Turna balığı sahtelerim(1)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Gerçekten çok güzel bir konu çok faydalı olacağını düşünüyorum Vedat Abi. Bu zamana kadar sadece slikon balık ve kaşık ile avlanıyordum fakat sahteyle avlananlara hep özenmiştim, paylaşmış olduğunuz sahteler aklımdaki soru işaretlerini fazlasıyla kaldırdı. Tatlı su avına ilk başladığım zamanlarda da birçok şeyi sizin yazılarınızdan ve videolarınızdan öğrendim gerçekten paylaşımlarınızı çok beğeniyorum ve konular arasında arıyorum resmen, doğru bilginin paylaştıkça güzel olduğunu bilmeniz ve sorulara üşenmeden aydınlatıcı şekilde cevap vermeniz beni çok mutlu ediyor. Sizin bilginizden nekadar faydalansak kar diye düşünüyorum. Teşekkür ederim ve diğer tatlı su balıkları içinde tavsiye ve av stili hakkında açacağınız diğer konuları beklemekteyim.
    Saygılar.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat

Yazdıklarını düzgün ifadeninde sayesinde güzelce okudum,sonuçtada sevindim.

Belki üyelerin çoğu seni iyi tanımamaktadırlar,ancak ben hakikaten seni iyi anladığımı sanıyorum.

Şayet yeterli fırsatı bulurda,gerekli zamanıda ayırabilirsen,senin mantığında bir avcının bu tür avdan haliyle çok zevk alacağına eminim.

Olabildiğince hafif bir takımla,kıvrılarak akan,arada şelaleler,derince gölcükler,kimi yerde hızlı akan bölgeleri bulunan, temiz sulu bir ırmakta,akarsuyu okuyarak,vaad eden yerleri deneyerek aşağıdan yukarıya doğru yapılan bir avda,denize nazaran çok daha fazla vuruş alınır ve heyecan duyulur.

Yurdumuzun hemen her akarsuyunda kasna bulunmaktadır.Kimi bol sulu olanlarında ise en irileri bulunmaktadır.
    Bir ırmakta isterse serpmeciler,tırıvırıcılar hatta isterse germe ağcılar bulunursa bulunsun,usta bir spin atçek avcısı herzaman yeterli sayıda iri balık tutabilecektir.

İllaki başka akarsular vardır, Bakırçay sizlere hayli yakındır ve kasnada bulunur.

Ancak bu Irmak çoğu kere bulanık aktığından biraz daha beklemek gerekecektir.

Konu hakkında ne sorarsan sor sevinir keyfle cevap veriririm.

Sevgimle kal

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Öner

Yazdıklarını okumaktan keyf aldım.Helede faydalı olabildiğimi görünce daha fazlada sevindim.

Ayakta kaldığım m üddetce sizlere faydalı olabilmek için çabalıyacağım.

Madem istiyorsunuz,geçmişte yazdığım konularımın arasında olsada sair bazı tatlısu balıkları hakkında yazacağım.

Sevgimle kal

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    abi teşekkürler kaşık konusunda da bize yardımcı olabilirsen sewinirim

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kaşık ve spinner konusuda resimli olarak ele alacağım sevgili Bulut

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Hepsi süper Vedat abi, ben de çok sahtem var diye hayıflanıyordum :) ,Savage eksiğim var ama alacağım, Savage Gear lar gerçekten tamda Turna için üretilmiş sahteler...

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Onları okudum zaten Vedat Abi ama doyum olmuyor sürekli yeni şeyler öğrenmek istiyor insan..
    Çok daha başarılı nice güzel günler ve avlar geçirmeniz dileğiyle..
    Saygılar..

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :) :) :) Sevgili Kahya abi, çok zeki biri olduğun gayet belli. :) Tahmin ettiğin gibi daha çok kasnaya ilgi duymam deniz balığına olan benzerliği sanırım.

Turna'ya baksana abi, canlı görmene gerek yok timsah gibi. Bi ayakları eksik.
    Yolda karşılaşsak Turnayla yolumu değiştiririm. :D
    Şaka bi yana belki yakalaması daha zevklidir daha dirençlidir ama ne bileyim içim kasnaya daha bi ısındı. Sana yapılan davete, beni de ortak etmen ayrıca beni mutlu etti, teşekkür ederim abi.

Koca gönüllü çılgın yürek Vedat ustam; beni de kabul etmen ve çok sevineceğini belirtmen beni çok mutlu etti. Bizleri daha da mutlu etmek adına hem denizde de şansımızı deneriz demen, bizlere ne kadar değer verdiğinin göstergesi benim için, çok sevindim ve çok mutlu oldum.

Günü birlik gelinebilecek av yapıp dönülebilecek biryerde olsanız hiç düşünmeden atlar gelirim ancak haziran ayında senelik izin alabilirsem böyle bir imkanım olabilir maalesef.

İleriki mesajlarında okudum ki, İstanbul'a hesaplaşmaya gidiyormuşsun :(
    Bu beni endişelendirdi tabi ki. Umarım başını belaya sokmaz, sinirini bozacak durumlarla karşılaşmadan gider, dönersin. (Gene hattim olmayarak yazıyorum ama yapım bu, engel olamıyorumidk )

Her ikinize de çok selam ederim, sevgilerimle... :)

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bu konuların bizlere büyük faydası olacağına şüphe yok, teşekkürler üstadım.

Tavsiyeler üzerine bende dayanamamış, geçen indirim döneminde savagear'ın o modelini almıştım. Üstelik Antalya civarında turna avlağı olmadığını bilmeme rağmen. :eek: Nasıl olsa bir gün işime yarayacak, bir avlakta kullanacağım demiştim.

Sonrasında da araştırmaya devam ettim, ama hakikaten Antalya yakınlarında turna barındıran bir avlak bilgisine ulaşamadım. Avını yapmayı da çok istediğim bir tür halbuki. Afyon bölgesinde bir yerde olduğunu öğrendim, ama sırf turna için ilk aşamada biraz fazla gelecektir o yol. Bakalım belki Burdur, Isparta çevrelerinde bulurum.

Kasna ise çok daha yakında bulunacaktır diye düşünmekteyim. Gökala için ise şimdiden verimli olduğunu bildiğim yerler mevcut.

Paylaşımlarının devamını merakla beklemekteyim...

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    vedat abi sende olmazsan biz ne yapardık

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cemil
    Sanırım bu firma Okumayla bağlantılı bir firma.Merkezi Baltık ülkelerinden birisi olmalı.Dolayısıyla ülkelerinde sayısız göl ve gölet bulunan bu yerlere göre üretim yapıyorlar.
    O göllerde türünün en iri Turnaları olduğu bilinmekte.Keza Duvargöz balığı:D
    yani Walleye(sudak)ile Perch(tatlısu levreği)de bolca bulunmakta.

Bazı sahteleri göze iri gelsede tatbikatta gayet iyi iş görmekte.Ben en çok Turnayı geçmişte spinner'lerle almış olsamda,artık sahtelerle avlanmayı daha çok tercih eder oldum.Bundada bu markanın etkisi büyük.

Sevgimle kal

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Öner

Balıkcılık konusunda bana ne kadar sorarsanız,tüm detaylarıyla sizlere anlatır ve bundanda olağanüstü keyf alırım.

Demekki buradaki mantık,mademki yeni şeyler öğrenmek istiyorum,o zaman bu forumların ana gayesine uygun olarak sormalıyım olmalı.

Ben sizlerin sorduklarınızı cevaplarken hiçte zorlanmıyorum.Aslında hayıflanıyorumda.Zira halende 10 senedir bu platformlarda yazıyor olsamda,henüz yazma, sizlere aktarma, niyetinde bulunduğum huususların ancak yarısına erişebildiğimi sanmaktayım.

Oysa ben balıkcılık geçmişimde hiç bir usta edinememiş,bunun eksikliğini ve üzüntüsünü hep çekmiş birisiiyim.

İnanızki ülkemizde genç ve hevesli olanlara bildiklerini aktarma niyetinde olan pek az insan vardır.Saklarlar,çoğu bu tecrübe ve bilgilerle faydalı olamadan fani olmuşlardır.

Bu bakımdanda bu forumlara rağmen,görünen ve sanılan balıkcılık hevesine haiz kişilerin,lütfen kimse üstüne alınmasın ama,coğu yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip olamamışlardır.

Ben çabalarım esnasında özellikle moderatör denilen yetki verilmiş bazı üyelerden çok çektim.Keza forumlarda bazı köşeleri tutmuş,yaşları bana yakın olanlardanda halen çekmekteyim.

Sair bazı forumlardanki,özellikle küçük, İzmir menşeli forumlardır,şahsıma yapılan hakaretleri duysanız,yada okusanız inanamazsınız.

Herşeye rağmen çabalarım sürmektedir,inşallah elim,ayağım tuttukcada sürecektir.

Sevgimle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben haddimi biiilirim sevgili VOlkan,merak etme başımı belaya sokmam.

Esasen karşıma çıkmaya cesaretleride olmaz.Bir görünmem yetecektir.

Şu çılgın tabiri hakikaten hoşuma gitmekte.Çılgın ihtiyar demekte bazı kardeşler, benimsedim vede kabul ettim.

Buraya gelmek,avlanıp geri dönmek sandığın kadar zor bir olay değildir.

Bak ben benzer uzaklıklara devamlı gelip, gidiyorum zaten.
    İstanbuldan döndükten sonra,kendi teknemle(5,75 Rota Fisherman,20 HP dıştan takma motorlu)yeni can partnerim Ruhi Efeyle birlikte,sanırım 10 saat sürebilecek bir seyirle Kabatepe limanına gidecek,demirleyecek ve 10-15 gün avlanıp geri döneceğim.

Geliniz,gelmeniz beni çok mutlu eder,denizde değil ama tatlısuda,özellikle kasnada av garantisi veriririm keyfli atçek anları yaşarsınız.

Sevgimle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

Sen yurdışında yaşıyorsun devamlı ve tatilde yurda dönmektesin değilmi.

İngiltereydi aklımda kaldığı kadarıyla.

Oralarda çok güzel tatlısu imkanları olmalı.Özellikle alabalık olmalı.

İki İngiliz vede bir Amerikan forumu yaş günümü kutladılar.Oysa o kadar senelerce emek verdiğim forumlardan böyle bir tebrik almadım.

İştearamızdaki farklardan biriside bu.

Tatlısu konusunu ele almalı,benimsemeli ve tatbik etmelisin.Bu konuda herzaman yanında olacağıma emin olmalısın.

Sevgimle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu soruyu aslında ben,kendime sormalıyım;

Siz olmasanız ben ne yapardım.

Sevgimle kal

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Değerli Üstadım,
    Yurtdışında yaşadığım doğrudur, 4 senedir buralardayım. İngiltere konusunda daha önce bazı konularda konuşmuştuk sanıyorum arkadaşlarla, oradan aklınızda kalmış olmalı, fakat ben ne yazık ki oralardan çok uzakta, balık avı yönünden verimsiz, çorak Bakü'de yaşamaktayım. Buradaki tüm çevre kaynakları araştırdım zamanında, kayda değer bir avlak bulamadım. Topraktan sürekli fışkıran petrol ve doğalgaz zaten bazı bölgelerde ağaç bile barındırmıyor. Bir garip coğrafya burası.

Çevre illerin bazı derelerinde sazan, yayın gibi avlar yapılabildiğini duydum. Fakat meraklısı o kadar az ki, bunca zaman beraber gidebileceğimiz, oraları tanıyan biriyle tanışmadım. Aslına bakarsan son bir yıla, yani burayı ve sizleri bulana kadar tatlısu avlarına ilgim de pek yoktu, sadece oltayı elime alma ve vuruşları hissetme ihtiyacımı gidermek için gidecektim tatlısuya, ama kısmet, hep Türkiye tatillerime kaldı bu bekleyişim.

Fakat artık vakit geldi. Memlekete, Antalyama kesin dönüş yapıyorum. :) Üstelik daha dün kesin tarih de belli oldu, 15 Mayıs itibariyle Antalya'da, 16 Mayıs itibariyle inşallah avlaktayım. :D Takip eden en geç bir ay içerisinde Allah izin verirse teknemizi denize indirecek ve sonrasında dağların eteklerinden açıkdenizlere kadar her yerde avımızın peşinde olacağız. Sabırsızlıkla beklemekteyim o günleri.

Bize öğrettiklerini en iyi şekilde tatbik etmeye gayret göstereceğiz.
    Saygılarımı gönderiyorum...

17. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili volkan,
    usta doğru söylüyor.gelin dedimi üzerine laf söylenmez gidilir. :):)
    c tesi gece yol pazar günü buluşma,artık nezaman salarsa dönüş,
    oraya gidince o ne derse o...
    cidden temasa geçip harekete başlama vaktidir.
    sana sormadan senide kattım bu işe ama kızmadın umarım volkan kardeş.
    aklında deniz var ama her şey nasip.
    vedat abi bu jestin beni ayrıca çok mutlu etti bilgin olsun.
    görüşmek üzere.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ne kızması Kahya abim, kardeş abisine kızarmı ;)
    Hoşuma da gitti aksine. Keşke emekli olsam, şu an çıkarım yola. :)

Plan güzel de ben p.tesi işte olmam lazım be abim :D

Sevgilerimle... :)

19. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    vedat abi ben davetine hazırım.
    p tesi benimde işte olamam lazım volkan
    vedat abi tatlısu için senden haber ve iletişim bekliyorum.
    uygun olan bir zamanda nasip olursa ilk tatlı su avımı büyük usta ile yaparım.
    (şöyle söyleyim ava çıkmasam bile gelip sohbet bile yeter bana bilgine ustam.)
    sevgiler.

20. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    sevgili vedat hocam bende bir şey sormak istiyorum yoğun yağmur altında,çok rüzgarlı ve kapalı havalarda bir renk veya ürün tavsiyeni bekler saygılarımla mrsparkle