaşır..

Teşekkürler Öner beğenmene sevindim.. dahada güzel günler senin olsun..

Teşekkürler Aydın abi.. senin turna gibi irilerini yakalamak banada nasip olur inşallah :D

Teşekkürler Levent bey..

Hüseyin küçük barajda sürekli limit altı çıkar.. piknik alanı olarak görüyorum ben orasını :)
    Teşekkürler..

Mustafa Hakan abi teşekkürler.. Kaçan balık öyle 5 6 kiloluk bir turna değildi ama benim rekorum olacaktı çıkarabilseydim :rolleyes: en büyük 1.5kg turna yakaladım..:)

Muhammer abi çok teşekkürler sanada rasgelsin.. :)

Serkan Hocam teşekkürler sizinde avlarınız bereketli olsun inşallah.. yaz aylarında mesailer ve çok karışık vardiyalı bir işyerindeyim ama bir gün uyarsa neden olmasın..

Evet büyük turna bende yakalayamadım en büyüğü 60cm denk geldi.. balığa bisiklet ile gelen ufak bir kardeşin telefonunda resim gördüm tahmini 70 75 cm boyunda vardı geçen hafta tuttum abi canlı balık ile demişti.. büyükleri orada yaşatmazlar göl kenarındaki ev sahipleri ağ atıyorlar diye bir kaç köylüden duydum doğrumudur bilmiyorum.. zaten milletimizde bir karış turnaları torbaya atıyor..

Hüseyin abi teşekkürler.. bizim buralarda senatör yok bunlarla eğleniyoruz :D rasgele..

İsmail bey teşekkürler.. o silikonları derin yerde kullanmayın pek işinize yaramaz çünkü dibe inmiyor.. lip scull diye bir aparatı var yakın zamanda stoklara girdi internet sitelerinde onunla kullanıp bir görmek gerek..

Teşekkürler İsmail bey beğenmenize sevindim.. :)

Nuri abi iyi dileklerin için çok teşekkürler..:) Rasgele..

İnşllah Kadir abi.. bu aralar sendende birşeyler beklemek hakkımız sanıyorum.. levrek olmazsa baraküdada olur :D