Bu videoyu daha oncede izlemistim,gercekten tehlikeli bir durum soz konusu bu nedenle turna avinda yanimizda bir kargaburun bulundurmamizda her zaman fayda gormusumdur. Paylasim icin tesekkurler.
bildik video daha önce izlemistim bunu. adam iyi niyetli salıyo aklınca balıgı da; pek heidi tarzı bir salış. Bir gözlerinden öpmedigi kalıyo. Hani doga aşıgı ya, hazır kamera da var . Balık saglıklı ve diri, ne diye hala suda çimdiriyon ki bırak gitsin garibim. Salıcaksan onunda bir raconu var helbet. Rol kesiyo resmen. Balık da canı yanmıs tabi, veriyo abiye ayarı. Ama insanın aklına gelmeden edemiyo. Bir de sunu dusunun 2 metrelik bir yayın size bunu yapsa ne olur. Olsun ama balıgın başına gelenin yanında ufak bir durum.
Cengiz Bey, Adamın Heidi tarzında turnayı salıp salmadığına, hazır kamera da varken iki bakış da sağ profilden vereyim deyip demediğine ilişkin bir fikir yürütemem ancak, forumda daha önceden açılan bir konu başlığında: sudan alınan balıkların salınması sırasında suya birden bırakılmaması gerektiği, bunun balıkta şok etkisi yaratabileceği, bu nedenle su kıyısından yavaşça ve alıştırılarak salınmasının en uygun yöntem olduğu paylaşılmıştı. Konuyu tam olarak anımsayıp linkini yazabilsem daha iyi olacaktı ama...yaşlılık işte Sanırım buradaki kişi de bu salışı uygulamak istemiş ama turna kardeş pek oralı değil, olayı kan davasına dökmüş
Onur abi balığı pense ile ağzından tutunca ağzı zarar görmüyor mu? Çünki balığın bütün ağırlığı penseyi tuttuğunuz noktaya biniyor ve o ağırlığı da taşıyabilmeniz için penseyi iyice sıkmanız gerekiyor -ki bu da balığın ağzına zarar verir gibi geliyor, yanılıyor muyum?
efendim konuyu biliyorum. bilmem mi.Balık nasıl salınır edilir. De desi o diil. her hayvan bir mi. Sürüngen beslemiş adamız. Çok severdik ama pek arkamızı dönmezdik mevzuu. yani mevzu şu ki :=) balık zaten fazlaca hareketli ve guclu. Su balıgın hoop dipleyip hava kesesini vssini zorlayacagı şoka girecegi gibi durmuyo zati. Arkadasın aklı o an baska yerde tabi. dersi dinlemiyo. Olaya sebep bu. Fazla mı ön yargılı oldu. Turna da öyleydi bence.
atesle oyun olurmu bu olay köpekbalıgı avcılıgında da var ben bir belgeselde izlemiştim balıkların sok olmaması için oyle salınıyodu galıba solungaçları kuruyodu dısarıda bol oksijenden boguluyodu suya alıstırrarak atmak en iyisi ama bu adam işi makaraya almıs balıkta affetmemiş.
aklınızda olsun turnaya elinizi verirseniz kolunuzu alamazsınız , vaktiyle ankarada imrahor deresinde balık avlıyoduk , tabiki turna avı , 2-3 çocuk suya girdiler , batıp çıkıyolar , balıklar ürküyo , biz kızıyoruz ama belli etmiyoruz , 10 dk geçmedi çocuğun biri bağırarak kıyıya kaçtı inanın bana turna çocuğun bacağından küçük bi ısırık almıştı turna bu sakat balıktır , ağzından iğne çıkarırıken kesinlikle pense yada karga burnu kullanın
zarar vermemsine imkan yok tabiki birkac dis kaybi olabilir ama en azindan baliga yasam hakkini geri verip saliyorum.her tuttugum turnayi eve gotursem senede 100 e yakin baligi katletmis olurum.ayrica bu tur olaylar tum iri balik yakalanmasinda olabilecek turden seyler.elimden geldigince dikkat ediyorum.keske baliklart laftan anlasada soyle ayagi kalk beraber fotografimizi cekiyim diyebilsem.neyse bu isin sakasi sudak disinde hemen hemen tum baliklari geri saliyorum.
Selamlar ; Dikkatsizlik ve lakaitlik sonucu oluşmuş küçük bir ısırık bence.Yaptığınız işi ciddiye almazsanız bu gibi durumlar kaçınılmaz oluyor ne yazık ki.Neden küçük bir ısırık dediğimi altta verdiğim linke tıklayıp sonuna kadar izlerseniz anlayabilirsiniz. Saygılarımla. http://www.youtube.com/watch?v=e2dNmctQCiQ