TURNA AVINDA KISISEL REKORUMU KIRDIM !!!

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

bugün 1 saat kadar at-çek yapayim dedim. hava oldukca rüzgarli, bulutlu ve zaman zaman yagmur çiselemekteydi. maksat vakit geçirmek.

herzamanki avlagimdan farkli bir noktada oldugumdan pahali sahteleri riske etmek yerine hem avlagin dip yapisini taniyabilmek, hem de belki birkaç perch avlayip gönül eglendirmek için 3 numara shad tipi silikon ve 8gr jighead'den olusan bir takimla avlanayim dedim :rolleyes:

uzaga yapilan daha dogrusu ters rüzgar sebebi ile uzaga yapilmaya ugrasilan fakat duvara çarparcasina 15-20 metrelere düsen atislar sonucu en iyisi kasmadan yakina atmaya basladim.

15-20 dk ses soluk yok. ne bir takip, ne bir vurus idk

akabinde ve detayinda 3-4 metre ötedeki silikonun arkasinda birsey atladi. silikona degmedi fakat geri dönüsünü ve suda yarattigi kabarciklari gördüm. hemen o noktanin 3-4 metre gerisine bir atis yaptim. bir kaç tur sardiktan sonra iste vurus ve ignede hooked hevesli hevesli kiyiya getirdim reeling

aaa o ne !! mrsparkle

turnadaki sahsi rekorumu açik ara alttan kirdim :laughing: bu simdiye kadar yakaladigim en ufak turna. 17-18cm kadar bir güzellik.

eh bu günkü kismetimizde bu varmis, hadi selametle diyerek ugurlayip babasini, dedesini hatta büyük büyük dedesini çagirmasi konusunda tembihlerde bulundum. ne de olsa ünlü tatlisu avcilarindan Putin daha yeni 21 kgluk ( bence max 10-11kg ama neeyysseeeee ) canavarla pozlar vermis, akabinde de mavi tursu bidonuna zulalamisti mrsparkle mrsparkle

bir taraftan arabaya dogru ilerlerken, bir taraftan da yakin atislar devam ediyor. perchlerden eser yok. acaba drop shot sistemine mi geçsem derken, amaaannnn bosver zaten arabaya yaklastim, yagmur da çiseliyor ugrasmiyim simdi diye geçti aklimdan...

tam da bu esnada silikon kiyilamis ve sudan çikartilacak kivama gelmisken arkasindan gelen bir sey gördüm. sudan çikartmadan duraksadim, hizlandirdim, atladi.

iste sayin seyirciler, gün geçmiyor ki insanoglu kendini gelistirmesin ve sinirlarini zorlamasin. daha 5 dakika öncesinde en ufak turna rekorunu kiran bendeniz hemen 5 dakika sonrasinda rekoru gelistirip 15 santimetrenin altina inme basarisini gösterdim :laughing: :laughing: :laughing:

bu da ikinci güzelligin fotografi.

simdi bu avdan ve avlaktan ne ögrendik ??

avlak rüzgarli havalara uygun degil idk
    avlakta turna mevcut hem de civarda yavrulayabiliyorlar. bu yavrucaklar buradaysa bunlarin bilimum sülalesi buralardadir :thumb:
    avlak yeni rekorlara gebe :laughing:

okudugunuz için tesekkür eder, hepinize mutlu günler dilerim...

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Vay be bence harika bir rapor =)

Limitleri altüst edip sınırları baya zorlamışsınız :D

Çok da sevimliler maaşallah :D

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Tebrikler... Çok güzel bir rapor... Böyle bir minik solucanlı takıma atlayıp kancayı midesine kadar yutunca alıkoymak zorunda kalmıştım... :(

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ahahahhaa :D:D:D

Vaybe Roy, gerçekten rekorluk balıklar. Ufaklıklar çok cesurmuş. :D

Yeni rekorlarını da okumak nasip olsun. :D:D:D

Drop shot deneseydin belki daha da gelişebilirdi rekorun. 10 cm altına da düşebilirdin bence. :D hihi

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Trofe bu trofeee:D:D tebrik ederim :D

6. Lagos

Lagos Hüseyin

Sevimliler :) Paylaşım için teşekkürler abi .

7. Evrensel

Evrensel Evrensel

'bütün canlıların yavrusu sevimlidir ' aforizması bir kez daha kanıtlıyor kendini. yahu turnanın gözüme bu kadar sevimli geleceğini düşünemezdim :)

8. devranyusuf

devranyusuf cihan

tebrikler şahane trofeler...şuanki coğrafyamda turna yok ama özlemişim kerataları bi ankara yapma zamanı gelmiş bizim.....

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Okuması çok güzeldi inşallah bende bir gün turna avlarım.
    Yada turna olan bir avlağa giderim. Şimdilik kısmet olmadı.
    Kısmetin bol olsun. Daha iyileri nasip olsun inşallah.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    turnada ortalamayi tutturamadik bu sene. ya üst siniri ya alt siniri geçiyoruz :)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Bora. Allahtan ikisi de usturuplu almis igneyi de çikartmasi kolay oldu. ikincisi alt ve üst çenenin birlestigi yerden almisti

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tam psiko çikti bunlar Volkan :) normalde kullandigim 12-15cmlik silikonlara gelseydi bi de bunlar daha da komedi olurdu :D

senden de rapor bekliyoruz kardes, serdin bu ara farkindasindir mrsparkle

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abicim bizde hep limitler zorlanir. ya alttan ya üstten :laughing: :laughing:

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    rica Hüseyin, hayat paylasinca güzel :cool:

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    katiliyorum yorumuna. turnanin irisi de çok karizmatik bir balik ama. asil balik ! asil !

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    siddetle tavsiye ederim. her avci turna ile tanismali. böyle ufakliklarla degil tabi :) +70cm senatörler müthis bir haz veriyor insana

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Valla serdiğim doğru da, senin bu rapor benim raporları aratmamış. :D

Akşam akşam neşe kattığın için ellerine sağlık. :D

Ben, bayramdan sonra muhteşem surfcasting performansımı gözler önüne sermeyi düşünüyorum. :D

18. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler roy :) Turna bu dogasında var saldırmak ne kadar küçük olursa olsun saldırır :) . Bende geçenlerde böyle bir trofe av yapmıştım :p .

3 numara mepps kasiga geldi :

5 cmlik sahteye geldi :

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    valla Volkan forum 'balik avi' forumu. 'büyük balik avi' forumu degil :D :D

bu vesile ile yazmak isterim ( senin bu konuda problemin olmadigini zaten biliyorum )

arkadaslar, ufak balik avladim, az balik avladim, hiç avlayamadim gibi sebeplerden rapor açmamazlik yapmayin. dikkat ediyorum son 4-5 aydir forum konu çesitliligi bazinda çok ama çok geriledi. yeniden canlandirmak hepimiz için faydalidir. ne kadar çok konu, o kadar çok tecrübe ve bilgi paylasimi.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine: